frufru píše:
Dobrý den, rád bych Vás poprosil o radu, pokud víte co dělat. Po svém prvním pokusu se cítím mizerně a nevypadá to se mnou dobře. V následujících odstavcích popisuji průběh, až po dnešní ráno, kdy sem píši. Prosím o konstruktivní komentář a rady, lze li....
Den první - STŘEDA:
Ráno jsem vstal v sedm ráno, uvařil si 2 litry (větší hrnec nějak nemám) vody se solí (polévková lžíce bez vršku na 1 litr), nechal zchladnout na přijatelnou teplotu a začal. Pil jsem sklenice odhadem á 0,2litru. Kupodivu, slaná voda ve mě nevyvolávala pocit na zvracení, jak to lidi na internetu ze svých zkušeností píší. Cvičil jsem při tom mezi sklenicemi asány dle návodu. Voda se zdála, že odtéká z žaludku dobře, ale vysí ve střevu. Po vypití cca 1,2 litrů..pořád nic. Tak jsem si řekl, že to můžu zabalit (cvičil jsem jak divý). Protože voda z těla neodešla, dal jsem si litr nesolené vody, abych to trochu "naředil". Pak jsem se věnoval ranním činnostem, když tu najednou jsem pocítil pohyb ve střevech. Vlilo mi to naději, že by se to mohlo povést. Zkusil jsem si rukama masírovat břicho a ejhle, pohlo se to...a já málem nestihl doběhnout na záchod:). Řekl jsem si, že budu pokračovat. Uvařil jsem další 2 litry, pil a cvičil.... Pití jsem ukončil u nějakého pátého litru, kdy už mi jednak začalo být poněkud šoufl ze slané vody a jednak byla vycházející voda v podstatě čirá. Dal jsem si vařit na 20 minut rýži a když se uvařila, vmíchal do ní máslo. Díky cvičení a zádrhelům, mi to celé až do tohoto bodu trvalo nějaké 3 hodiny času. Snadt o dlouhé vyprazdňování nevadí. Na svých stránkách píšete, že když jsou střeva dlouho prázdná, může dojít ke srůstům a z toho mám strach. V tu dobu jsem necítil žádnou únavu.
Rýži jsem snědl, ale všechnu jsem jí nezvládl, protože jsem to jídlo trochu předimenzoval. Během jídla jsem šel na záchod ještě 2x, v následujících asi třech hodinách ještě 4x. Zajímavé je, že voda už nebyla čirá, ale byla kalně zažloutlá. Proč??? Trochu pitomně jsem si to celé naplánoval do pracovního dne, naštěstí mám pružnou pracovní dobu. V práci jsem vydržel jen pár hodin (a mezi tím snědl vařenou rýži s mungem) a pak se jak mátoha odploužil domů, kde jsem 3 hodiny spal. Když jsem se probral, snědl jsem zbytek rýže s máslem od snídaně. Stále se cítím unavený a malátný (a svaly bolí ze cvičení asán). To je asi snad normální. To, co mi normální nepřipadá, je, že mi začíná být trochu špatně od žaludku (ale nic hrozného-že by tím máslem????).
Den druhý - ČTVRTEK
Probudil jsem se a najedl se rýže. V ústech po jídle cítím kyselou chuť. Bolí mě hlava. Snažím se pít. Pocit plnosti a žaludku na vodě přetrvává. Motám se a cítím svalovou slabost. Příznaky vyhodnocuji jako porušení acidobazické rovnováhy, nebo iontovou disbalanci... K obědu si dávám jednu velkou vařenou mrkev, víc do sebe nejsem schopný nasoukat. Zapil jsem to pár hlty minerálky magnesia, protože má skoro nulovou NaCl a hodně hydrogen uhličitanů. Přestává mi být špatně od žaludku. Když cokoli sním či vypiji, tak říhám. Odpoledne se můj stav natolik zhoršil, že jsem zašel k lékaři. Nejdřív mě potěšil tím, že mi sdělil, že jsem se takovým množstvím slané vody mohl lehce zabít a že v současnosti můžu mít otok mozku. Zavolal mi rychlou a už jsem byl v nemocnici. V nemocnici mi zjistili tlak 160/90, rozšířené zorničky, zpomalenou reakci oka na pohyb, rozhozené ionty-hlavně málo draslíku. nakonec mě pustili s tím ať hodně piju, dám si nějaký ten banán na draslík a během dvou dnů přejdu z dietní na normální stravu. Když jsem se dostal domů, dal jsem si 2 vařené brambory s vařenou mrkví. Večer jsem dostal dokonce hlad a snědl trochu rýže.... Cítím se mnohem lépe než ráno.
