Dobrý den, chtěla bych se s Vámi podělit o svůj první pokus šankaprakšalány. Samozřejmě jsem to prováděla kvůli zdravotním problémům: nepravidelná stolice, při stresu jen jedenkrát týdně, po posledním stresu vyrážka na prstech nohou, nedostatek červených krvinek, bolest levého ramene a pravého loktu, nadváha. Všechny tyto příznaky, jak jsem si přečetla, mohou pramenit ze zanešení tlustého střeva. Je mi 43 let, čtyři děti, 172 cm, 80kg. Tak jsem se rozhodla, že to v sobotu vyzkouším. Za prvé, nidke nepíšete, že by se měl den před tím držet půst nebo nějaká omezení. Takže po normální páteční stravě jsem v sobotu ráno v 6 hod, vypila 0,5 litru teplé vody na zavodnění a už při tom jsem šla na stolici. Vy píšete studená voda, možná první chyba. Začala jsem si vařit rýži a heřmánek a po půl hodině jsem začala pít 1,5 l slané vody. Najednou mi to nešlo, ale přece jsem ji vypila. Bylo mi hrozně těžko. Cítila jsem se plná až po krk. Dokonce mě jako by pálilo v pravém boku. Mohlo být tak sedm hodin, když jsem to vše vypila a až do 9:30 jsem se trápila. Bolelo mě břiho, cvičila jsem a nemohla jsem se vůbec vyprázdnit. Začala jsem tedy pít druhou dávku s rovnou lžící soli. A najednout to šlo. Jenomže jsem nemohla pít rychle, navalovalo se mi, dokonce jsem i málem zvracela. Vždycky jen tak tři loky. Stolice vycházela, ale jako by ze mě odcházelo víc vody než jsem vypila. Cítila jsem se hrozně slabá, jako by ze mě odcházel život. Vypila jsem asi jen 1,4 litru. Stolice byla jen vodová, ale stále zabarvená. Neměla jsem sílu pokračovat dál. Vzala jsem si heřmánek, který jsem vypila kupodivu na třikrát s velkým pocitem žízně. Ten ze mě vůbec nevyšel, sifon se zastavil. Potom jsem po půl hodině snědla trochu rýže s máslem. a dál pila další heřmánkový čaj. Sotva jsem se napila a najedla, cítila jsem se líp. Během dne jsem rýži jedla několikrát (s trochou rajské bez masa), cítila jsem se dobře. Ale asi v 18 hod. jsem se pozvracela. Pak mě hrozně rozbolela hlava, šla jsem spát. V 23 hod jsem se probudila se silnou bolestí hlavy a musela si vzít prášek. Pak jsem spala až do rána dobře. V neděli jsem se cítila dobře. Stačilo mi jíst málo a měla jsem pocit nasycení. Můžete můj výkon zhodnotit. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale bála jsem se o své zdraví, tak jsem to nedokončila. Možná bych raději příště využila výplach střev. Mohla se mi i tak střeva vyčistit? Děkuji za odpověď. Pavla
|