T.V. píše:
Dobrý den
Před pár dny jsem na okraji, na zadní straně konečníku objevil malou bulku, tak v řádu milimetrů. Podle článků, co jsem našel na netu, by to mohla být fisura, ale je možné že je to i hemeroid. Občas mívám krev na papíře pří stolici, světlou. Tak 2 krát do roka se mi stane, že krev i odkapává do mísy, nebo taky často na papíře zaznamenávám hlen. Musím přiznat, že mám docela často zažívací potíže, mám citlivé zažívání a často mívám průjmy, nadýmání, nebo jdu i několikrát za večer a taky mám po stolici mnohdy pocit nevyprázdněnosti.Občas při stolici a po ní cítím bolest na koečníku, nebo řezavé pocity. Svědění mívám někdy taky.Špatné zažívání mám už od puberty, cca od 15 let, teď je mi 22. S obtížema jsem už byl několikrát u doktora, na sonu, atd.,ale vždycky bez konkrétního výsledku! Letos v dubnu jsem byl i na rektoskopii a bral mi tam vzorky, měl podezření na nějaké bradavičky Condolymata, ale to vyvrátil lékařský rozbor. Ale kdybych měl už předtím problematické hemeroidy, tak by to snad z toho vyšetření musel zjistit, nebo ne?? Ale teď mi dělá starost ta "bulka". Jistě chápete, že po několikerém bezvýsledném "lítání po doktorech" ohledně častých zažívacích potíží a nepříjemné rektoskopii (kterou mi navíc prováděl dost nepříjemný dokotor) se mi nechce hned běhat k dokotorvi a podstupovat další nepříjemná vyšetření(bez záruky konkrétního výsledku) Mohli byste mi tedy prosím poradit, co by mohla být ona bulka, jestli hemeroid, či fisura a jestli by na to třeba pomohly nějaké ty masti (jaké?), nebo něco šetrného. Nerad bych aby se mi to dostalo do nějaké pokročilé fáze, ale pokud to nebude nutné, nechci zas lítat po doktorech. PS:Mám doma měsíčkovou mast, mohlo by to na to být dobré?
Co tam máte se nedá takto přesně určit, ale anální figuru určitě ne, to je trhlina řiti, čili určitě ne boule. Může to být hemeroid, což je nejvíce pravděpodobné a vzniká ze špatné defekace, která zase vzniká ze špatné stravy a promoření kvasinkou. Většinou jde o konzumaci pěti bílých jedů a hlavní viník jsou sladké šmejdy produkované chemicko-potravinářským průmyslem. Osobně bych nasadil pravidelné klystýry, optimálně vlastní urinou, citelnou úpravu stravy dle zdejších doporučení a větší dávky fungicidních rostlin. Velice vhodné je v tomto případě i užívání peroxidu hořčíku, který uvolní ve střevě kyslík a tím likviduje kvasinky velice účinně. Masti jsou celkem k ničemu, na hemeroidy bohatě stačí studená voda a po stolici velice důkladně vymýt anální kanál, cca 4 cm hluboko, co nejstudenější vodou., je to sice velice nepříjemné, ale zase mimořádně účinné.