petes31 píše:
Aplikuji urinoterapii asi čtyři roky, kdy mi byla diagnostikována revmatoidní artritida. Abych mohla po dvou letech vysadit léky přidala jsem urinoterapii k přechodu na většinovou přírodní stravu, stravu domácích výpěstků, k detoxukaci a remineralizaci. Zkušenosti mám s :
- očistou pleti, první nebo druhá urina podle podvečerní a ranní stravy /upřednostňuji po ovoci/, výsledkem je zdravější, jasná, lesklá pleť, slouply se mi dvě větší bradavice, které jsem měla na čele, ponechám do zaschnutí min. 15min, max 2hodiny, pak aplikuji krém z vepřového vnitřního sádla škvařené bez soli s měsíčkem lékařským nebo heřmánkem, komu se to ekluje může použít přepuštěné máslo. Urinou nejdu nikdy cítit.
- pití uriny dopoledne, to se stravuji odšťavněným ovocem s mrkví a jím ovoce, takže urina je na chuť velmi příjemná, vždy určitou dobu, ale teď již nepravidelně
- urinové obklady na obličej, na klouby /mám RA/, obličej do 30min., na klouby max. 2hodiny - bavlněné rukavice, ponožky nebo pruhy z bavlny namočím do čerstvé ještě teplé uriny, aplikuji a dám další ponožky, rukavice nebo návleky, je třeba vyzkoušet zda dát ještě do tepla, např pod deku
- koupel v urině - urina nasbíraná přes den, uskladněná ve tmě se přileje do večerní koupele, pak již nepoužívám mýdlo
- na vlasy - přelévání po mytí a to domácím žloutkem spolu s panenským olivovým olejem
- na vlasy - masáž pokožky
- výplachy úst a po čištění bezfluoridovou pastou
S urinou jsem se sžila a přijde mi jako přirozená součást životního stylu. Pokud chci aplikovat urinu jako homeopatikum používám první, pokud jako doplnění minerálů pak druhou a další.
Podľa toho čo píšeš, bude Tvoja urina veľmi slabo koncentrovaná. Otázka ale znie, či to je indikátorom zdravého životného štýlu. Podľa mňa rozhodne nie. Môj názor. Lebo je jasné, že nízko koncentrovaná urina sa bude vylučovať vtedy (ak nepiješ veľkééé množstvo vody denne), keď je prijímaná strava chudobná na živiny, a tak je jasné, že iná moč, než moč "chudobná", sa vylučovať ani nemôže.
Tak isto moč človeka, ktorý si naordinoval hladovku, bude nízko koncentrovaná.... nakoľko počas hladovky nedodal telu žiaden vitamín a minerál (ak si odmyslíme pitie uriny počas hladovky), žiadne makronutrienty (T,B,S).
Niekto zmýšľa tak (napr. Malachov), že prispôsobí stravu tomu, aby urina bola slabo koncentrovaná, a tak by ju bolo menej cítiť ako chuťovo, tak na pokožke (nemám tým namysli zmenšiť zápach, ale intenzitu pachu, a to je rozdiel).
Korene urinoterapie siahajú hlavne do oblastí (čo je takmer pravidlom), kde chýba výživná strava, teda strava bohatá na tuky a bielkoviny živočíšneho pôvodu. Ľudia tam zistili, že majú tak chudobnú stravu na minerály a iné živiny, že začali užívať svoju moč AJ ako potravinový doplnok, aby to málo čo z nej vylúčili, mohli čiastočne vrátiť späť do tela, v ešte stráviteľnejšej forme.
Pokusmi zistili (tie spoločenstvá ľudí, resp. tí alchymisti), že urina dobre účinkuje aj na kožu, na klystíry, atď, a že a dá používať moč ako čerstvá, tak "stará", "veľmi stará", odparená na 1/2-1/4, detská, aktivovaná, moč tehotných žien, zvieracia, a že každá má iné účinky.
Pre väčšinu ľudí sa "nízko koncentrovaná urina" pije jednoduchšie, než urina koncentrovaná, lebo im viac chutí menej koncentrovaná, než viac koncentrovaná (tu som výnimka, "slabá moč" sa mi pije horšie, než koncentrovaná). A tak si niekto povedal, že "správna urina" je tá nízkokoncentrovaná (povedali si to hlavne tí, ktorí konzumujú málo jedla, a hlavne sacharidového pôvodu s minimom živín - Indovia, atď...).... a my mu to "baštíme"..........A "pekne" sa ten blábol rozniesol v okruhoch urinoterapie, asi tak, ako sa svojho času velebili ovsenné vločky a podobne.
