Rád bych se ještě zeptal toho kdo psal o tom srovnání šťávy z omegy vs angela naslepo (je to někde na předchozích 80-ti stránkách, opravdu teď nevím kde), psal tam, že šťáva z angela byla lepší, že šťáva z mrkve z omegy byla hořká. Asi takhle - můžu uznat argument že angel dává víc šťávy díky tomu že jí drtí a pak lisuje. Dokážu uznat argument že je šťáva z něj víc čistá, nebo má naopak víc vlákniny apod. Čemu ale nerozumím je to, jak může být šťáva ze stejných mrkví z jednoho přístroje hořká a z druhého ne. To i prostě nedává smysl. I kdyby se lišila v množství dužiny v samotné šťávě, tak dužina z mrkve přeci při odšťavování nemůže změnit chuť ze sladké (protože mrkev má hodně cukru) na hořkou.. Trochu mi to v tomto případě připadá jako přehnaná propagace Angela a možná něco ve smyslu přání je otcem myšlenky. Samozřejmě se můžu mýlit, ale přijde mi to prostě zvláštní..
Tím neříkám že se mi Angel nelíbí, to zas ano, i když má podle mě nějaké nevýhody, jako třeba čištění, které nebude moc jednoduché, nutnost vyladit ho kupováním kroužků, samozřejmě počáteční cenou apod... Angel pro mě nejspíš není, protože tohle bude můj první odšťavňovač a pokud tomu nepropadnu a nebudu ho používat denně, tak ty náklady se mi vrátí tak nejdřív za deset let..
Mimochodem pokud tedy odhlédnete od vámi propagovaného Angela, je lepší Sana 707 nebo Sana 808? Původně jsem myslel že budu odšťavňovat ovoce, nyní se kloním k tomu že bych se spíš měl zaměřit na zeleninu, protože syrové jablko sním bez problémů, s takovým celerem už by to bylo horší
A taky nechci strávit víc času čištěním než výrobou šťávy. A také se mi nechce kupovat šťávu typu Ugo, kde za velkou cenu dostanu většinou samá jablka a málo ostatních věcí a navíc polovinu pěny. Vlastně jsem se rozhodl pro odšťavňovač poté, co jsem tam jednou zašel a dostal jsem 2/3 pěny se slovy no to je holt normální, s tím nic udělat nejde, počkejte, ona si pěna sedne...
Díky za radu
Pavel
Dobře vám odpovídá člen inzenyr, tedy záleží co a jak často chcete odšťavňovat. Pokud vám půjde o tvrdé plodiny a zelené trávy, tak není možnost volby, to zvládá bez vážnějších problémů pouze Angel. Dovolím si tvrdit, že dlouhodobě to žádný plastový přístroj není schopen vydržet, pracuje se s dost velkým pracovním tlakem a plast prostě časem povolí.