Den třetí - PÁTEK
Stolice stále nikde, tochu mě to znervozňuje, ale na druhou stranu, třeba za včera kvůli nevolnosti byla moje strava 2 brambory a jeden a půl mrkve...takže kde by se tam vzalo tolik hmoty. Ráno se cítím bez fyzické slabosti, hlava už jen lehce pobolívá, stále vidím kapku rozostřeně. Dávám si sklenku vody, čímž jsem zcela zaplnil žaludek. Opět říhání. Uvařil jsem si jáhly s mrkví a uzeným šmakounem. Musím do sebe dostat po dvou dnech nějakou bílkovinu. Na váze jsem o 3 kila lehčí než ve středu, což se mi nelíbí, páč jsem si jistý tím, že to rozhodně nebude tuk, spíš svalová tkáň. Snědl jsem 2 lžíce ze snídaně a už dál nemůžu, jsem plný, říhám a dělá se mi špatně jen když jídlo ucítím....musím to do sebe nasoukat, nic jiného mi nezbude. V ústech opět cítím při jídle kyselo. Jsem z toho zoufalý, absolutně nechápu, co se stalo a hlavně, co mám dělat teď. Dneska bych rád do sebe dostal nějaký jogurt, nějaký banán, brokolici, brambory a sýr. Vůbec nevím, co mám dělat, abych mohl nějak normálně jíst.... Mám vážný strach o to, co se mnou bude.
Pokud je ve střevech voda, není třeba mít z ničeho strach, ke srůstům by teoreticky mohlo dojít, pokud by se někdo nenajedl déle než hodinu po odchodu poslední tekutiny ze střev, jinak zbylá tekutina přímému kontaktu stěn střeva dobře brání. Nikde nepíšu, aby člověk jedl syrové luštěniny, to určitě dobré není a nevidím zmínku o konzumaci laktobacilů, pokud jste je po proceduře nejedl, je to velká chyba a obnova bakteriokultur ve střevě trvá velice dlouho. Střevo máte asi velice unavené i roztažené a proto odchází voda tak dlouho, lehké zabarvení je žluč a je to normální.
Pokud slaná voda vyvolá průjem, tak nikoho nezabije a druhý den již není třeba jíst vařené jídlo, ale je vhodná syrová zelenina, případně ovoce. Vše opět doplnit o laktobacily a dodržovat pitný režim, přičemž vhodné jsou čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny, které právě hladinu draslíku lehce srovnají.
Bílkoviny Vám budou chybět tak po několika týdnech, ale ne za jeden den. Ty 3 kg jsou kalové úsady a voda v žádném případě se nejedná o svalovinu, ta mizí až po mnoha dnech půstu o destilované vodě. Prostě jste si rozhodil bakterioflóru ve střevním traktu. Nebude s Vámi nic, ale hlavně se dále nezanášejte nějakým svinstvem, musíte si vypláchnout překyselený žaludek, dostat do sebe laktobacily a maximální množství enzymů, ideálně papayu, nebo ananas, klidně i v podobě čerstvé šťávy.
To co píše Sybilla není také zase tak špatná rada, pár hodin, či dní o vodě nikoho nezabije a tělo se nahodí, ale méně násilné bude vypucovat žaludek, ráno na lačno klystýr, ovocná snídaně, 2-3 tobolky laktobacilů, nebo kávová lžička Lepicolu, případně dokonce zpočátku oboje a čerstvá šťáva z ovoce či zeleniny s přídavkem ananasu, či papay, na oběd zelenina, další šťáva a laktobacily a totéž večer. Takto by se měl trávicí trakt srovnat celkem rychle.