nofingers píše:
Dobry den, chci se zeptat jaka by mela byt teplota tekutiny, kterou se provadi nalev? Informace se nekdy rozchazeji a chtel bych mit jasno. Vetsinou se uvadi, ze teplota neco pod 37°C strevo po pravidelnych nalevech pohani k vetsi vyprazdnovaci aktivite a teplota neco nad 37°C strevo zklidnuje napriklad po prujmech, tim padem aktivitu tlumi.
Take se chci zeptat, zda je mozne do nalevu krome jinych, pouzivat grepove kapky, kvuli potlaceni rustu kvasinek kandidy ve streve? Jen jestli je to bezpecne a ucinne v boji s ni?
A jeste posledni dotaz, jak se divate na konzumaci susenych datli pri onemocneni kandidou? Podporuji datle, ktere maji vysoky obsah cukru mnozeni kvasinky, nebo je jejich konzumace jako v pripade ovoce, bezproblemova?
Predem dekuji za Vase odpovedi a cas Petr.
Abych Vám řekl pravdu, tak takovýto detail, jsem za celou dobu, co si klystýry pravidelně provádím, nikdy nezkoumal. Vždy do nálevu strčím dva prsty a pokud není výrazně teplý, ani výrazně studený a má tím pádem teplotu, zhruba kolem tělové teploty, tedy cca 36 - 38°C, tak ho použiji. Obecně mohu doporučit raději trochu teplejší, než studený, to je docela nepříjemné. Ač se teplota mění patrně víc, než je Vámi zkoumaný rozsah, tak Vás mohu ubezpečit, že proháněcí aktivita, je vždy zhruba stejná a pokud by se výrazně měnila, tak bych to za tolik let, již určitě zaznamenal. Já tedy na nálev, téměř vždy, používám urinu a v naprosté většině procedur neředěnou. Toto bych doporučil i Vám, na drahé grepové kapky bych se vyprdnul, když uvážím kolik by jich bylo potřeba, tak zlatá urina, zcela zdarma. Účinnost je mimořádná a vzhledem k ceně úžasná, urina na rozdíl od jakéhokoliv jiného fungicidního přípravku, či potraviny, umí zahubit patogeny a vytvořit naopak ideální podmínky pro kolonizaci střeva laktobacily. V zájmu vlastního zdraví, je dobré zapomenout na debilní předsudky, kterými trpí naše "civilizovaná" veřejnost a udělat krok do neznáma, směrem na východ, kde nikdo předsudky nemá a střeva mají většinou v pořádku i přes otřesné hygienické návyky, co se týká povrchu těla. Ono je vždy lepší smrdět markantně zvenčí, než hnít nenápadně zevnitř. Prostudujte toto fórum a pro člena Mat, tady vysvětluji spoustu užitečných postupů, které můžete bez obav použít také. Nejúčinnější by byla, z pohledu "civilizované" společnosti, ta největší "prasárna" v podobě svařené uriny, ale je to extrémně silné, celý postup je třeba důkladně nastudovat a teprve po důkladné přípravě ho použít. Zpravidla to jedním vrzem odstraní ze střeva jakoukoliv potvoru, to je taková rána, že ji neustojí opravdu nic. Proti tomu jsou grepové kapky, jako dětská pistolka ve srovnání s nukleární zbraní. Pokud Vám přes předsudky nepojede vlak, tak prostě kupujte dál ty kapky, použít určitě jdou, ale nic moc, dle mého názoru, nevyřeší.
To u těch datlí, je otázka teploty sušení, do 52°C jsou zachovány enzymy a pak by to mělo být bez problémů, jako u čerstvého ovoce, při vyšších teplotách, již enzymy zaniknou a cukry se začnou chovat stejně, jako cukry rafinované, což asi moc vhodné není. To samé platí i pro ostatní sušené ovoce a blbě se odhaduje, jak nějaký cizokrajný občan, dodržuje předepsané parametry sušení a myslí na zdraví kupujících, třeba Vaše. Loňský rok jsem si v Chorvatsku nasušil, osobně na sluníčku, veliké množství fíků a mohu Vás ujistit, že ať jsem je snědl v jakékoliv i naprosto nesmyslné kombinaci, tak jsem žádné trávicí potíže neměl a po koupených, to již tak jednoznačné není.