Deane píše:
Jindro, poniektorí tu už nemáme zuby ktorými by sme si jablko tak dôkladne prežvýkali. Na protézach sa nenajem. Takže rozmixovať a hneď vypiť?
Mám ešte jednu otázku, píše sa tu že konzistencia šťavy z Angela je hustá, obsahuje veľa vlákniny. Že je podobná tomu čo získame z Vitamixu alebo z G21. Nie rovnaká ale že sa k tomu blíži, aspoň tak som to pochopil. Ako dôvod na odšťavovanie uvádzate že pesticídy sa držia vo vláknine, no tej v šťave z Angela veľa zostane. Tak potom v čom vidíte výhodu odšťavenia oproti rozmixovaniu?
no, nebudu se svýma zubama frajeřit, po 45 letech na řízkách a vepřoKnedluZelu je mám taky pěkně prošpikovaný amalgámem
Ano: pokud mixovat, pak tedy ihned vypít, protože dle literatury je to během 15 minut značně zoxidované (ostatně, je to dobře patrné z rychlého hnědnutí)
aby to nevypadalo, že se tu hádám s názory druhých (což nechci - za názory druhých jsem vděčen, vždyť bez nich by nebyl dialog), budu psat čistě svůj: Angela mám 3 (nebo 4?) roky a to, co tu teď čtu, naprosto odporuje mé praxi. Šťáva je krásně (nikoli úplně) čistá, vlákniny obsahuje naprosté minimum (Angel je v tomto směru opravdová špička kvality). Srovnávat s mixováním (jedu na Vitamixu) opravdu nelze, ve výsledku je naprosto diametrální rozdíl.
Ano, rezidua neekologického zemědělství jsou skutečně vázána na vlákninu - na toto téma jsem se seznámil s dvěma studiemi, proto tomu věřím.
rozdíl mixu oproti lisu? no právě v té konzistenci. proto odšťavňovačem dělám výhradně šťávy (také ořechová mléka), zatímco mixérem
ve své studené kuchyni smoothie, polévky a krémy/pesta.
a samozřejmě využívám té vazby chemie na vlákninu, takže do odščavovače dávám vše, u čeho neznám původ (tedy nebio ovoce a zeleninu), abych odstranil závadnou vlákninu