Prianie sa stalo rozkazom, a tak na základe toho, že nízkokoncentrovanú urinu cítiť po zmytí z hlavy a kože menej než vysokokoncentrovanú,
určila sa nízkokoncentrovaná urina za ten "správny druh", a tak sa (asi mnohými) autormi o urinoterapii odporúča konzumovať veľa ovocia, veľa zeleniny a obilninové kaše..... Čiže inak povedané, KONCENTROVANÉ SACHARIDY miesto koncentrovaných TUKOV A BIELKOVÍN, ktoré v skutočnosti "morálkou nezmagorené" a "prírodné živočíšne potravinové bohatstvo využívajúce" národy a kmene VELEBIA, lebo každý z ich príslušníkov si dá ako jedlo radšej mäso s tukom, vajcia, mlieko atď, než mrkvičku, jabĺčko a podobne......
PS : Prečo nie sú nízkokoncentrovaná krv, nízkokoncentrované sliny (málo minerálov v nich), nízkokoncentrovaný vlasový porast (riedke vlasy), nízkokoncentrovaná svalovina, atď, tak velebené, ako nízkokoncentrovaná moč v urinoterapii ???
Jednoduchá odpoveď : liečba vlastnou krvou, slinami, vlasmi, svalmi.....v podstate neexistuje...Jedine liečba vlastnými slinami, ale vie sa o tom fakt veľmi málo, a ja o tom neviem v podstate nič viac než to, že sa to používa ako homeopatikum...
A - ešte raz zopakujem, urinoterapia vznikla v chudobných krajinách, kde sa toho málo poje, a kde je strava veľmi jednoduchá a chudobná na bielkoviny a tuky (ryža, kukurica, malé množstvo Ghí, mrkva, mäso len príležitostne....). Urina/moč asi mala zabezpečiť určité "vyváženie" nízkohodnotného jedálničku, a vyliečiť choroby, ktoré možno v bohatších krajinách (lepšia strava) neexistovali, alebo boli oveľa zriedkavejšie.
Urinoterapiu môžu praktizovať ako ľudia stravujúci sa na nízkosacharidovej strave (veľa tukov, stredne bielkovín, málo sacharidov, a v prvom rade živočíšne produkty), tak ľudia na vysokosacharidovej strave....... Ale tí druhí spomenutí budú mať proste vždy "chudobnejšiu" moč, a to skrátka preto, že "na živiny chudobná" strava nemá schopnosti vytvoriť inú moč.
A to, že takú "menej koncentrovanú moč" cítiť slabšie (cítiť - tým nemyslím zapáchať), to nehovorí nič o tom, že by bola lepšia...... Veď aj keď si čuchnete k pivu (osobne pivo nepijem)...... na ktoré máte väčšiu chuť ? Klasické čapované kvalitné, alebo klasické čapované kvalitné zriedené s vodou v pomere 1:3 (o 2/3 menej živín v rovnakom množstve) ? .......
A keď niekto vylučuje koncentrovanú moč, neznamená to, že jej vylučuje napr. o 2/3 menej, než ten, kto ju vylučuje nízkokoncentrovanú... Ja vylučujem moči (v dni, keď nie sú "pekelné horúčavy") dosť, a to väčšinou "stredne koncentrovanú", čo pre "ovocno-zelenináčka" znamená "koncentrovanú".
Myslím, že o moči/urine toho vieme MÁLO nie len my, ale aj "vegánski" autori k nej pristupujú príliš vymedzene......S VIEROU V TO, že nízkokoncentrovaná je "dobrá", a moč patriaca "živočíšnožravým ľuďom" je nevhodná, "zlá"......
To je proste blud. Keby to tak bolo, tak by bola zlá aj moč všetkých mačkovitých a psovitých šeliem živiacich sa mäsom, krvou, vnútornosťami, vajíčkami, atď, a nepoužívala sa u ľudí (čomu tak bolo ešte v minulosti, keď sa toho ľudia ešte neštítili, lebo preda len, zviera je zviera,a moč vychádza z močovej trubice, ktorá je súčasťou pohlavného orgánu zvieraťa, a vieme, ako na pohlavné orgány nahliadajú náboženstvá tak silno rozšírené posledné dlhé storočia, a ešte k tomu zvieracie - už by z toho robili sodomu-gomoru, a ja neviem čo ešte - ak a tak stalo).... Ale samozrejme, NIE JE.