ls.lucki píše:
Samozřejmě že má MMS škodlivé vedlejší účinky. To je bez debat a zkušenosti okolo mně to jasně dosvědčují. Souhlasím se Struneckou a nestydím se za to. Je vidět, že pokud se tak vyjadřuješ o A.Strunecké, hloupý jsi sám, protože tato paní je velmi dobrou a objektivní vědkyní. Nemusím vědce, ale ona jde proti nim a proti systému a toho si u ní nesmírně vážím. Přečti si nějakou knihu od ní a pak zase něco pěkného napiš.
na rozdil od tebe jsem napsal ze to je hloupej clanek prof Strunecke, ne ze je hloupa prof Strunecka. A mozna na rozdil od tebe, kdyz neco pisu, tak to mam aspon nejak podlozeny. Prof Strunecke jsem cenil, ze byla jedna z mala lidi z oblasti vedy, kdo bojoval proti podvodu s praseci chripkou. Ale to neznamena, ze dal tupe beru vsechno co napise.
Dost me prekvapilo, ze kopiruje marketingove vykriky proti MMS, ktere s vedou a logickym myslenim opravdu nesouviseji.
V clanku jsem nenasel zadne vedecke zduvodneni, proc by nemel MMS fungovat nebo proc je skodlivy. Maximalne tam bez upresneni napada zduvodneni proc MMS funguje. Ale tady nejde o to, jak to kdo zduvodni, ale jestli to funguje nebo ne a k tomu zadny argument neuvadi.
Tedy kdyz opominu treba placnuti
prof Strunecka píše:
Chloritan sodný je přirozeně velmi alkalický (pH kolem 12, takže má schopnost leptat sliznice). Po pozření a zapití nějakou kyselinou (citronovou nebo octovou), se má v žaludku uvolnit oxid chloričitý,....
z ktereho plyne, ze si bud pani prof ani neprecetla navod, protoze jinak by nemohla tvrdit ze se pozre chloritan a pak se zapije kyselinou nebo se jedna o cilene oblbovani lidi. Samozrejme kdyz si nekdo kdo o tom nic nevi precte, ze se neco zapiji nejakou kyselinou, tak se toho dost lekne, a to je zrejme cilem clanku.
Navic tam ma radu demagogickych casti typu
prof Strunecka píše:
že se jedná o Master – mistrovský minerální roztok. To však nic nemění na tom, že pod těmito vznešenými názvy se skrývá dezinfekční a bělící roztok, vhodný k dezinfekci sanitárních zařízení.
......
Myslela jsem si, že u nás by se patrně nenašli rodiče, kteří by svým autistickým dětem dávali vypít roztok k dezinfekci záchodů,....
Zda se, ze pani prof zalozila svoji argumentaci proti MMS predevsim na tom, ze se jeji slozka pouziva na cisteni zachodu. Pri pouziti stejne dementni logiky bych mohl obdobne tvrdit, ze by autististicke deti nemely pit vodu, protoze se pouziva ke splachovani zachodu a spolecne s chloritanem i k jejich cisteni. Asi pani prof nechape, ze nektere latky mohou mit vic pouziti, jak hanlivych, tak pozitivnich.
A navic neni pravda, ze se pije roztok k dezinfekci zachodu.
S takovymi clanky by mohla pani prof nadchnout na strankach sysifos.cz nebo v casopisu Blesk. Ale s vedou to opravdu nema nic spolecneho.
Clanek pani profesorky o kterem se bavime:
http://tachyon-ostrava.webnode.cz/news/ ... -vsechny-/PS tim nechci rict, ze je nebo neni MMS vyborny. Nevim. Chtel jsem tim jen ukazat na podvody a logicke klamy v clanku. A na to, ze autorka zjevne ani nechape, co vlastne MMS je a jak se pouziva a ze se nejedna o zapijeni chloritanu kyselinou. A uvahy typu MMS se pouziva na cisteni zachodu, tak se nemuze pouzit k lecbe maji k vede taky hodne daleko, viz ten priklad s vodou. Voda se taky pouziva jak na zachody tak na piti a neni v tom problem.