Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Česnekové kapky
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=8&t=406
Stránka 11

Autor:  milda [ ned říj 11, 2009 10:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Česnekové kapky

"Starý tibetský recept" na česnekové kapky jsem vyzkoušel poprvé bez problémů, ale je to už hezkých pár let. Letos na jaře jsem kapky vyrobil znovu a začal užívat podle návodu.
Jenže vždy cca po týdnu jsem musel zkončit, protože krevní tlak stoupal a stoupal...... \":evil:\" \":!:\"
Třikrát jsem začal a zase zkončil.
Teď mám v lednici ještě na jednu kůru, ale nevím, jestli vůbec začínat.....
Jaké s tím máte zkušenosti? \":)\"

Autor:  Jarda [ pon říj 12, 2009 7:42 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Česnekové kapky

milda píše:
"Starý tibetský recept" na česnekové kapky jsem vyzkoušel poprvé bez problémů, ale je to už hezkých pár let. Letos na jaře jsem kapky vyrobil znovu a začal užívat podle návodu.
Jenže vždy cca po týdnu jsem musel zkončit, protože krevní tlak stoupal a stoupal...... \":evil:\" \":!:\"
Třikrát jsem začal a zase zkončil.
Teď mám v lednici ještě na jednu kůru, ale nevím, jestli vůbec začínat.....
Jaké s tím máte zkušenosti? \":)\"

To po mě chcete celkem jasnovidecký výkon, starých tibetských receptů může být opravdu mnoho a také je otázkou, zda budou skutečně tibetské. Pokuste se popsat o jakou recepturu kráčí a snad z toho půjde něco vydedukovat. Obecně česnek tlak upravuje, čili nízký zvýší a vysoký sníží, není běžné, že by upravoval krevní tlak pouze jedním směrem.

Autor:  milda [ pon říj 12, 2009 4:40 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Česnekové kapky

Nj, měl jsem to sem dát hned, je to zajímavý recept. Nechtěl jsem zabírat moc místa.....

Kód:
                           Česneková léčba               

Recept staročínského prostředku, který objevilo UNESCO v r. 1972 v Tibetu  na hliněných tabulkách a který byl přeložen  do mnoha jazyků / datuje se  4 – 5 000 let před n. l. /

Určení :

Čistí organismus od tukových vápenatých usazenin, značně zlepšuje látkovou výměnu, důsledku čehož se všechny cévy krevního oběhu stávají pružnější což zabraňuje vzniku vysokého krevního tlaku, infarktu, stanokandie, sklerózy, tvoření  různých otoků, mizí bolest hlavy, hučení v hlavě, zlepšuje se zrak. Při přísném dodržení léčby se  organismus člověka úplně omlazuje.

Příprava :

350 gramu očištěného česneku  rozkrájíme nerez nožem, roztlučeme / něčím dřevěným v nádobě hliněné – lze rozemlít i na nerez stojku/, zalijeme 200 gramy  90  % lihu, nádobu pevně uzavřeme a uložíme v temnu a chladu na dobu 10 dnů. Pak hmotu přes plátno procedíme,zbytek vymačkáme a získanou tekutinu slijeme do lahvičky / obsahu asi 250 gramu/.  Za dva až tři dny začínáme léčbu. Pijeme po kapkách. Každou dávku zapijeme chlazeným mlékem, vždy po požití 50 gramů mléka.

Postup užívání :

Den        snídaně            oběd           večeře

1.          1 kapka            2 kapky        3 kapky
2.          4 kapky            5 kapek        6 kapek
3.          7 kapek            8 kapek        9 kapek
4.         10 kapek           11 kapek       12 kapek
5.         13 kapek           14 kapek       15 kapek
6.         15 kapek           14 kapek       13 kapek
7.         12 kapek           11 kapek       10 kapek
8.          9 kapek            8 kapek        7 kapek
9.          6 kapek            5 kapek        4 kapky
10.         3 kapky            2 kapky        1 kapka
11.        15 kapek           25 kapek       25 kapek
12.        25 kapek           25 kapek       25 kapek

 a další dny po 25 kapkách 2x denně až do využívání uvedené dávky léku.Léčbu neopakovat dřív než po pěti létech.

Poznámka : Podle lékařského vyjádření je tento prostředek neškodný a nemůže způsobit poruchu zdraví. Při citlivém žlučníku nebo dokonce jeho chorobě nutno  poradit se s lékařem.

Je to totožný recept. Já ho mám z Herbáře p.Zentricha a Janči. p. Zentrich doporučuje dvakrát za rok, nejlépe jaro a podzim a klidně každý rok. Taky mi "schválil" 60% líh, který se dá koupit v lékárnách.
Mám ještě v lednicče od jara, zkusím to využívat třeba pomaleji, ale zajímal by mě Váš názor.

Autor:  Jarda [ pon říj 12, 2009 7:25 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Česnekové kapky

milda píše:
Nj, měl jsem to sem dát hned, je to zajímavý recept. Nechtěl jsem zabírat moc místa.....

