protinozci píše:
Dobrý den, dostal jsem se až sem s následujícím dotazem: muž 30+, před někollika lety mi začaly fyzické potíže, změna postoje, únava, napětí / pocit plnosti v oblasti břicha etc., nicméně nebylo nechutenství, spíše naopak. Dlouho jsem nevěděl co se děje, návštěvy u kvalitních lékařů nepřinášely výsledky, krev v pořádku... vyzkoušel jsem řadu různých doktorů od ortopedů po gastroenterology, podstoupil jsem gastroskopii jen s lehkým nálezem, sono břicha vše v pořádku... loni na podzim jsem začal experimentovat s čaji a zdálo se, že zabírá žlučníková směs..vyzkoušel jsem taktéž febichol, taktéž celkem pozitivní výsledky, ale nechtěl jsem ho používat dlouhodobě.. byl jsem opět na sonu se zaměžením na žlučník, na krvi, nic, vše v pořádku... změnil jsem zásadně své stravování s určitými pozitvními výsledky... nicméně to znamená požívat víceméně ovoce - banány, hroznové víno a hlavně pomeranče, u kterých mám intenzivní pocit že mi pomáhají... o pozitivním vlivu pomerančů na střeva jsem se někde dočetl a to mě dostalo až na tyto stránky... usoudil jsem, zda nemám zanesená - zacpaná střeva...stolice byla v posledním období nepravidelná...průjem ne. Zkoušel jsem shank prakshalanu dle postupu na těchto stránkách, ale s nevalným výsledkem, vyzkoušel jsem tedy klyzma - relativně pozitivní zkušenost, ale nedostal jsem do sebe více jak půl / 3/4 litru - pak šlo vše ven, nicméně s pocitem, že něco zůstává ve střevech...pocit intezivního tlačení bez výsledku.. viděl jsem na stránkách o očistě ty strašné fotky co z lidí může vyjít a říkám si, jestli nemám něco podobného - žil jsem dlouhou dobu nezdravým životem se špatnou stravou, nyní již téměř bez alkoholu a cigaret se slušnou stravou... představuji si to jako ucpaný odpad, kdy nově přijatý "materiál" se musí násilím protlačovat ve střevech okolo ucpaného nánosu... jak se však tento letitý nános může dostat ven? Mám jít k doktorovi na kolonoskopii? Jiný postup? Jak zjistím, zda nemám takto ucpaná střeva..?
Díky za odpověď, P.
Laicky to nezjistíte, ale ono to ani není potřeba, protože pravidelným čištěním se dá postupně vše vyřešit. Pokud ovšem spěcháte, není nejmenší problém objednat se na hydrokolon a tam vám střeva vypláchnou odborně, což se určitě vyplatí absolvovat, nicméně jak říkám, nutné to není, vše chce svůj čas, také jste to nezanesl za dva týdny.