Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Hnilobné bakterie
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=8&t=743
Stránka 11

Autor:  Paul [ sob kvě 15, 2010 1:18 pm ]
Předmět příspěvku:  Hnilobné bakterie

Dobrý den,

zajímalo by mě, jak lze nejlépe bojovat s hnilobnými bakteriemi.
Je zde situace stejná jako u kvasinek (tj. kefír, kysané potraviny, kokos atd.), nebo se na ně musí jinými prostředky?

Již dlouho trpím nadýmáním. Nedávno jsem narazil na tyto stránky a pečlivě je studuji. Pořídil jsem odšťavňovač a snažím se řídit radami uvedenými na tomto diskuzním fóru. Také se vyhýbám pečivu a cukrům.
Zeleninové saláty mě nadýmají jen nepatrně, daleko horší je to při občasné konzumaci bílkovin, kterou jsem si zatím netroufl vynechat. Například ryba vařená v páře (a to bez sacharidových příloh!). Večer mě pak vždycky trápí hnilobné plyny.

Může to podle vás nějak souviset s tím, že mi v dětství bylo odoperováno slepé střevo (resp. apendix)?
Zrovna dnes jsem se dočetl v knížce od Dr. Walkera:
"... Apendix má za úkol vylučovat sekret, který brání stolici zůstávat v tlustém střevě. Současně tento sekret zamezuje nadměrnému rozšiřování hnilobných bakterií..."

Děkuji za odpověď

Autor:  Jarda [ sob kvě 15, 2010 8:15 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Hnilobné bakterie

Paul píše:
Dobrý den,

zajímalo by mě, jak lze nejlépe bojovat s hnilobnými bakteriemi.
Je zde situace stejná jako u kvasinek (tj. kefír, kysané potraviny, kokos atd.), nebo se na ně musí jinými prostředky?

Již dlouho trpím nadýmáním. Nedávno jsem narazil na tyto stránky a pečlivě je studuji. Pořídil jsem odšťavňovač a snažím se řídit radami uvedenými na tomto diskuzním fóru. Také se vyhýbám pečivu a cukrům.
Zeleninové saláty mě nadýmají jen nepatrně, daleko horší je to při občasné konzumaci bílkovin, kterou jsem si zatím netroufl vynechat. Například ryba vařená v páře (a to bez sacharidových příloh!). Večer mě pak vždycky trápí hnilobné plyny.

Může to podle vás nějak souviset s tím, že mi v dětství bylo odoperováno slepé střevo (resp. apendix)?
Zrovna dnes jsem se dočetl v knížce od Dr. Walkera:
"... Apendix má za úkol vylučovat sekret, který brání stolici zůstávat v tlustém střevě. Současně tento sekret zamezuje nadměrnému rozšiřování hnilobných bakterií..."

Děkuji za odpověď

Tak základní blbost je tyto potraviny v takové situaci vůbec jíst. Operace a odstraňování slepého střeva je čirá blbost a opravdu to je vždy pouze na závadu. Velice to doživotně komplikuje správnou funkci střev a když uvážíte, že několik klystýrů to spolehlivě odstraní, tak větší hovadinu neznám. To, co likviduje kvasinky, může pomoci, ale ne vždy, ta situace spíše vychází z nedostatku kyseliny chlorovodíkové v žaludku a je nutné obnovit její tvorbu očistou žaludku a dodávkou potravin, které její tvorbu podporují, což jsem zde již psal.

Autor:  Sybilla [ pon čer 14, 2010 10:38 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Hnilobné bakterie

Nechcem zakladať nové vlákno, tak to dám sem.
Pre predstavu, ako prebieha taký výskum pripájam pre zaujímavosť časť dokumentu v ktorom sa síce pojednáva o ochrane kultúrnych rastlín pre škodcami, ale podstaou je, ako nahradiť chemické látky za prírodné, s antimikrobionálnou aktivitou, ktorými by sa ničili baktérie. Takéto jednoduchšie či zložitejšie štúdie sa robia aj pre ľudí, ale výsledky sa bohužiaľ nedozvieme a preto nevieme, ktorá bylina je najvhodnejšia na ktorú potvoru. V tomto prípade ak dočítate do konca dozvieme sa, že na určitú baktériu je vhodný macerát puku višne, ale ten istý nemusí reagovať na iný kmeň baktérie rovnako účinne. Tak to bude aj s našimi mikroskopickými spolubývajúcimi v našom tele a bude treba široký výber prospešných rastlín konzumovať so všetkým čo nám ponúkajú, od semien listov až po korene a to denne.

http://fpv.ucm.sk/katedry/biotechnolog/ ... rgeova.pdf

Stránka 11 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/