Dobrý den pane Jardo, chtěl bych vás poprosit, jestli byste zde nenapsal váš nejaktuálnější názor na nejlepší dostupný odšťavňovač v Česku(či nějaký občíhnutý z ověřeného shopu ze zahraničí) , který by si poradil jak s tou nejměkčí, tak i nejtvrdší zeleninou, ovocem a dalšími plodinami, samozřejmě s co největším podílem zachovaných živin a co největší výtěžností... Nejlépe, aby vytékala 100% čirá šťáva a vedle padala 100% suchá vláknina

... aspoň 10ti-letá záruka by taky nebyla od věci, ale samozřejmě chci znát tu praktickou reálně-dostupnou nejlepší možnost...Cena max do 50ti tisíc, víc si nemohu dovolit... A pokud se můžu zároveň ještě zeptat doplňujícím dotazem i jinak... Vy jste, pokud jsem správně pochopil, vlastníkem Angelu , slouží vám stále dobře nebo už jste jej vyměnil za jiný?Jaká vlastně na něj byla záruka? Jak dlouho jej máte a kolikrát jste ho popřípadě musel nechat opravovat, nebo třeba sám nějakým způsobem opravoval?Nebo jste k němu něco dokupoval,nebo ho sám vylepšoval?Někde jsem tu četl, že jeden drahý odšťavňovač může být superstroj např. na tvrdé plodiny a druhý na měkké... Já bych rád , vše v jednom, pročetl jsem zrychleně i tuto diskuzi , ale rád bych váš nejčerstvější pohled... A pokud můžete i dopsat, co na odšťavňovači všechno odšťavňujete?(Od nejměkčích plodin po nejtvrdší??)A zda-li jde všechno aspoň relativně dobře, anebo něco hůř a něco lépe?
Minulý rok jsem opět zabředl do menších neřestí(naštěstí už ne žádný alkohol, ani omamné látky, nýbrž fast - foody a lehká forma požitkářství a obžerství né moc výživným jídlem)... Nyní jsem rozhodlý opět udělat razantní krok směrem zdravou životosprávou a chci to podpořit i odšťavňováním všeho, co si budu moci okolo baráku vypěstovat nebo v blízkem okolí zdarma utrhnout... Aktuálně vlastním odšťavňovač za 2,5 tisíce kč od Sencoru, když jsem na něm odšťavňoval salát, anebo čínské zelí ze zahrádky, zůstavalo v tom spousta vlákniny...A ve vláknině naopak dost šťávy... Také jsem začal přemýšlet i o odšťavňování nějakých zelených bylin anebo plevelů(údajně plevel, jakožto nejagresivnější rostlina, natahující si pro sebe na úkor ostatních rostlin většinu živin,je - li mu to dovoleno, je také výborným zdrojem živin a roste i tam, kde ještě člověk nezasáhl úmělými prostředky pro podporu růstu pěstovaných plodin)... Četl jsem na vaší stránce , že zelený nápoj lze za pomocí mixéru a určitého času vyrobit i s levnějšími náklady, ale , když se to prožene kvalitním odšťavňovačem je to hned, což je taky velká výhoda...

Byl bych moc rád, pokud byste mi odpověděl co nejvíce stručně a jasně shrnutými užitečnými informacemi, kterých jste za léta svého života jistě nasbíral spoustu... Ikdyž se některé dotazy možná už trochu vymykají tématu odšťavňovač, ale v podstatě bych řekl, že odšťavnitelnost a vlastnosti odšťavovaných plodin, zas tak mimo nebudou...je také možné, že spousta toho už je popsaná v jiných tématech, tak prosím odpusťte , že vás prosím o takové lehké opětovné a polopatické shrnutí... Předem moc děkuji...