Juraj47 píše:
Ďakujem za odpoveď pan Jarda.
Od kedy som Vám písal uplynulo vela casu a prisiel som na zaklade vsetkych moznych pokusov mojich a drobnosledovania na nasledovne skutocnosti :
Moje parietalne bunky produkuju menej/malo HCL a tým padom sa mi slabo natravuje potrava a aj enzymý z pankreasu tým padom maju slabsiu ucinnost.... (mam pocit ze to je z tej prekonanej silnej zaludocno crevnej chrípky odvtedy to mám takto znížene a vsetky pobolievania criev atd co som mal bolo z tohoto) bol som na testoch Helikobaktera nemam a asi som ani nemal.
Teraz som to vsetko podchytil doplnkami výživy síce, t.j. Betain HCL, +pankreaticke enzýmy rôzne , tráviace enzýmy, atd atd...ale chcel by som si to zregenerovat a dat na poriadok aby som vedel fungovat aj bez doplnkov... samozrejme kedze mi parietalne bunky produkuju malo HCL tak pravdepodobne produkuju aj malo alkálií takže sa cca každý alebo každý druhý deň ráno alkalizujem sódou bikarbónou a už som si objednal aj kalinát ..
Skrátka ked sa najem nejakeho tepelne neupraveneho jedla na ktorom je kopa mikrobov alebo si nedam pred bielkovinovym jedlom Betain HCL tak je mi zle,netrávi mi, grgá sa mi, atd atd :/
U doktora som nebol lebo viem ze toto nevedia ani liecit a nechcem vediet kde by som skoncil keby som sa zveril do ich opateri.
Chcem sa preto spýtať Vás ako odborníka či nemáte skúsenosti s týmto.... ako zregenerovat parietalne bunky (zatial pouzivam adaptogén DGL co je vlastne deglycirhyzinatovana lekorice takze nie je tam ta latka co zvysuje krvny tlak a chystám sa spravit tinktúru z huby Chaga) .. Co by ste robili na mojom mieste Vy ?
Cital som Vase veci ohladom stravovania a nekonzumovanie bielkovin spolu so sacharidmy atd... vyskusam veruze znie to zaujmavo velmi....
Ďakujem Vám veľmi pekne vopred za Váš drahocenný čas, ochotu a informácie:)
Tak uvedené byliny určitě ano, ale musíte si uvědomit, že HCl v žaludku vypíná stres, tedy hlavně ten musíte vyřešit a pak by vše mělo být lepší. Jako první pomoc pro nadledvinky může vyzkoušet pití solanky, nebo si prostě dejte do skleničky půl lžičky himálajské soli a půl lžičky chloridu draslíku, k tomu nějaké přírodní céčko, třeba rozemletý šípek, nebo rakytník a pijte jednu dávky dopoledne a druhou odpoledne a uvidíte zda se to zlepší.