postrachulice píše:
Dobrý den, po dlouhém pátrání na netu, jsem narazila konečně na tyto smysluplnější stránky. Ačkoli mám podezření na parazity již několik let, začala jsem to řešit až tak před 2měsíci. Když budu hodně stručná, můj laskavý lékař mi i bez důkazů předepsal Vermox a po další "rýži ve stolici" mám pátrat dál(a ve vzorkách se samozřejmě nic nenašlo). Jenže jsem již jednak nic podobného od té doby nenašla a po Vermoxu (2-0-2 po3dny) mi bylo blbě ještě dost dlouho a nikdo mi mé obtíže nevěřil a doktoři si ťukali na čelo, tak jsem se rozhodla pro různou rostlinnou léčbu - takže po netu jsem zkusila mimo jiné zejm.dýňová semena, dýňový olej (2týdny), pak šťávu z granátového jablka, tři dny ananas (spálená pusa,svědění) atd. a buď to nepomohlo zcela a byla jsem vyhladovělá a jelikož kojím, tak i dítě nespokojené, anebo jsem měla hnusné pocity napětí a různých nesnesitelných pohybů (nepřeháním!), že jsem o tom ani mluvit nemohla (a řešila jsem to často Magistrem nebo Fernetem,což dočasně pomohlo aspoň na usnutí) a nakonec se vše zaseklo na tom, že ikdyby "to něco" užuž vyskočilo, a cítila jsem silné nutkání na stolici, jakoby se střevo zaškrtilo a nic prostě nešlo ikdyby mi vylejzaly oči z důlků a toto bylo takhle na denním pořádku po nějaké té "zaručeně antiparazitární" kůře - třeba ty dýně jsou sice super, ale jak to jenom způsobí,že se pustěj, tak se to nakonec stejně vyškrábe nahoru a ani ricin.olej nepomůže. Prostě si to počká, dokonce Epsom sůl jsem měla lžíci ve 2,5deci,zkoušela jsem 2x v odstupu několika dnů a nejenže mi to chutnalo, ale taky to nic neudělalo,ani průjem,nebo něco podobnýho. Jako jistojisté projímadlo mi zatím funguje jenom kafe, pořádně silnej turek s mlíkem či smetanou a cukrem. Takže to je jen střevo. Jinak mě trápí další věci (bezdůvodné záchvaty kašle tak 1xza3týdny,poruchy vidění,neúprosná vyčerpanost,občasné bolesti kloubů atd.). Takže jsem se rozhodla,že si koupím nějaký ten praziquantel,když to seženu, ale problém je to kojení a taky to, jestli mi to neuškodí víc než pomůže. Ale rozhodně potřebuju zabít tu tasemnicic nebo co to je,poněvadž ikdybych jí stokrát omámila, nenechá se vystrčit na Boží světlo.
jo a to kafe musí být nalačno,používám to takhle od 20let,předtím jsem chodila na velkou tak jednou za3dny.Maximálně.Sice krátkodobě vyvolá křeče, ale výsledek je jistý. A tak mě taky kvůli tomu napadlo,jestli těm "zvířátkům" náhodou nevadí kofein a jestli by se takhle dali i zabít? Nevíte někdo o tom něco?
Obávám se, že naprosto zbytečně trváte na vysněném parazitovi, ale tohohle asi takto nevystrnadíte, dle příznaků bych si dovolil tvrdit, že jde o řádně rozlezlou kvasinku, čili vyzkoušejte klystýry s jablečným octem a pokud půjdou ven chuchvalce hlenovitých útvarů je to potvrzené. V případě, že jí dáte cokoliv se sacharidem, bude prospívat, čili jako vhodné opatření vidím fungicidy a úpravu stravy.