Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob lis 16, 2024 1:17 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 167  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sankhapraksalana
PříspěvekNapsal: sob bře 07, 2015 10:03 am 

Asi jsem ten pripad, ktery zminoval lysabeth a ktery dle uvodniho clanku jarda nikdy nevidel. Vse provedeno podle lysabetha vc cviceni. Tzn. 6 sklenic teple slane vody. Po kazde sklenici serie cviceni. Zadny tlak nepocitovan. Po 5 min od posledni 6 sklenice dalsi serie cviceni. Citila jsem se v pohode. Nikde nic netlacilo. Proveden klystyr. Nevyslo temer nic. Hodne jsem mocila. Dalsi sklenice a cviceni. Dalsi klystyr. Podobny vysledek. Temer nic nevyslo. Porad chodim jen mocit. Dalsi sklenice a uz si zacinam rikat, kde je chyba. Tolik soli, ktera zustava v tele asi neni dobre. Tak dal nepiji. Je to uz 2 hodiny, lezim v posteli, odpocivam a stale nic. Kde jsem udelala chybu?

PříspěvekNapsal: sob bře 07, 2015 1:29 pm 

Můj stav po "šance"
Jak jsem psala, druhý den jsem musela ráno do práce. Cítila jsem se velice dobře, jen trošičku jako "motýl", malinko jako by se mi chtěla točit hlava, ale jen malinko a nebylo to nijak silné.
Břicho krásně ploché, cítila jsem se lehce, bylo mi opravdu moc fajn. Arogantní debilové, se kterými jsem v práci v denním kontaktu, mě vůbec nerozhazovali, byla jsem vysmátá. Kolegyně se mě ptaly co je, že jsem až tolik v pohodě, tak jsem jim popovídala o co že jsem to dělala, abych se vyčistila. Vzbudila jsem u nich zájem \":-)\"
Akorát jsem musela trochu improvizovat s jídlem, nestihla jsem ráno nikde koupit nic vhodného k jídlu a hrozilo, že budu hladem až do odpoledne. Naštěstí jsem v kantýně ukecala jednu slečnu, i když bych vám přála vidět její obličej \":shock:\" , aby mi dala jen rýži a hojně zalila máslem. To bylo tak jediné co se dalo pořídit, abych si do sebe nemusela nacpat nějaký příšerný sajrajt.
No, ale co je ještě důležité a chci se s vámi o tuto zkušenost podělit - šanku jsem dělala v sobotu, neděle práce, tam rýže, pak jsem si mohla koupit nějaký banán a jiné ovoce, to jsem jedla na večeři. A bylo mi fajn.
První defekace přišla v pondělí ráno. Nejdříve tvrdé bobky, světlé barvy, ale s hleny a zjevnými zbytky usazenin z čištění. Říkala jsem si, fajn, co jsem nevypláchla, ještě odešlo. Jinak barva a zápach jak psáno v popisech - jako od miminka. Po "špuntu" tvarovaná stolice, bez zápachu, světlé barvy, zkrátka jak má po šance být.
Jenže večer jsem byla domluvená s kamarádkou, že na chvíli sedneme a pokecáme. Původně jsme měly být u ní doma, ale nakonec to nešlo a musely jsme se vydat něam do restu. Hm, co si dát, že? Říkala jsem jí, že jsem po očistě (tahle kámoška je na raw stravě, celiatik a je v obraze). Nakonec jsme skončily u coly (no co, řekla jsem si, že aspoň vyzkouším co se bude dít - dala jsem si něco tak sladkého po opravdu dlouhé době). Podstatné je, že ze mě v úterý ráno, po tomhle úletu, šly nějaké šílenosti: nejdříve stolice odpovídající snězenému, pak ale temná hlenovitá polotekutá hrůza s černými a černozelenými fragmenty různé tvrdosti. Usuzuji, že se teprve uvolnila část usazenin ze střevních stěn. Je to možné?
Jinak pak následovala zase stolice, odpovídající tomu, co jsem jedla, světlá, dobře tvarovaná, bez zápachu (kromě oné coly jsem jedla rýži s máslem, banány a jablka)
Je možné, že se některé usazeniny dostaly ven až s takovým odstupem od šanky? Může tam nějakou roli hrát i "zhřešení" colou? (příště si takovou laskominu odpustím, ale aspoň jsem si otestovala co to se mnou udělá)

PříspěvekNapsal: úte bře 10, 2015 4:46 pm 

Mozna se uvolnilo neco z jater. Olej(maslo) a Coca Cola se pouzivaji pri jaterni ociste, viz http://www.curezone.org/cleanse/liver/classic_coke.asp

PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2015 3:58 pm 

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaká je nejvhodnější sůl na šanku, nebo zda je to jedno, když stejně odejde sifonem..Beztak používám k solení obyč. kuchyňskou sůl. A ještě dotaz jak dlouho po šance se mohu pustit do očisty jater? Díky.

PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2015 6:43 pm 

[quote="Martin26":zsczzgld]Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaká je nejvhodnější sůl na šanku, nebo zda je to jedno, když stejně odejde sifonem..Beztak používám k solení obyč. kuchyňskou sůl. A ještě dotaz jak dlouho po šance se mohu pustit do očisty jater? Díky.[/quote:zsczzgld]
Vhodnější je určitě himalájská sůl, už se to tady psalo \</div

PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2015 8:34 pm 

Ahoj,
nikde jsem nenašel žádné info k dotazu, když nemohu úplně správně provést všechny cviky, zda to bude fungovat.
Mám Bechtěrevovu chorobu a chtěl bych vyzkoušet tuto metodu očisty, abych si pak mohl dát další (např. na klouby s vývarem z bobkových listů), které se údajně mají provádět až po této základní.
Díky nemoci ale nemám úplně takovou dobrou hybnost jako je na ukázkových videích a obrázcích (jsem trochu ztuhlejší).
Myslíte si, že mohu vyzkoušet i když ty cviky (výklony) budou třeba jen na 60% a trochu pomalejší než do jedné minuty? Třeba provést vícekrát opakování celých sestav? Jakože chápu, že než vyzkoušet mi asi nic jiného nezbude, ale přesto jsem se chtěl zkusit nejdříve zeptat někoho zkušenějšího a schopného mi odpovědět:)

Předem děkuji za reakce.

+ ještě...denně užívám NSA léky (např. flamexin), takže ty bych měl asi pak raději po provedení na pár dnů vysadit, že?

PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2015 10:28 pm 

Romulus píše:
Ahoj,
nikde jsem nenašel žádné info k dotazu, když nemohu úplně správně provést všechny cviky, zda to bude fungovat.
Mám Bechtěrevovu chorobu a chtěl bych vyzkoušet tuto metodu očisty, abych si pak mohl dát další (např. na klouby s vývarem z bobkových listů), které se údajně mají provádět až po této základní.
Díky nemoci ale nemám úplně takovou dobrou hybnost jako je na ukázkových videích a obrázcích (jsem trochu ztuhlejší).
Myslíte si, že mohu vyzkoušet i když ty cviky (výklony) budou třeba jen na 60% a trochu pomalejší než do jedné minuty? Třeba provést vícekrát opakování celých sestav? Jakože chápu, že než vyzkoušet mi asi nic jiného nezbude, ale přesto jsem se chtěl zkusit nejdříve zeptat někoho zkušenějšího a schopného mi odpovědět:)
Předem děkuji za reakce.
+ ještě...denně užívám NSA léky (např. flamexin), takže ty bych měl asi pak raději po provedení na pár dnů vysadit, že?

Ahoj Romulusi, byt tebou tak udelam tolik, kolik zvladnu a ono to klapne. Mozna to bude trvat trochu dyl, ale to je jedno. Jsou lidi, kteri cviky vubec nedelaji, a taky to jde. i kdyz bude lepsi ty cviky aspon zkusit.
Jestli vynechat ten lek, to si musis zvazit sam.
Drzim ti palce, Pavel

PříspěvekNapsal: ned bře 15, 2015 11:33 pm 

Dobrý den,
jen ze zvědavosti bych se Chtěl prosím laicky zeptat, co způsobí, že voda odteče konečníkem, nikoli močovou trubici?
Normálne když hodně pijeme, tak chodíme hodně " na malou"
To tá sůl nějak obelže trávicí trakt který si myslí " co je slané to je jídlo" a šup s tím do tlustého střeva, nebo to způsobí to vypité množství " najednou" ?
Kdyz tedy vypijí na ex 2 litry vody bez soli , kudy to poteče?

PříspěvekNapsal: pon bře 16, 2015 1:46 am 

Vl@do píše:
Dobrý den,
jen ze zvědavosti bych se Chtěl prosím laicky zeptat, co způsobí, že voda odteče konečníkem, nikoli močovou trubici?
Normálne když hodně pijeme, tak chodíme hodně " na malou"
To tá sůl nějak obelže trávicí trakt který si myslí " co je slané to je jídlo" a šup s tím do tlustého střeva, nebo to způsobí to vypité množství " najednou" ?
Kdyz tedy vypijí na ex 2 litry vody bez soli , kudy to poteče?

