Tomik píše:
Dobrý den,
přečetl jsem celé toto vlákno, ale není mi z něj jasné, jestli můžu připojit ionizátor (zivavoda.cz) přímo na zdroj z vrtané studny, když v ní mám bakterie. Jelikož používá uhlíkový filtr a ten se bakteriemi brzo zanese? Leda před to všechno předřadit keramický filtr, popřípadě jaký?
Zvažuji úpravu vody právě buď RO nebo ionizátor, vím, že kombinovat je mezi sebou asi nelze, spíš že bych měl dva kohoutky, jeden na RO pro doby půstu a pak ještě ionizátor pro vodu i s minerály s upravenou PH.
Lze z tohoto rozboru určit, jaké PH bych mohl docílit s ionizátorem Eden? A jestli toto množství bakterií brzy ucpe uhlíkový filtr?
Děkuji za odpovědi
Dobrý den,
podle mě není až tak důležité, zda ionizátor Eden udělá pH 9 nebo 9,5 pokud se rozhodujete mezi ionizátorem a RO.
S bakteriemi ze studny se dá bojovat i jinak, než pomocí RO a ionizátoru. Zkusil bych ještě pohledat na internetu.
Celkově to je trochu složitější.
RO - je původně určena především pro vyčištění nepitné vody, vody nevhodné k pití. Tato voda splňuje požadavky pro pitnou vodu, ale není úplně ideální k pití
Ionizátor - slouží k výrobě ionizované/alkalické vody, vhodné pro pití a ke zlepšení zdraví. Tato voda má mnohem lepší vlastnosti než běžná pitná voda
A něco jiného je úprava studniční vody.
Otázka je zda nefiltrovat vodu na vstupu do domácí sítě a tak ovlivnit i to čím se člověk sprchuje, nebo v jaké vodě pere.
Co se elektrických ionizátorů týče, pohybují se od 7 tisíc po desítky tisíc, ale výsledek je stejný (všechny dělají ionizovanou vodu), jde pouze o konfort a zda mají něco navíc a jaké jsou související náklady za výměnu filtrů, předfiltrů atd.. Je otázka, jestli koupit levnější a udělat solo filtrační systém na míru (což mnohdy vyjde i levněji), nebo koupit allInOne s tím, že to zrovna bude vyhovovat Vašim potřebám.
Z principu, jakým elektrické ionizátory fungují je nelze používat v součinosti s RO.
Minerální ionizátory vody (cenově se pohybují mezi 8-10 tisíc) s RO fungovat mohou a mají i uhlíhový filtr (jsou koncipovány na pitnou vodu).
AlkaStream má navíc i keramickou membránu (pro studniční pitnou vodu myslím ideál).