petrus píše:
Dobrý den,
předem Vám chci poděkovat za Vaši snahu odpovídat a pomáhat ostatním..věřím, že Vám to zabere nemálo času. Snažila jsem se pročíst většinu příspěvků zde, i když je to hodně na dlouho a přiznám se, že jsem odpověď na svoji otázku zatím nenašla, tak se zeptám..pokud se opakuje, tak se omlouvám.
Dnes jsem poprvé zkusila klystýr, postup byl takový, jak ho tu popisuje většina. Použila jsem pouze vlažnou vodu, žádné byliny apod., na jedenkrát jsem zvládla max cca 0,7litrů...potom jsem se bohužel okamžitě musela vyprázdnit. Opakovala jsem toto asi třikrát a pokaždé to dopadlo stejně. Jak mám docílit toho, abych byla schopna tekutinu udržet déle? Jde ze mě převážně pouze čistá voda a jen trošku stolice... Děkuji za odpověď!
Těch 0,7 litru Vám střeva rozhodně moc nevyčistí.
V 99 procentech dělají lidé při podání klystýru chybu, že zavěšují nádobku s vodou hodně vysoko, což působí nepříjemný tlak, takže pak do sebe nedostanou potřebné množství vody. Podala jsem jako sestra už mnoho klystýrů a téměř vždy se mi podařilo do pacienta dostat aspoň 2,5 až 3,5 litrů vody. A jen díky tomu, že nádobku s vodou nikdy nezavěšuji výš, než 30 cm na konečník pacienta. Teče to sice pomaleji, ale nebolí to a krásně se naplní celé tlusté střevo. Nízké zavěšení doporučuje například i Kristina Amelong, která momentálně patří mezi nejuznávanější odborníky na očistu střev a detoxikaci.