[quote="MichaelJ":3g90ljwm]
díky moc za všechny rady, zeptám se ještě opravdu i bio cerlozrnná mouka je plná lepku?kromě pohanky, jáhel a kukuřice co ještě je zdravé?myslím jako krekry nebo musli? a vím že to bude znít divně ale jak sprchou se dostanu 4cm do konećníku já mám velice velký problém vůbec zavést nástavec od faktu masti do zadku, prostě fakt nezvládnu zavést si prst do zadku, odjakživa byl zadek pro mě posvátný prostě mi to nejde, pokud vím ževícezrnné rohlíky nejsou zabarvené že to je tady od vyhlášeného pekaře taky to škodi?sojá není nic moc tím myslíte jako že samotná nebo když si koupim brokolicový karbanatky kde je primichana? nebo tofu s mořskou řasou či jinak dochucené to mi moc chutná to je taky nezdravé? ovoce dopoledne-ja snidam vzdy kefir nebo mlecne kultury tak dám si nato ovoce me dost prohání můžu to kombinovat?jsou nějaké přírodní omega mastné kyseliny?co si myslíte o anýzové silici, zázvoru a kombucha, pomáhá to na zaživání ?jinak opravdu díky za každou radu[/quote:3g90ljwm]
"[i:3g90ljwm]Lepek, jinak také gluten, je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen obilovin - např. pšenice, ječmen, žito, oves. V pšenici tvoří až 80 % z bílkovinového obsahu[/i:3g90ljwm]"(Wikipedie). Co se týče otázky lepku, tak je dneska téměř ve všem - od zmrzliny, konzerv, kečupů, směsí koření, prášku do pečiva, kukuřičných lupínků a cukrovinek počínaje, až po jogurty, sýry, mraženou zeleninu, léky a potravinové doplňky konče.
Úryvek diskuze k lepku: "[i:3g90ljwm]Lepek zanese celou plochu tlustého střeva hlenovitou hmotou a poté dochází k velikému průniku toxinů do krevního řečiště. Následně stoupá kyselost krve a tělo je nuceno se zbavovat vápníku, hořčíku a dalších zásaditých minerálů, aby mohlo tento stav eliminovat. Tím se postupně zásoby těchto minerálů vyčerpají a vy se dostanete do acidózy, ve které již tělo bojuje o holé přežití a vypíná cíleně některé oblasti, aby vám zamezilo v dodávce kyselin. Vy dodáte jak kyseliny samotné, třeba rohlíky, tak ještě prášky, které představují také kyseliny a chcete být zdráv.[/i:3g90ljwm]"
Celozrnné pečivo, byť od prověřeného pekaře v bio kvalitě, pokud je z obilovin (pšenice, ječemen, žito, oves...), tak obsahuje lepek.
Musli pokud vím obsahují vločky... vločky obsahují lepek a plísně
Krekry obsahují mouku (tj. lepek)...a cukr, sůl...
Sója - p. Jarda ji označuje za superšmejd a já osobně s ním souhlasím. Ukázka diskuze a odkaz na zajímavé čtení o úžasnosti sóji je např. zde:
_________________
Ani v česneku není dost česneku.
Naposledy upravil Jarda dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 1 |
oA== |