Přednedávnem jsem narazil na vodu jako léku a hodně mne to oslovilo.
Poté co sem se docela slušně vyčistil díky CDS, jsem začal hledat další způsoby jak se přirozeně čistit. Nejdříve šlo o vodu z kohoutku. Poté sem ale pročetl diskuse o kvalitě vody a začal vodu z kohoutku mrazit. Občas mezi to vložím jednu várku obohacenou o CDS a občas pro změnu zase přidám trochu podomácku vyrobeného koloidního stříbra. Voda je potom velice chutná. Snažím se vypít hned ráno 1,5 litru vody, ale častěji to dopadá tak, že dám těch cca 3 litry denně spíše průběžně.
Narazil sem snad jen na jeden problém. A tím bylo to, že jsem zaznamenal na dne lahve nečistoty. Extra dobře sem propláchnul lahve, ve kterých sem vodu mrazil a poté sklo, ze které sem dávkoval. Výsledkem ale bylo, že na dně poletovaly jakési vločky čehosi co nedokáži vysvětlit. Popřemýšlel sem tedy co s tím a nakonec udělal dvě opatření:
1. Pohledal sem informace o kvalitě plastů a zjistil sem, že většina běžně používaných plastů uvolňuje nebezpečné látky. Ne mnoho, ale proč se zbytečně ještě přiotravovat. Vše co skladuji má ve skle, ale mrazit vodu ve skle sem si netroufnul...je snad jasné proč
Nakonec sem zjistil, že na určité typy plastových obalů se nepoužívají chemikálie jako jsou Bisfenol A, DEHP (karcinogen), Styren (karcinogen) a hormony používané na úpravu plastů. Vyzjistil sem nakonec, že nejbezpečnější jsou obaly s označením (v šipkovém trojúhelníku zespoda nádoby) 2, 4 a 5. Objevil sem také, že obaly typu 2 jsou velmi odolné a proto se často používají na chemikálie. Běžně je v nich Savo nebo destilovaná voda. Je zde totiž předpoklad, že v takové nádobě nebude obsažen tekutina nějak ovlivňována uvolňujícími se nežádoucími látkami. Proto již vodu mrazím jedině v lahvích od destilované vody.
2. Hledal sem dostupný filtrační systém, kterým bych vodu po rozmrazení vyčistil. Nakonec sem po dlouhém promýšlení, jestli koupit reverzní osmózu nebo destilační přístroj, narazil v obchodě na levnou záležitost jménem Aqua Optima...patrona umístitelná do hrdla plastové lahve s klasickým malým uzávěrem. Voda je nyní čistá a beze stop kalů a nečistot.
............................ Myslíte, že tato metoda čistění vody má nějaký smysl? Chuťově je výborná. Dříve sem měl po vypití většího množství kohoutkové vody tendenci zvedání žaludku a pilo se mi špatně. Nyní je voda taková jakoby lehce nasládlá, ale ne sladidlem, ale spíše jakousi přirozeností
Tak to je moje cesta. Časem bych rád reverzní osmózu, ale uvidíme
Přeji všem dobrého zdraví se zdravou vodou
Tak děláte to sice dost komplikovaně, ale asi levně a dle mého názoru i dobře, čili zde nevidím problém. Ty vločky ve vymrazené vodě představují většinou vymrazené minerálie a organické nečistoty.