Laika píše:
prokera: hm, to by mohlo být.. Snažím se vždy do každého jídla dát co nejvíce druhů zeleniny a aby byl talíř rozmanitý, abych měla všechny vitamíny, minerály a živiny. Když si napařuji zeleninu, tak si napařuji třeba 5 druhů - od každého druhu zeleniny kousek, abych měla tu pestrost... Zkusím dělat jednodušší jídla. A jak třeba upravit ten dnešní jídelníček? Myslíš, že je moc překombinovaný?
Nejsem zde autorita, jen pozorovatel a "nijak zpupný názorovatel". Jídelníček se mi zdá skvělý, úplně se mi na to sbíhají sliny.
Holt ti to, co by sedlo jinému, nesedne.
Tož pozoruj sebe, své trávení a redukuj. Skonči u toho, co ti sedne. Neboj, ono se to v čase a místě bude měnit. Tělo si samo řekne.
Pro mne je makrobiotika, resp. to, co jest makrobiotikou inspirováno, nejbližší. Vždy mi to velmi vyhovělo.
Ale já su jiný než ty, tož je to na tobě.
Makrobiotika mi naučila citu, zjemnila chutě a vůně a schopnosti odmítnout nebo jíst to, na co nemám či mám chuť, bez ohledu na nějaký "systém".
A ještě, cokoliv, co ze zdravého těla odchází, osobní vůní či pachem z úst, hleny z nosu, kýcháním, zvracením, povrchem pokožky, močí a stolicí, plyny, je přesně to, co tělo nechce.
Tak proč mu to cpát?
Jiná věc je to, že jsi třeba nemocná. To prostě ale tady řešit nelze.