sodik píše:
Hezký den,
tak píšu doplnění mého včerejšího dotazu - jakožto vitarián jsem dnes vyzkoušela šanku - napřed se mi nechtěla rozběhnout, potřebovala jsem asi 2l vody. Celkem jsem vypila cca 4,5l slané vody, ale nezakončila jsem neslanou vodou, ale nechala dle jiných doporučení proběhnout ješte "druhé" kolo očisty - tedy, když už ze mně vycházela témeř čistá voda, pak po určité době začala vycházet ještě trochu špinavá s drobnými kousky. Je možno šanku z Vašeho pohledu provádět i takto nebo je to zcela špatně? Po cca pů hodině jsem zakončila šanku melounem a pokračuji, prý dle Vaší detoxikační melounové kůry - 3 dny na melounech.
Moc děkuji za Vaše rady. Ráda si i připlatím skype a proberu s Vámi vše po skypu.
Vypití heřmánku, nebo neosolené vody pochopitelně nijak nevadí, původní postup je ten bez vypláchnutí solí z těla, ale ne každému to musí vyhovovat. Dnes má spousta lidí problém s vysokým tlakem a otoky a zadržení soli v těle jim nesedí. Jiná věc je ten meloun, to už je dost mimo jak moje doporučení tak původní postup, kde syrové ovoce a zeleninu vyloženě nedoporučují, ale pokud vám po tom není nějak blbě proč ne. Klidně mě zavolejte, ale spíše na mobil nesedím stále u kompu.