Ates píše:
Toto vypadá, jako by si tuhle reklamu napsala sama paní Kazdová. První příspěvek od nového uživatele by tomu napovídal. Každopádně cena 700 Kč není právě lidová. Za to lze koupit sadu pro domácí hydrocolon, takže si pak mužete dělat hydrocolon proceduru zadarmo třeba každý den.
Přemýšlela jsem, jestli zmiňovat přímo jméno a stránky, aby to nevypadalo jako PR článek. Jen jsem se chtěla podělit o svou zkušenost a osobně si myslím, že ti dobří si tu "reklamu" opravdu zaslouží. A navíc to nasměruje případné ostatní zájemce o HC terapii, aby si nevybrali někoho, kdo jim jen ublíží.
Z přečtění většiny příspěvků mi totiž přišlo, jakoby HC většině spíš ublížilo. Proto jsem chtěla, aby bylo vidět, že to může jít i pozitivnějc. Na druhou stranu nepročetla jsem úplně všechno.
K tomu domácímu hydrokolonu.. Ačkoliv jsem nad tím jednu dobu sama přemýšlela, osobně si teď myslím, že to může být i nebezpečné. Pokud člověk nemá zkušenosti a není proškolen, jak s tím zacházet, tak může nadělat víc škody než dobroty. Hlavně pokud se jedná o absolutního začátečníka, jak jsem byla já tehdy. V tom případě bych se přiklonila spíš ke klasické klystýrové sadě.
Současně si myslím, že každodenní hydrokolon je špatně, musí to dost vyčerpat střevo. Klystýr je něco jiného, není tolik "invazivní".
Co se týká ceny, nemůžu to objektivně posoudit. Z mého subejktivního hlediska se mi to stále vyplatilo, když vezmu v úvahu, kolik peněz a času mě stálo každoroční "chřipka" a různé virózy, které se mně samozřejmě nikdy nevyhnuly :] Podobnou částku, ne-li větší nechám jen u zubaře při jedné návštěvě.
A potom přichází klasické přehazování odpovědnosti na někoho jiného - ano, byla jsem líná si dělat pravidelně sama klystýry. Nedělám si je zatím ani teď a doufám, že si své střevo udržím čisté vitariánskou stravou.