michal1 píše:
Já jsem pouze vložil do diskuze svůj názor, nikomu nic nenakazuju ani nezakazuju a pokud někdo dokáže obelstít fyzikální procesy, nezbývá mi než vyjádřit úctu
. Co se týče chuti kohoutkové vody - záleží na lokalitě a subjektivním vnímání, ale alespoň není nezdravá, což je alespoň pro mě jednoznačně plus, které ,,přebije" všechny mínusy. Reverzní osmóza je, pravda, menší zlo, ale opět se nabízí otázka - PROČ??? To, že konzumenti destilované vody ,,nepadnou na fleku" neznamená, že je neškodná, ale o tom asi zaryté ,,destilkáře" nepřesvědčím, a vlastně ani nechci. Také si dovolím tvrdit, že jako fyzikální chemik o dané problematice přece jen něco vím
). S destilovanou vodou pracuji dost často a pít ji by mě v životě nenapadlo
kyselinu chlorovodíkovou byste si nedal? V záchodě pěkně rozpouští vodní kámen, třeba by odvápnila i cévy... Michal
Michale, umim si predstavit, ze kdybych nemel o nicem poneti, ze bych mohl stejne jako vy vlozit do diskuze varovani, ze je destilka jedovata, protoze bych to nekde vycetl. Ale za prve bych uz v prvnim prispevku napsal jak jsem na to prisel a z ceho pri svem varovani vychazim a za dalsi kdyz by mi nekdo tvrdil ze to neni pravda a nabizel mi, ze mi to dokaze, tak bych mu to bud veril a omluvil bych se, ze jsem se asi spletl nebo bych ho vzal za slovo a rekl mu, ze beru jeho nabidku a at to dokaze. Vy jste bohuzel neudelal ani jedno z toho, ale mlcky jste zrejme prijal ze mam pravdu a ze smrtelna davka 3/4 litru se asi nepovedla:-), ale dal trvate na skodlivosti destilky. V tom pripade uz nelze tak snadno prokazat, ze to neni pravda, nicmene jsem v jednom z odkazu psal, ze mam znameho, ktery pije pouze destilku s celou rodinou uz 20 let a ze je v perfektinim zdravotnim stavu. A k tomu muzu jeste doplnit, ze dela hodne pustu, vetsinou 21 dni, ale i delsich, a pri tom pije rovnez pouze destilku. Muzu vas s nim seznamit. Za jak dlouho si myslite, ze se zapory piti destilky projevi, nemelo by tech 20 let stacit?
Zajimave je vase tvrzeni, ze jako fyzikalni chemik o tom neco vite. Nemel byste to co o tom vite trochu prehodnotit, kdyz jste tak rychle vice mene priznal, ze jste ve svem prvnim prispevku napsal naprostou pitomost? Jaky ma kdo titul me moc nezajima, mne zajima co umi
.
michal1 píše:
...pokud někdo dokáže obelstít fyzikální procesy, nezbývá mi než vyjádřit úctu
...
Dik, ale nikdo tady neobelstil fyzikalni procesy, pouze muzu prokazat, ze vy o tech fyzikalnich procesech nemate poneti a ze jste o smrtelne davce napsal naprosty nesmysl:( , mozna v dobre vire ve vase vzdelani, jehoz kvalitu jste podle mne dost zdegradoval:-(.
Dobrou noc, Pavel