[quote="Danniah":2bnccek8]Dobry vecer, dnes jsem narazila na vase forum a musim uznat, ze pusobi mile. Jardo, na dotazy odpovidate velmi otevrene a podle nejlepsiho vedomi a svedomi a to se mi moc libi. Na vetsine ostatnich for fura lidi reaguje prilis komercne.
K memu problemu: jsem vcelku mlada, jeste do 30, mam za sebou sedave zamestnani a spoustu stresu /prace, partner.zivot/. Vzdycky jsem si myslela, ze ziju zdrave, od 16 nejim maso a zivim se hodne zeleninou, ale take dost hresim na sladke misto ovoce. Bezne jsem v praci jedla jednu tabulku cokolady denne. Takze zdrave? no to tedy asi moc ne. Nekdy v 25 letech jsem vlivem zmeny prostredi /USA/ dostala chronicky prujem. Nejprve pochopitelne akutni a ten potom presel do chronickeho stadia. Nijak jsem to neresila, v USA nikdo DR moc neresi, nechavala jsem to byt. Vzdy po ranu jsem mela tekutou stolici, po kave. Hubla jsem a nevsimala si svych obtizi. Od te doby jsem prujmy trpela v podstate porad, ne pravidelne, ale nekdy znicehonic po jidle do hodiny jsem "musela". Pred rokem jsem otehotnela a nyni mam po porodu, prujmy temer zmizely /pravdepodobne zmizel pracovni stres, tak mam klid v dusi a tudiz i ve streve/. Ale zrejme i vlivem porodu se mi v zari udelala akutni trhlina konecniku. I porod byl ve srovnani s dennim utrpenim po stolici temer prkotina /trval jen 2 hodiny, ale bolest trhliny dlouhe hodiny/. Nejprve jsem skocila lekarum na jejich ortel: divulze konecniku. Podstoupila jsem to a riskovala narkozou, ze prijdu o kojeni. 3.den po divulzi opet praskolina, snad jeste horsi nez predtim...rozhodla jsem se to vzit do vlastnich rukou:
procetla jsem celou diskuzi na doktorce, nasadila jsem homeopatika, zavolala Jonasovi a popijim jeho caj Nervan, pry strevo souvisi s emocemi, temer kazde rano delam klystyry a chystam se i na colon /chci tam hlavne dotlacit mamku/, rano promazu konecnik vazelinou a teprve pote se odhodlam. Vetsinou uspesne vylecim trhlinu za par dni, ale prijde tuha stolice a mam to nanvo. Rovnou rikam, ze muj psychicky stav je zubozeny, mam panickou hruzu z WC a temer o nicme jinem nez o svem konecnku nemluvim, takze mi blizci me maji plny zuby a jeste se staram o maleho kojence. Neztracim ale nadeji, nasadil ajsem i koloidni stribro, ponevadz jsem do toho dostala silenou virozu /i v minulosti jsem nachlazenimi trpela pozehnane/ a zda se, ze pomaha. Mam sice bolesti hlavy, ale citim, ze bude lepe. Klystyry mi zabiraji na me strevo, ale prosim zde o radu, jak nastolit zpet rovnovahu. Muj jidelnicek vypada asi takto: rano jogurt s musli, k obedu varena zelenina s testovinami, pote ryba z konzervy plus tmave pecivo, vecer ovoce a potom to nevydrzim a dam cokoladu. Nezni to idealne, ale se sladkym si nemohu pomoci. Do toho tak dve kavy /bezkofein/ denne.
Piju hodne vody a bylinkovy caj /Jonas/.
Budu velmi vdecna za jakoukoli radu ohledne meho "pripade". S pozdravem D.[/quote:2bnccek8]
Cau, tak skor nez sa vyjadri Jarda, tak precitaj stranku, a hlavne priklad denneho jedalnicku. Tak nejak by mal vyzerat zaklad denneho jedalnicka cloveka, co to mysli so zdravim vazne. Samozrejme, nie identicky, kazdy si ho moze prisposobit sam. Napriklad, ten kto nehodla prestat varit, by najrozumnejsie urobil, keby varene jedlo zaradil vecer. Inak si myslim, ze v strave ti chyba surova strava, co je jediny dovod, preco vegetarianstvo skonci zle. Pokial ma vegetarian aspon 75% podiel surovej stravy, nedopadne to zle, pokial nieje zadrhel niekde inde (psychika, ziaden pohyb...). 75% podla mna nieje zase taky nadludsky vykon dosiahnut: doobeda iba ovocie, na obed zeleninovy salat, medzi vecerou ovocie/orechy, na veceru zeleninovy salat s varenym jedlom, samozrejme idealne bez vareneho. Alebo, ak aj na obed zaradit varene jedlo, tak nie kazdy den, a vyrovnat to pocas tyzdna dnami, ktore su cisto vitarianske, napriklad cisto ovocny den, ovocno-zeleninovy den , atd. Jeden zo zakladov zdravia je zrovnanie acidobazickej rovnovahy, a strava ktoru jes, je vlastne cisto kyselinotvorna, pokial to ovocie vecer nezjes na prazdny zaludok, tak ide prakticky o cisto kyselinotvornu stravu, plus ta kava a cokolady do toho...
V tvojom pripade by bola ale asi najidealnejsia hladovka, ked vravis, ze teraz nemas tolko stresu, mozno by si to aj zvladla. Ja osobne nevidim ziaden lepsi sposob, kedy by mal konecnik lepsiu moznost vyliecit sa ako pri hladovke. No bez potrebnych odbornych skusenosti sa do hladoviek urcite nepustaj.
Tak snad som Jardovi usetril aspon nejaku robotu a moze ti poradit s tym ostatnym. A inak super, ze si sa to rozhodla riesit, iba tak to mozes vyriesit, tak prajem vela uspechov a myslim, ze na tejto stranke si na dobrej adrese.
PS: S tou chutou na sladke, si zisti, ci nahodou nemas kandidozu. Ta vec vie urobit dost velky neporiadok v tele aj psychike, a v crevach, a kym ju budes krmit sladkostami, bude tento parazit tvojim celozivotnym spolocnikom, co urcite nechces. Na internete najdes o kvasinke Candida Albicans a kandidoze, ktoru sposobuje, vela.
edit: aha, tak Jarda ma predbehol
Nevadi, precitat nieco dva krat v inej forme, je niekedy viac, ako to precitat raz.