Ahojte.
Asi trochu oneskorene, ale predsa len zisťujem, že..........keď vypijem 6dcl vody naraz (alebo 3dcl naraz, a za 5 minút ďalšie 3dcl), potom o hodinu ďalších 6dcl vody naraz, tak.... močím ostošesť....
Tak, ako super strávim vysokokalorické jedlo (lebo objemovo nie je veľké), tak s problémom vstrebem vodu......
Teraz, keď sa potím minimálne (aj keď cvičím), denne vypijem 2,4L vody.... Ale pritom cítim, že je to MÁLO... Lenže to by rozhodne nemalo byť málo a nie je to málo......AKURÁT TÚ VODU NEVIEM DOBRE VSTREBAŤ....
Chápem, prvé 3 glgy ranného moču (ktorý nepočítam do pitného režimu) pôsobia močopudne, ale potom už pijem vodu s citrónom (6dcl) vodu s rozmiešaným kreatínom (6dcl +3g kreatínu), obyčajnú vodu (6dcl), miso polievku (6dcl), kefír (5dcl, ale kefír tiež nepočítam do pitného režimu).... Veľa však močím..... Dnes som vymočil asi 2,5-3L moču.... Naplnil som 2x 1L nádoby (odmrazujem moč na 1/4, močím do fľaše od mlieka), a k tomu ešte 0,5L až zhruba 1L mimo toho......... Akoby som vymočil toho toľko, koľko som vypil....... A to som včera naposledy pil o 14-tej hodine, a o 15-tej sa najedol (a potom už nepil)....
Nerozumiem tomu.........
Suchosťou kože netrpím, nemám ani zápchu.
Máte to podobne ? Alebo pijete dosť, no močíte menej ?
Znova mi treba močiť...a to som naposledy pil dnes o 14tej...
FAKT SKÚSIM radšej piť každých 15-20 minút po 2dcl vody (v období keď nejem, a aby sa to zmestilo do 8 hodinového "okna", pretože dodržujem "Intermittent DRY fasting", momentálne protokol "16/8" čo sa vody týka....Čo sa týka jedla, tak "18/6" - "19/5")...
a nie 6dcl vody naraz...
To očividne nevstrebem tak ako mám....KTO BY TO BOL POVEDAL, sakra....
Pripadá mi to, že voda mi telom len prechádza, či už pijem čistú vodu, vodu s citrónom, alebo miso polievku...... A to sa mi nepáči...
Vaše skúsenosti, názory ?
edit : Na internete som našiel tento text : "
...při doplňování tekutin musíme počítat s tím, že žaludek dospělého člověka pojme za hodinu maximálně 1 litrvody. Z toho vyplývá, že organismus dokáže vstřebat 1 – 1,5 dcl tekutin za 10 – 15 min – nikdy se nesnažit doplňovat velké množství tekutin jednorázově!!..."
Podľa autora textu má hodina asi 100 minút, ale o.k.
.... Ak je liter za hodinu maximum, tak tých 8dcl (každých 15 minút 2dcl tekutiny) za hodinu bude možno optimálne. SAMOZREJME NIE KAŽDÚ HODINU DŇA. Len zas netreba piť od rána 6:00 po večer 22:00.... Hlavne ak človeku ide o syntetizovanie vlastnej vody v bunkách....s kryštalickou mriežkou.....