Dobrý den,
Rád by som sa podelil o svoj zážitok s metodou Sankhapraksalana.
Som tu nový a veľmi rád by som bol ak by som tu mohol dostať odpovede na viacero otázok, ktoré sa vynorili pri mojich pokusoch vylepšiť svoje zdravie.
Pre túto metódu som sa rozhodol, pretože cítim, že moje brucho je neustále nafúknúté, moja stolica sú stále len malé kúsky, tenké ako by som bol nejako upchatý.. občasne ak vyšlo čosi „hrubšie a dlhšie“ tak tam bola akoby drážka na tom vyritá.. trvá to už dlho..
Taktiež som sa to pokúšal napraviť doplňovaním Betainu HCL 650mg.. (o tom napíšem neskôr)
Takže moja skúsenosť s očistou čreva prebiehala takto:
Ráno som vstal a vypil 6dcl vody, aby ma pri procedúre nesmädilo.. po tom čo som sa napil som sa rozhodol že si precvičím prvý cvik ktorým sú úklony do strán.. urobil som zopár opakovaní ako predprípravu
a sadol za počítač..
Po niekoľkých minútach, ked som už aj zabudol, že som cvičil som cítil, že sa mi chce prdnúť, no stalo sa to že som ... viete čo
Voda ktorú som vypil sa nejako zázračne dopracovala až vonku..
Takž som letel na WC a vyšlo zo mna malé množstvo vody a malé množstvo stolice..
Potom cca o hodinu som začal procedúru normálne podľa návodu..
Vypil som 0,5 litra teplej slanej vody a robil všetky cviky..
Necítil som žiadny pohyb vody tak som vypil další 0,5 litra slanej vody a pokračoval v cvičeniach.
Stále žiaden „sifon“
Po zhruba 30 minútach som už v sebe mal skoro 1,5 litra vody ale stále žiaden sifon sa nekonal..
Voda sa už vylučovala močením, brucho som mal ako balon, no nevzdával som to a lial dajel do seba slanú vodu..
to už ma ale stále napínalo z tej silno slanej vody, tak som další pol liter už použil menej slaný roztok..
potom sa to spustilo a začal som vylučovať vodu tak ako sa na túdo medodu patrí. no dostať do seba čo i len hlt dalšej slanej vody bolo obtiažne..
Zospodu to vychádzalo už len veľmi slabo sfarbené a nakoľko som nemohol už dalej piť slanú vodu, tak som sa rozhodol, že to ukončím.. žačal som piť teplú už nesolenú vodu, aby som mohol previesť zvracanie a očistu žalúdka..
No stalo sa to že po vypití nesolenej vody sa efekt sifonu nestratil, takže som pokračoval dalej a vypil dalších minimálne 1,5 litra vlažnej vody. – neslanej.
Stále to mnou prechádzalo bez problémov..
Procedúru som ukončil zvracaním, ktoré mi nerobilo žiaden problém..
Tu sa ale chcem optýtať na dosť vecí..
1. ako som spomínal že mnou prešla prvá dávka vody, a taktiež sifon sa ani pri procedúre, ked som pil iba čistú vodu neprerušil, napadá ma okamžite otázka či sa to nedá skúsiť celý postup bez toho aby sme vodu „solili“
2. chcel by som vedieť ako vyzerá u vás to vyprázdňovanie spodom, totižto ako som hovoril že moja stolica stále je tenká, taktiež aj teraz voda vychádzala v tenkom prúde.. o niečo hrubší ako pri močení.. vychádzalo to dost silným tlakom.. je to takto normálne?
3. Momentálne som po procedúre aj po prvom jedle no pocit čo som mal v bruchu, že bolo nafúknúte sa nejako nezmenil.. tiež chcem spomenúť, že so mňa vpodstate pri tejto procedúre nevyšlo ani na začiatku takmer nič husté.. teda akoby som ani nemal v sebe stolicu.. ani žiadne nánosy.. taktiež celú dobu čo som do seba dal určité množstvo vody tak rozhodne zo mna také isté nevyšlo..
čiže sa chcem opýtať či tá voda sa neprešmykne črevami aj bez toho aby nejakú očistu spravila - niečo odniesla.. pretože taký je môj pocit z toho, akoby si našlo cestičku, tou to prešlo a bez akéhokoľvek prečistenia...????
bol by som rád ak by ste sa vedeli vyjadriť k tejto mojej skúsenosti..
mám ešt zopár otázok s mojim užívaním Betainu HCL..
Napíšem sem svoju skúsenosť a prosím skúste mi v tom urobiť jasno.
Na jednej stránke som našiel postup ako urobiť skúšku či dané dopľnovani tejto kyseliny potrebujem..
Postup je následovný:
Deň 1.
Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije 650 mg tabletu Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, znamená to, že v žalúdku sa už pred testom nachádzalo dostatok kyseliny a nie sú potrebné žiadne jej dopĺňanie. Ak pacient pálenie alebo ťažobu nepociťuje, znamená to nedostatok kyseliny a test pokračuje dňom 2.
Deň 2.
Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije dve 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 650 mg. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak však ani pri dávke 2 x 650 mg pacient nepociťuje pálenie (čo znamená značný nedostatok žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta), test pokračuje dňom 3.
Deň 3.
Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije tri 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla sú dve 650 mg tablety. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak ani pri dávke 3 x 650 mg Betaínu HCL pacient nepociťuje pálenie, znamená to vážny nedostatok alebo aj celkovú absenciu žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta. Preto, dlhodobá dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 3 x 625 mg.
......................................................................................
takže som skúsil prvý den 1 tabletu 625mg a žiadne pálenie nenastalo..
dosť som bol sklamaný, že to signalizuje moju potrebujem doplnať tento doplnok.
v ten den som ešte zobral jednu tabletu s každým jedlom..
druhý den som teda skúsil 2 tablety ráno a pevne dúfal, že sa dostaví nejaké pálenie..
bohužiaľ nekonalo sa vôbec nič.. nič som necítil.. a sklamanie, bolo ohromné, nakoľko to ukazuje na výrazný deficit kyseliny v žadlúdku..
- takže som sa po pol hodine naranajkoval a potom s obedom dal ešte jednu tabletu..
tu sa už ale začali moje problémy ktoré si spájam s ranným užitím 2 tabliet..
od obedu až do noci, dokonca ešte aj celú noc až do dalšieho rána ma nafukovalo.. tak veľmi že som také čosi ešte asi v živote nezažil.. prdel som každú chvíľu - 2-3 sekundové prdy..
nejde mi to celé do hlavy, nakoľko ak má človek nedostatok kyseliny, tak mu zlé trávi - potrava hnije a to spôsobuje plyny..
ja som dodal 2 tablety - dosť veľkú dávku myslím, aby to čosi urobilo v prospech trávenia a ono mi to spôsobilo presný opak.
vie mi povedať čo to znamená??
ja si to neviem vysvetliť..
a skúšať tretí den 3 tablety ma už nejako nelákalo..
je možné že ten ranný test mi to nejako zlé ukázal??
musím pripomenúť, že niesom človek ktorého páli záha.
takže, som myslel že kyseliny mám v priadku no týmto testom som sa chcel presvedčiť..
napíal som tu dlhý článok tak dúfam, že si to prečítate..
Vopred Vám ďakujem za názory.