dasa píše:
Dobrý den Jardo,
chtěla jsem Vás poprosit o radu. Pročetla jsem si Vaše stránky a začala aplikovat klystýry. Celkem v pohodě, jen do dvou litrů mám ještě skutečně daleko, litr je tak adekvákní (dnes při třetí aplikaci). Zatím zkouším citronovou vodu nebo heřm.čaj, ale velmi mě láká urina. A proto jsem si dovolila Vás oslovit a prosím o radu. Mám v moči UREOPLASMU (bakterii), kterou likviduji Zapperem a MMS, ale asi tam ještě je. Je v tomto případě klystýr s urinou vhodný? Nebylo by vhodné moč převařit? I když si říkám, že kdyby ureoplasma do střeva chtěla, určitě už by se tam z močopohlavního systému dostala, jestli už tam není. PH moči jsem si měřila dnes ráno a byla jsem mile překvapena, rozhodně přes 7 (možná 7,5). Myslím, že je to tím, že užívám UM výrobky (ocet, pasta), jsou to silné zásady.
Vzpamatovávám se po mononukleoze a nějak nemůžu chytit svoji bývalou energii, tak jsem se rozhodla, že spoustu věcí převrátím a začnu s pročištěním těla. Nevím, zda je to možné, ale po třetím dnu na klystýru se cítím o něco živější.
A k tomu další dotaz, mohu dělat dva klystýry za sebou? Četla jsem, že nějaké paní jste doporučoval, začít na půl litru a další klystýr navýšit. Ale raději se ptám znovu
Ještě poslední otázečka a to je pití. Já piju vodu, kterou si vozím ze vsi z lesní studánky, je na chuť opravdu výborná, ale samozřejmě si ji převařuji, pak nechám ve velké sklenici odstát a teplou či vlažnou pojíjím, když dojde uvařím novou dávku - denně určitě 3-4 litry. Trochu mě tu zmátlo to, co jste o vodě psali převaření, pak mražení nějaká mřížka, moc si to nepamatuji...ale chtěla jsem se zeptat, co si myslíte o mém pitném režimu. Nedělám to tedy úplně blbě?
Děkuji moc za cenné rady.
Dáša
Obecně se dá říci, že při pravidelné aplikaci klystýrů postupně stoupá objem napuštěné tekutiny s čistotou střevní trakce. Střevní trakt je schopen absorbovat větší naplnění, než si lidé myslí, řádově i 2 až 2,5 litru. Pokud se týká klystýru pomocí uriny, běžně je vhodné používat urinu čerstvou, ale ve vašem případě bych zpočátku asi skutečně pouvažoval o převaření. Převařením nic nezkazíte i když je opravdu vysoce pravděpodobné, že zmíněná bakterie skutečně bez problémů může do střeva přejít, protože orgány na sebe úzce naléhají v břišní dutině. To pH moče po ránu, by nemělo být 7 pH a víc, to se má docílit alespoň jednou v průběhu dne, jako jakýsi hup, potvrzující funkčnost celého systému, při kterém se tělo vyčistí od kyselin. Jinak by moč ráno měla být kyselejší než 7 pH a vysoké pH v průběhu celého dne, může působit negativně právě na ledviny a močový systém. Můžete si tím vyvolávat zánětlivé procesy, které rozhodně nejsou nijak příjemné a právě vysoké pH umožní vznik těchto zánětů močového systému. Vysoké pH ovšem u vás může vznikat z různých důvodů, je to například užíváním MMS, velké dávky zásaditých přípravků, které popisujete, případně i další možnosti, jako jsou potraviny o kterých se sice nezmiňujete, ale i to je možná varianta. Je třeba vyladit pH tak, aby v průběhu dne bylo od nějakých 5,8 pH, až 6 pH, těsně po probuzení, do 7-7,5 pH v odpoledních hodinách. Klystýry opravdu razantně zdvihnou energii, již v průběhu několika málo použití a není se tedy čemu divit, že se cítíte lépe. Netuším, co myslíte tím dělat několik klystýrů za sebou, ale popíšu jak by to mělo probíhat. Klystýr se má zadržet ve střevě cca na 20 minut a pokud toto někdo nedokáže na jeden pokus, je vhodné napuštění opakovat i několikrát za sebou, tak aby tekutina skutečně ve střevě dvacet minut mohla působit. Jinak opakování klystýru, pokud by jste dokázala zadržet jeden nálev 20 minut, již není nutné a střevo zřejmě více nevyčistí. Co se týká té vody a vašeho pitného režimu, to skutečně děláte špatně. Pokuste se popřemýšlet o tom, zda se náš dávný předek mohl v přírodě vůbec dostat k převařené vodě. Já si myslím, že vám jasně vyjde, že nikoliv a tato voda je tedy ke konzumaci naprosto nevhodná. Má odstraněnou ledovou strukturální mřížku a tělo energeticky oslabuje. Pokud již chcete vodu takto zpracovávat, že jí převaříte, což pokládám za nesmyslné, tak ji potom musíte znovu zmrazit, rozmrazit a tímto postupem obnovit ve vodě strukturální ledovou mřížku, která je důležitá pro vstřebávání vody do buněk.