Přihodím svou zkušenost s HC, která je velmi pozitivní. Byla to jedna ze součástí mého přechodu z konveční stravy na vitariánskou. Byla jsem velmi spokojená s celým průběhem. Když jsem přišla, paní se mě ptala, jak jsem jedla poslední dny (na stránkách má napsáno v informacích, jakým způsobem je nutné se stravovat před samotnou terapií), celou mě prohlédla, prohmatala břicho, plosky nohou taky promačkala. Měla jsem jeden nehet na palci škaredě odrostlý, když se mi do něj půl roku nazpět dostala plíseň, tak se na to hned ptala. Podle barvy kůže mi řekla, co mi chybí. Samozřejmě se ptala i spousty otázek, kterými kontrolovala můj stav, jestli vůbec může začít. Během terapie mi masírovala břicho, sledovala veškeré dění, snižovala a zvyšovala tlak a zřejmě i teplotu vody podle aktuální potřeby. Vzhledem k tomu, že jsem řekla, že se snažím jíst převážně vitariánsky, mi pak při odchodu řekla, že není zapotřebí mě varovat před nějakým jídlem, proto mi nebude pro další dny nic zakazovat. Věděla, že určitě nebudu jíst maso či pečivo. Běžně se stravujícímu by zřejmě řekla, co může a nemůže, aby si neublížil.
Před druhou návštěvou, která následovala asi po dvou týdnech, jsem se cítila celá taková v břiše ulepená a těžká. Nejspíš jsem nejedla úplně optimálně. Nicméně se to projevilo pak i při samotné terapii. Paní poznamelana, že toho bylo ve mně moc a jestli jsem neměla poslední dny problém s vyprazdňováním. No měla
Místy mě i zabolelo břicho, co když jsem zmínila, paní okamžitě reagovala snížením tlaku a masáží bolavého místa. Na třetí návštěvu jsem už podle jejích slov nemusela. Možná to bylo i tím, že před první terapií jsem asi měsíc pila intenzivně ovocné šťávy, které mě už předčistily :] Většinou to byl aspoň litr denně.
S největší pravděpodobností bych si zvládla střevo sama pročistit i stravou, ale takto to byl rychlejší skok v celém mém očistném procesu. Navíc tehdy jsem teprve sbírala informace, hledala.
Samozřejmě mě někteří lidé varovali, že to bude hrozné, jak si tím ublížím.. Rodiče se zhrozili se slovy: "No jedna moje kamarádka na tom byla, říkala, že to hrozně bolelo a druhý poukaz, co měla, už radši nechala propadnout." O pozadí celé této negativní zkušenosti nevím nic než to, že ona kamarádka jí denně obrovské množství sladkého pečiva. Už však nevím, jestli věděla, jak se stravovat před terapií, po ní, jak se k ní chovali v průběhu. Evidentně velmi záleží na člověku, který proceduru provádí.
Tak, jak jsem se bála, že se budu stydět a jak bude hloupé, že mi někdo bude strkat cosi do zadku v divném prostředí, jsem byla mile překvapená, že nic takového se nekonalo. Paní Kazdová má "ordinaci" doma, kde bylo prostředí příjemné, ona sama byla milá a starostlivá. Rozhodně jsem se necítila nějak trapně. Když to porovnám s gynekologií (kam už taky nehodlám nikdy chodit), pak toto bylo jako otevřít pusu před doktorkou, aby se mi podívala na mandle.
Asi jsem měla štěstí, že jsem si na začátek vybrala dobře
Pokud někdo hledá kvalitního HC terapeuta, pak za mě paní Kazdovou doporučuju všema deseti:
http://www.colon-hydro-terapie.cz/ Cena za jednu terapii byla na jaře 2012 700Kč.
Toto vypadá, jako by si tuhle reklamu napsala sama paní Kazdová. První příspěvek od nového uživatele by tomu napovídal. Každopádně cena 700 Kč není právě lidová. Za to lze koupit sadu pro domácí hydrocolon, takže si pak mužete dělat hydrocolon proceduru zadarmo třeba každý den.