Jarda píše:
pve píše:
Ptal jsem se přímo u výrobce laktobacilů "Ultra Laktobacily 40mld Forte", zda je vhodnější brát je před jídlem nebo během jídla. Protože tyto silné laktobacily dodává i přímo Jarda a má je tak spousta lidí, odpověď od výrobce dávám i sem:
Dobrý den, je správně uvedeno, že tobolky se doporučují užívat při jídle. Kmeny bakterií v našich výrobcích Valosun, jsou chráněny želatinovou tobolkou, která je ochrání před žaludečními kyselinami. Navíc jsou samotné bakterie v tobolce ochráněny tzv enterickým povlakem, který pomůže tomu, aby se bakterie dostaly nepoškozené až do střeva, kde začnou púsobit – tzv. micro N kapsulace.
Jídlo slouží zároveň jako potrava pro bakterie, díky které se začnou rychleji množit a narůstat, proto není vhodné tobolky polikat bez jídla a už vůbec né na lačno.
S pozdravem
Ivona Jadamusová
Valosun a.s.
zákaznické centrum
Ještě jsem se zeptal, jak je to v kombinaci s HCl+Pepsin, zda můžu brát oboje zaráz během jídla.
Ono je otázkou, co je pravda a co reklamní tvrzení. Já klientům doporučuji je vzít těsně před jídlem, než se vlastně vůbec začnou tvořit kyseliny a ihned začít jíst, což umožní jejich průchod do zásaditějšího prostředí i když ani zde není plná jistota, ale docela to funguje. Na závěr jídla si pak vzít enzymy, nebo betain, případně HCl a pepsin.
podla skusenosti mnohych, vcetne mna, sa entericke kapsule rozpustia v zaludku, pokial tam nie je dostatok kyseliny, cize ak su s tymto povlakom, treba urcite dodavat k jedlu aj kyselinu.
vyskusane na kapsliach s oreganovym olejom, ktore su entericke a akosi sa mi grgalo po oreg. oleji, co mi bolo divne, no a natrafila som na info, co som pisala vyssie.
ked som dala betain HCL, uz to bolo zrazu ok, ziadna pachut oregana.
toto sa vsak tyka tych probiotik v enterickych kapsliach.