misija píše:
Dobrý den, děkuji za odpověď. Klystýrům se věnuji od léta, poslední 3 týdny velmi intenzivně, tzn. každý den. Stále nemohu střeva vyburcovat k jejich činnosti, samovolně na stolici nejdu. Můj jídelníček se skládá převážně z ovoce, zeleniny, snažím se jíst zdravě, jednou týdně maso. Užívám laktobacily, které si přidávám do závěrečného klystýru. Dříve jsem trpěla na zácpy, mám za sebou několik šank.., čím to své lenivé střevo vyburcovat?
Snad se zeptat v nemocnici, na interně. Ono se zdá, že doktoři na to kašlou a že je nutno býti za každou cenu alternativní. Ale není tomu tak. Kdo ležel někdy na kapačkách, snad potvrdí, že doktor má velkou starost o to, aby došlo k normálnímu vyměšování, tvorbě stolice a práci střeva. Kupodivu se i na tekuté a nitrožilně aplikované stravě má a musí tvořit normální "hovno". Mají o to starost. Zeptejte se. Normální stolice má být i když třeba vůbec nejíte, po řadu dnů. I v období půstu. I "pránická" výživa by měla vésti k tvorbě normální stolice. Víte, vy píšete, že jíte zdravě, a jmenujete ovoce, zeleninu, maso jednou týdně. To nevypovídá vůbec o ničem. Jde o kombinace těch věcí, o rytmus, množství, o to, zda to s vámi vůbec souzní. Stolice má také vazbu nejen na stravu, ale také na to, co jste zač a jak se máte, jde také o styl života, o pohyb.