mohy píše:
Chce to trošku cviku, ale dá sa naučiť, ako sa na tieto útvary pozerať. Vtip je v tom, že keď ich zaregistrujeme, teda začneme vedome vnímať pri kontrastnom pozadí ako modrá obloha a chceme na ne zaostriť, tak začneme hýbať okom a tým pádom sa hýbu aj tieto spomínané čiaročky, krúžky, hadíky a vytvára to dojem, že sa pohybujú. Konkrétne v mojom prípade som nespozoroval, žeby sa niečo pohybovalo a skutočne majú svoje pevné miesto v oku. Vedome som sa snažil si zapamätať, čo sa kde nachádza a aj to tam bolo. Vtip je ešte v tom, že iné obrazce je vidno, keď človek hľadí do diaľky, do blízky a ako má zaostrené. Niečo na spôsob 3D obrázkoch v časopisoch. Útvary čo si pamätám napr. štyri guličky pri sebe sú stále na svojom mieste, akurát ich niekedy pozurujem, niekedy nie, ale stále sú tam, nezväčšujú sa, nezmenšujú ani nemenia vzájomné vzdialenosti. Skúste napríklad ľahnúť na posteľ dívať sa biely plafón a zapamätať si čo sa kde nachádza a každý deň to skontrolovať. Je predpoklad, že bude stále zachovaná vzdialenosť na ktorú sa dívate a aj farba pozadia. Potom uvidíte, či sa niečo premiestňuje. Toľko moja skúsenosť.
Ja si myslim, ze tie "utvary", na ktore ide obcas zaostrit oproti svetlu, urcite niesu v oku, ale si myslim, ze v tekutine na povrchu. Su to aj rozne castice prachu, ako aj bakterie, huby a vseliake ine "breberky", co sa tam dostanu zo vzduchu. Ja som ich nikdy nevidel pohybovat sa, vzdy boli staticke. Urcite nemaju 4 cm.
Ide o normalne mikroskopicke zivocichy, ci myslite si, ze povrch oci je sterilny? Netreba panikarit proste, strach vzdy narobi vacsiu skodu, nez parazit samotny. A vacsinou to aj tak byva, ze strach je najprv a parazit je dosledok toho strachu.