Kód:
                           Česneková léčba               

Recept staročínského prostředku, který objevilo UNESCO v r. 1972 v Tibetu  na hliněných tabulkách a který byl přeložen  do mnoha jazyků / datuje se  4 – 5 000 let před n. l. /

Určení :

Čistí organismus od tukových vápenatých usazenin, značně zlepšuje látkovou výměnu, důsledku čehož se všechny cévy krevního oběhu stávají pružnější což zabraňuje vzniku vysokého krevního tlaku, infarktu, stanokandie, sklerózy, tvoření  různých otoků, mizí bolest hlavy, hučení v hlavě, zlepšuje se zrak. Při přísném dodržení léčby se  organismus člověka úplně omlazuje.

Příprava :

350 gramu očištěného česneku  rozkrájíme nerez nožem, roztlučeme / něčím dřevěným v nádobě hliněné – lze rozemlít i na nerez stojku/, zalijeme 200 gramy  90  % lihu, nádobu pevně uzavřeme a uložíme v temnu a chladu na dobu 10 dnů. Pak hmotu přes plátno procedíme,zbytek vymačkáme a získanou tekutinu slijeme do lahvičky / obsahu asi 250 gramu/.  Za dva až tři dny začínáme léčbu. Pijeme po kapkách. Každou dávku zapijeme chlazeným mlékem, vždy po požití 50 gramů mléka.

Postup užívání :

Den        snídaně            oběd           večeře

1.          1 kapka            2 kapky        3 kapky
2.          4 kapky            5 kapek        6 kapek
3.          7 kapek            8 kapek        9 kapek
4.         10 kapek           11 kapek       12 kapek
5.         13 kapek           14 kapek       15 kapek
6.         15 kapek           14 kapek       13 kapek
7.         12 kapek           11 kapek       10 kapek
8.          9 kapek            8 kapek        7 kapek
9.          6 kapek            5 kapek        4 kapky
10.         3 kapky            2 kapky        1 kapka
11.        15 kapek           25 kapek       25 kapek
12.        25 kapek           25 kapek       25 kapek

 a další dny po 25 kapkách 2x denně až do využívání uvedené dávky léku.Léčbu neopakovat dřív než po pěti létech.

Poznámka : Podle lékařského vyjádření je tento prostředek neškodný a nemůže způsobit poruchu zdraví. Při citlivém žlučníku nebo dokonce jeho chorobě nutno  poradit se s lékařem.

Je to totožný recept. Já ho mám z Herbáře p.Zentricha a Janči. p. Zentrich doporučuje dvakrát za rok, nejlépe jaro a podzim a klidně každý rok. Taky mi "schválil" 60% líh, který se dá koupit v lékárnách.
Mám ještě v lednicče od jara, zkusím to využívat třeba pomaleji, ale zajímal by mě Váš názor.

Tento recept jsem již viděl a opravdu nechápu důvod, proč by se Vám po aplikaci tohoto léčiva měl zvedat tlak. Spíše se zamyslete, co jste k tomu dělal jinak než v předchozích případech aplikace stejného léčiva. Při další aplikaci můžete vyzkoušet souběžně konzumovat omega 3 mastné kyseliny a lignany, což obecně velice dobře snižuje tlak, ale dávejte si pozor, aby se Vám tu krev nepodařilo naředit moc, to by bylo docela nebezpečné. Velice vhodný je postup, který vynalezla Dr. Johanna Budwig a používá se lněný olej i semínko v sirné směsi, rozmixované v tučném tvarohu. Já to zde někde popisuji jako sirnou patlanici, tak to prostudujte a vyzkoušejte.

Autor:  milda [ pon říj 12, 2009 8:04 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Česnekové kapky

Dík za odpověď.
Ty problémy byly na jaře. Přes léto jsem se polepšil, užívám panenské oleje, nejen olivový.
"Sirnou patlanici" si dělám, je dobrá i na chuť a užívám ji jako mlsání \":D\"
Takže pravděpodobně jsem byl hodně zanesený a až to teď začnu brát, tak třeba už problémy nebudou.
Děkuju a přeju hezký večer, Milda.

Autor:  Xion [ pon říj 12, 2009 9:46 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Česnekové kapky

Jarda píše:
Tento recept jsem již viděl a opravdu nechápu důvod, proč by se Vám po aplikaci tohoto léčiva měl zvedat tlak. Spíše se zamyslete, co jste k tomu dělal jinak než v předchozích případech aplikace stejného léčiva. Při další aplikaci můžete vyzkoušet souběžně konzumovat omega 3 mastné kyseliny a lignany, což obecně velice dobře snižuje tlak, ale dávejte si pozor, aby se Vám tu krev nepodařilo naředit moc, to by bylo docela nebezpečné. Velice vhodný je postup, který vynalezla Dr. Johanna Budwig a používá se lněný olej i semínko v sirné směsi, rozmixované v tučném tvarohu. Já to zde někde popisuji jako sirnou patlanici, tak to prostudujte a vyzkoušejte.