Je to jak pises, to, ze to jde konecnikem zajisti ta sul. Kdyz vypiju na ex 2 litry vody, tak to ze mne jde pres ledviny a moci. Obdobne s pivem, to taky chodim na malou.

PříspěvekNapsal: pon bře 16, 2015 11:18 pm 

Sul je jed a telo se ji snazi co nejjednoduseji a nejrychleji dostat z tela a proto voli tuto cestu.

PříspěvekNapsal: stř bře 18, 2015 10:50 pm 

[quote="looudus":2rhmpsw9]Mozna se uvolnilo neco z jater. Olej(maslo) a Coca Cola se pouzivaji pri jaterni ociste, viz http://www.curezone.org/cleanse/liver/classic_coke.asp[/quote:2rhmpsw9]
To mě taky napadlo, navíc mám s játry poměrně dost problémy a částečně se mi ulevilo i v tomhle ohledu.
Ráda bych šla do jaterky, jenže se jí bojím, protože jsem si před lety nechala ufiknout žlučník (dnes už bych do toho nešla), měla jsem tam balvan a zánět, který tam ovšem zůstal.
Nedávno jsem měla velký problém na čelisti, udělal se mi tam obrovský hematom, musela jsem to nechat řezat, stálo mě to i zub. Konzultovala jsem to s etikoterapeutem, ke kterému chodím, říkal, že mám v háji

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2015 8:32 pm 

Dobrý den.
Mohu se zeptat na máslo, které je uváděné jako zakončení celé procedury? Nekonzumuji žádné mléčné výrobky, má máslo nějaké speciální vlastnosti, nebo lze použít kvalitní olivový olej, nebo třeba lněný ?

Děkuji za odpověď//omylem jsem založila nové téma, tak přihazuji dotaz i sem. Nejsem zběhlá v těchto diskuzích.

PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2015 11:03 pm 

barus píše:
Dobrý den.
Mohu se zeptat na máslo, které je uváděné jako zakončení celé procedury? Nekonzumuji žádné mléčné výrobky, má máslo nějaké speciální vlastnosti, nebo lze použít kvalitní olivový olej, nebo třeba lněný ?

Děkuji za odpověď//omylem jsem založila nové téma, tak přihazuji dotaz i sem. Nejsem zběhlá v těchto diskuzích.

Ahoj Barus,
Pouzij maslo, prestoze nepouzivas zadne mlecne vyrobky, je to overene a spolehlive. Kdyby byl olej doporucovan, urcite by to tam bylo napsano ...ale neni!

PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 5:56 pm 

Tak mám první Šank. za sebou. Vše proběhlo rychle a celkem bez komplikací. Protože brzy vstávám, tak po ranní procházce se psy jsem už v devět jedla rýži s máslem.

Mám ale pár dotazů, na které jsem při prohledání fóra nenašla odpověď.

1.) Po vypití první várky slané vody jsem začala říhat. Nezkomplikovalo to průběh očisty, ale napadlo mě, jestli to nemůže odkazovat na nějaký problém. Či jsem při pití pouze napolykala i vzduch.
2.) Po nahození sifónu mi břicho párkrát probublalo, udělala jsem pár cviků a po první tužší stolici začal fungovat sifón a téměř hned začala chodit průzračná voda s menšími usazeninami, které vypadaly jako vločky. Bohužel jsem musela Šank. ukončit po necelých 5 litrech vody, protože zimnice, která se postupně zhoršovala, mi lomcovala rukama natolik, že jsem ani nemohla pít vodu, protože jsem jí lila bokem \":)\" Může mít na zimnici vliv i výška a váha ? Jestli tělesná konstituce člověka určuje množství soli a vody.
3.) Zbytek Šank. jsem dokončila ve sprše, abych se prohřála. Nakonec jsem snědla doporučené rýžové jídlo, lactobacily a cítím se dobře.
4.) Za jak dlouho můžu bezpečně Šanku opakovat ? v návodu se píše týden, ale ptám se proto, jestli zimniční průběh neurčuje delší interval. Ráda bych Šank. příště dotáhla úplně.

Děkuji a přeju mnoho zdaru všem ostatním. A nebojte se toho \":)\"

PříspěvekNapsal: sob bře 21, 2015 6:41 pm 

barus píše:
Dobrý den.

Použijte ghee, přepuštěné máslo zbavené mléčné bílkoviny.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2493 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 ... 167  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]