Prokop píše:
Děkuji za informace. Při svém prvním pokusu jsem postupoval striktně podle André Van Lysebetha, jak jej uvádí v knize Cvičíme jógu. Doporučuje pít slanou vodu po sklenicích 250ml a po každé sklenici provést jednu sérii v knize popsaných cviků.Po 6 sklenicích by mělo dojít k otevření vrátníku, což se u mne nestalo. Píše (Lysebeth),že pokud voda neprojde, vrátník se neotevřel a pak zbývá jen vamanadhautí, nebo vstřebání obsahu žaludku, takže jsem dál nepil (dal jsem si ještě dvě sklenice a skončil jsem). Zkusím podle Vaší rady cviky omezit a pití provést "na ex".
Jen bych si ještě chtěl upřesnit množství soli na 1 litr roztoku - někde jsem četl že to je 6 g - stačí to ? A voda stačí vlažná z kohoutku, jak píšete, nebo je vhodnější převařená ? Mám připraveny tablety Lactobacillus Acidophillus ND (bez mléčného cukru), jaké je dávkování po proceduře ? Jednorázové užití dvou kapslí při rýži nebo i při dalších jídlech následující dny? Další otázky mne momentálně nenapadají,to bude asi vše co bych ještě potřeboval doplnit pro přípravu na můj druhý pokus.
Ty fotografie za textem o šankaprakšaláně na Vašich stránkách jsou opravdu neuvěřitelné. Co to musí být za konzistenici, držící pohromadě takové provazce odpadu ...
Ještě mne napadlo zeptat se na jednu věc - píšete že po proceduře by aktér měl zůstat v klidu a v teple - je podle Vašeho názoru vhodná později v tento den hodinová terapie v 36oC teplé solné lázni (Floating tank)? Zjistil jsem, že v blízkém relax centru ji provozují a podle všeho by mohla mít solidní detoxikační účinky. Nezjistil jsem sice složení lázně (provozovatel to neví), ale pravděpodobně se jedná o zásaditou směs, což by mohlo navíc přispět k redukci acidózy kterou trpí většina z nás...
André Van Lysebeth, je špičkový jogín a vím naprosto jistě, že nemá zanesené trávicí orgány tak, jako naprostá většina naší buřtomilné populace. I to je důvod, proč doporučuji dodržovat, alespoň jeden den, hypotonickou stravu a sám jsem proceduru poněkud upravil. Většinou vyvolá první defekaci již rychlé vypití velkého množství vody bez soli, kterou doporučuji vypít před procedurou a poté rychlé pití slané vody, buď vyvolá zvracení, nebo voda prostě projde. Většina lidí je líná cokoliv číst a nedej bože studovat a uznáte, že postup podle André Van Lysebetha jednoznačně důkladné studování vyžaduje, tak jsem ho, na základě letitých osobních zkušeností, v tom smyslu upravil, abych lidem "šetřil mozek" a postup byl funkční, ale maximálně jednoduchý. Jak vidíte cvičení, u masivně zaneseného organizmu, nic neřeší a pokud je na vrátníku bublina, tak je nejlepší se vyzvracet, k čemuž Vás velké množství slané vody snadno donutí, bublina se při tom vyfrkne a můžete dál pokračovat, většinou zcela bez problémů. Skoro každý český občan, krmený dietně podle Magdaleny Dobromily Rettigové, má prověšený žaludek a logicky komplikace s pyrózou, což normální provedení této procedury celkem komplikuje. Velice vhodná příprava, je pravidelná očista žaludku, každé ráno, tak po dobu 14 dní a zpravidla se mimo pyrózy, za takto krátkou dobu, upraví i tonus žaludku.
Přesné dávkování soli jsem nikdy nezkoumal a skutečně používám vrchovatou polévkovou lžíci do první várky 1,5 litru a u dalších postupně koncentraci snižuji. Vodu dávám vlažnou z kohoutku, ale převařená je asi vhodnější, jenže kdo by čekal, než se to převaří a vychladne. Tablety Lactobacillus Acidophillus doporučuji 2 - 3 kusy po každém jídle v den provedení, takže celkem 6 - 9 kusů za celý den. Další den stačí jedna ráno a pokud chcete být důkladný, tak ještě jedna večer.
Teplo a klid jsou nutné pouze u začátečníků, já většinou normálně pracuji a žádné problémy s tím nemám, je to jenom o zkušenostech. Floating tank jsem nikdy neabsolvoval a nedokážu posoudit dopad této procedury, ale osobně bych to nezkoušel, pokud se Vám udělá blbě, tak se budete těžko rovnat, chybí totiž rezervy glukózy v játrech. Vyplavit acidózu při koupání, to je velice svérázný postup a pochybuji o jeho účinnosti, vždy je třeba tento problém řešit dodávkou zásaditých potravin a neutralizací pomocí megadávek organického vápníku. To je jediná skutečně spolehlivá cesta k trvalému porovnání tohoto problému.