BroukAtor píše:
zdravím vás,
Jardo, předně díky za tyto stránky a fórum. spousty užitečných informací, srozumitelný a kvalitní zdroj
.
nyní řeším zdroj kvalitní vody pro naši domácnost. pročetl jsem vše k reverzní ozmóze (RO) a tak doufám, že se svými dotazy nebudu řešit to co už jste někomu odpovídal. tedy:
1/ z technické místosti našeho RD mi vede extra přívod ALUPEX portubí do kuchyně pod linku. na tent opřívod bych do technické m. rád instaloval reverzní osmózu s nádržkou/zásobníkem. od výrobce trubek mám potvrzeno, že vnitřní stěna ze "síťovaného PE" (PEX) nemá co by do superčisté vody uvolňovala a je pro ni vhodná. i kdyby to nebyla tak úplně pravda, tak předpokládám, že si konduktoměrem ohlídám stav vody a nechám trubku "vyčistit" jako je zde doporučováno postupovat u PET lahví. zajímá mě Váš názor na použití zásobníku a zda tam vnímáte nějaký "problém" ve smyslu "stárnutí vody v zásobníku",...?
2/ nyní mám na zmíněném přívodu filtr Dionela. ten vyřadím a bude pouze voda z RO. tedy i na vaření. v jedné z Vašich reakcí na dotaz k vaření píšete (omlouvám se za vytržení z kontextu) "Vaření obecně nedoporučuji, tím přicházíte o množství nutných látek, ale používat se tato voda dá, nicméně je potřeba si stále uvědomovat, že je to voda extrémně čistá a tím pádem hladová, která z těla likviduje hlavně usazený sajrajt, ale i nějakou dávku minerálních látek.". nejsem si jist zda jsem porozumněl
. mohu vařit pokrmy/čaje/.. z vody z RO? natáhne tato voda nějaký "sajrajt" z kovového nádobí či varné konvice?
3/ četl jsem příspěvky, že pro zálivku interier. kytek se úspěšně používá mrtvá voda. je pro kytky prospěšná i voda z RO? nebo v tomto případě raději z kohoutku? (zálivka z dešťovky bude řešena v budoucnu)
prý neexistuje blbý dotaz tak jsnad jsem toho právě nedosáhl
.
těším se na reakci.
po instalaci naše řešení po realizaci nafotím a přiložím popis, třeba to někoho zaujme.
1)Osobně zásobník nedoporučuji, jednak z důvodu, že stojatá voda vždy má za následek bakteriální kontaminaci, nebo má stojatá voda špatné energetické vlastnosti, vždy je lepší voda, která je stále v pohybu.
2)Určitě něco nabrat může, ale pokud ji vaříte s něčím, tak si to vezme z toho co vaříte.
3)Tak mrtvá voda asi ne, to by jim moc dobře nedělalo, používá se voda živá a pokud se týká reverzní vody, tak ta je hladová a kytky potřebují také anorganické minerály, čili ani tato voda pro ně ideální asi nebude. Těm nejvíce vyhovuje močůvka, nesmíte jejich nároky srovnávat s nároky člověka.