dominikk píše:
Dobrý deň, pán Jaroslav,
v prvom rade vďaka za obsažnú stránku a za pozornosť, s akou odpovedáte na všetky otázky.
Chcel by som sa opýtať, či mi môžete napísať pár slov k priebehu šanky u mňa.
Ráno po zobudení som najprv nalačno vypil 1,5-2dcl svojej uriny /praktizujem to každodenne už jeden a pol roka/. Po ďalších 10 minútach som vypil 0,5l vlažnej vody. Ako takmer každé ráno, v priebehu 15-20 minút som sa po tomto vyprázdnil. Stolica však bola hnačkovitého charakteru, čo sa mi stáva veľmi často. Takisto si každé ráno lyžicou z jazyka sťahujem výrazný biely povlak, občas horkastej chute.
Tu musím povedať, že mám 35r. a už asi 2,5 roka mám problémy s trávením. Časté nadúvanie, silná plynnatosť, vetry, ktoré veru nevoňajú pekne, pobolievanie v oblasti žlčníka i slinivky, často celková nevoľnosť v oblasti brucha, ktorá stúpa akoby hore a veľmi ovplyvňuje aj psych. náladu, takmer nepretržité pulzovanie v hornej časti žalúdka. Stravujem sa bežným spôsobom, aj keď mäso takmer nekonzumujem, alkohol už tri roky vôbec nepijem, teda určité veci som zmenil. Okrem každodenného ranného užívania uriny užívam ešte mladý jačmeň a štyri mesiace užívam yuccu, ktorá /zdá sa mi/ mi s trávením pomohla a problémy sa o niečo zmiernili. Takisto užívam tri roky chlorellu, ale znížil som dávku zo 4g denne na 1g denne, pretože som z nej mal prebytok betakaroténu a pokožka na rukách sa mi sfarbila do oranžova. Po znížení dávok chlorelly sa farba pokožky vrátila do normálu.
Takže sa vrátim k prvému odseku. Po asi 20 minútach som horko-ťažko vypil prvý 1,5l slanej vody. Občas som si grgol, čakal som, že sa dostaví nutkanie na vyprázdenie /myslel som si, že keď som sa už predtým po urine a čistej vode vyprázdnil, črevá sú pripravené/, ale mýlil som sa. Akurát sa mi zapchali dutiny a musel som smrkať, aj keď to veľmi nepomáhalo. Po 10-15 minútach čakania na vyprázdnenie a miernom pocite nevoľnosti som sa rozhodol vodu vyvrátiť. Ku koncu som vracal žltú horkú tekutinu, predpokladám, že žlč.
Potom som počkal asi 10 minút a rozhodol som sa vypiť ďalší 1,5l slanej vody. Trvalo mi to. Počas pitia som sa trošičku vyprázdnil, ale inak žiadny výsledok, voda ostala vo mne. Dostavil sa mierny pocit nevoľnosti od žalúdka a celkového tepla, akoby jemne zvýšenej teploty. Pretrvával pocit nevoľnosti, napínanie a grganie. Už som si myslel, že pôjdem aj druhý 1,5l vyvrátiť, keď sa dostavil pocit nutkania na vyprázdenie. Na záchode som však strávil asi trištvrtehodinu, vyprázdňovanie išlo len postupne. Celý postup mi od vypitia prvého 1,5l slanej vody, jeho vyvrátenia, vypitia druhého 1,5l a jeho vylúčenia zabral viac než dve hodiny, potom som už nemal chuť pokračovať ďalej, bol som vyčerpaný, tak som vypil 1l harmančekového čaju a zjedol pripravenú ryžu s maslom.
Plánujem si to niekedy zopakovať.
Prekvapilo ma prepojenie prínosových dutín so zažívaním. Ako som vylučoval druhý 1,5l slanej vody, dutiny sa uvoľňovali, až sa celkom uvoľnili.
Môžete mi k tomu niečo napísať? Rád by som nejako urýchlil prácu čriev, pretože mám pocit, že to je jeden z dôvodov mojich problémov, že pracujú pomaly. Takisto neviem, či nie je problém, že som pri vracaní prvého 1,5l slanej vody nakoniec vracal aj žlč, možno by to mohlo vysvetľovať moje problémy s nafukovaním, ktoré niekedy pretrváva aj 5-6 dní, hoci sa zároveň vyprázdňujem.
Ešte by som napísal, že v posledných dvoch rokoch mám problém s vyrážkami na tvári v oblasti lícnych kostí, viac-menej symetricky na oboch stranách tváre. Vraj tadiaľ prechádza dráha pečene a žalúdka. Inak, som narodený v znamení Raka, takže oblasť trávenia mám danú ako problematickejšiu. Ďakujem za reakciu.
První část je správně a pokud jde o to zbarvení pokožky, tak to dělají játra a většinou se po nějaké době vytratí samo. Ta druhá část již je horší a chtělo by to evidentně střeva řádně vyčistit, protože jsou líná a patrně dost zanesená kvasinkou. V tom vyzvracení žluče není problém, patrně máte i prověšený žaludek a chtělo by ho pomocí pravidelných očist žaludku vrátit do původní polohy. To dlouhodobé nadýmání ukazuje kvasinky a zbytek popisovaných problémů také, čili vytestujte si kvasinky, obsah kyseliny chlorovodíkové v žaludku a vyzkoušejte žaludek i střeva pravidelně čistit, to by mělo plné fungování trávení postupně obnovit.