Ta sirna patlanina stabilizuje negativny ucinok nejakych latok, a tym padom je mozne zjest viac omega-3 mastnych kyselin z lneneho semienka, pochopil som to spravne?

Autor:  Jarda [ úte říj 13, 2009 7:51 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Česnekové kapky

Xion píše:
Ta sirna patlanina stabilizuje negativny ucinok nejakych latok, a tym padom je mozne zjest viac omega-3 mastnych kyselin z lneneho semienka, pochopil som to spravne?

Celkem ano, ale není to jenom o negativních vlastnostech lněného oleje. Tento převratný objev dvacátého století udělala v roce 1951 německá biochemička Dr. Johanna Budwig. Zjistila , že lněná semena a lněný olej (vyráběný lisováním za studena) jsou vůbec nejbohatším rostlinným zdrojem mastných kyselin typu omega-3, nejzdravějšího druhu tuku, který můžeme jíst. Mastné kyseliny omega-3 jsou éterické oleje, jež naše tělo potřebuje pro správnou funkci. Opakem jsou mastné kyseliny typu omega-6. Nicméně, naše strava jich obsahuje přespříliš. Nejlepší poměr těchto tuků ve stravě je 4:1 neboli čtyřikrát více omega-3 než omega-6. Západní jídelníček však obsahuje mnoho omega-6 a velmi málo omega-3. Vědecké a lékařské společenství odhaduje, že například Američané konzumují až pětinásobek mastných kyselin typu omega-6. Jinými slovy, Američané konzumují stravu v poměru 20:1 v neprospěch mastných kyselin omega-3. To je jeden z důvodů, proč trpí tolika chronickými poruchami, souvisejícími s vysoce tučnou stravou. U nás to není bohužel jiné, proto je třeba tento stav eliminovat dodávkou něčeho s vysokým obsahem omega 3 mastné kyseliny a to je právě lněný olej. Samotný se ve velkých dávkách užívat nedá, protože silně ředí krev a je tedy z tohoto pohledu nebezpečný. Po smíchání s něčím, co obsahuje síru se váže na tu síru, nebezpečnost se odstraní a lze ho konzumovat ve vysokých dávkách. Směs tvarohu se lněným olejem nevyvolává průjem, a to dokonce ani ve velkých množstvích. Olej totiž chemicky reaguje se (sirnatými) proteiny tvarohu, jogurtu apod. Teorie říká, že využití kyslíku v organismu může být stimulováno proteinovou směsí obsahující síru, která umožňuje rozpouštění tuků ve vodě. Síra je obsažena v sýru, ořechu, cibulovité a pórkovité zelenině, jako například v pórku, pažitce, cibuli a česneku, ale zejména v tvarohu. A právě o kyslíku to celé je, ten nás může držet při životě, nebo také rozkládat a o to většina z nás moc nestojí.

Autor:  milda [ úte říj 13, 2009 9:49 pm ]
Předmět příspěvku:  Tvarohová patlanina

Ještě k sirné patlanině ....

Kód:
http://www.vilcakul.estranky.cz/stranka/zazracny-len---navrat-ke-zdravi-a-pohode

Autor:  Veverka [ úte bře 23, 2010 6:02 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Česnekové kapky

S těmito česnečkami se zbavil tchán vysokého tlaku a poměrně rychle. Jo komu to chutná, vyléčí se poměrně rychle.

Autor:  Kukin [ stř pro 24, 2014 10:21 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Česnekové kapky

Co takhle začít používat vlastní hlavu?
Kde by vzali v Tibetu před 7000 léty 90% etanol?

Autor:  Jarda [ sob led 03, 2015 3:05 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Česnekové kapky

Kukin píše:
Co takhle začít používat vlastní hlavu?
Kde by vzali v Tibetu před 7000 léty 90% etanol?

Neumím odpovědět, jak dlouho si lidé vyrábějí líh, myslím že od nepaměti, ale pokud vezmu v potaz velejednoduchou metodu výroby samohonky - lavorovice, tak to šlo dělat hodně dávno. Tím zde netvrdím, že je to zmíněných 7000 let, ale stačilo mít zdroj tepla, nějaké nádoby a vodu. Nejjednodušší sestavě na pálení se říká lavorovice, kdy se na kamna postavil hrnec s kvasem, dovnitř hrnce se umístil stojánek s nádobkou a celé se to zakrylo smaltovaným umyvadlem neboli lavorem naplněným studenou vodou. Lihové výpary ze zahřátého kvasu kondenzovaly na dnu lavoru a skapávaly do nádobky. Vznikala tak pálenka velmi problematické kvality a chuti a nedovedu odpovědět jak silná a zda se dá opakováním postupu dostat do vyšší kvality a síly, nejsem na chlast odborník.

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/