Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 21, 2024 10:15 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 346 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte črc 09, 2013 8:17 pm 

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zkušených a p.Jardy na níže uvedený odkaz:
http://dolezite.sk/VIDEO-Detoxikacni-ko ... ig7VV.html

docela mě to zaujalo - nicméně nevím kolik je možno toho nápoje najednou vypít a jaké množství celeru okurky tam má být? Nikde jsem to v návodu nenašel jestli můžu podle oka ? díky

PříspěvekNapsal: stř črc 10, 2013 11:53 am 

Sikora píše:

docela mě to zaujalo - nicméně nevím kolik je možno toho nápoje najednou vypít a jaké množství celeru okurky tam má být? Nikde jsem to v návodu nenašel jestli můžu podle oka ? díky

Okurek muzete vypit dost, ale:

celeru (řapíkatého) se da vypit par listu, kdyz toho date vic, tak ma chut jak petrolej a navic pokud je cerstvy tak dost pali, listy z bulvoveho celeru jsou jemnejsi
petržele taky par listu ten ma take vyraznou chut
koriandru take par snitek, ma velmi vyraznou chut a mne moc nechutna
zázvor podle chuti
citronu podle chuti

ja do toho jeste davam jecmen, vojtesku, spenat, mangold a vyborny je kopr.

Bez redeni dam tak 0,6 litru, vic do sebe nedostanu.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: stř črc 17, 2013 8:20 am 

Dobrý den,
při mixování zeleného nápoje občas přidám citron v dobré víře,že to pomůže odkyselit tělo....Ve vašem článku ho v kombinaci se zeleným nápojem nedoporučujete můžu se zeptat proč? Vadí i přidání ostatních citrusů? Někdy si tam nacpu ještě pomeranč, pro chuť \":wink:\" .
Děkuji!

PříspěvekNapsal: ned srp 18, 2013 8:28 pm 

Dobrý den, je možné udělat zelený nápoj z pohanky, kterou právě pěstuji?

PříspěvekNapsal: úte srp 20, 2013 10:36 am 
Administrátor
Administrátor

Sikora píše:

Vidím to jako člen inzenyr, akorát s tím zázvorem bych byl trochu opatrnější a sledoval ledviny, těm nemusí dělat dobře.

PříspěvekNapsal: úte srp 20, 2013 10:38 am 
Administrátor
Administrátor

Haiky píše:
Dobrý den,
při mixování zeleného nápoje občas přidám citron v dobré víře,že to pomůže odkyselit tělo....Ve vašem článku ho v kombinaci se zeleným nápojem nedoporučujete můžu se zeptat proč? Vadí i přidání ostatních citrusů? Někdy si tam nacpu ještě pomeranč, pro chuť \":wink:\" .
Děkuji!

Tak ono jak kdy a jak u koho, ale obecně se sem citrusy dopravují naprosto nezralé a ty pak moc zásadotvorně nepůsobí, spíše naopak i když zrovna citrón většinou vyhovuje.

PříspěvekNapsal: úte srp 20, 2013 10:40 am 
Administrátor
Administrátor

Kluuk píše:
Dobrý den, je možné udělat zelený nápoj z pohanky, kterou právě pěstuji?

Jde vyrobit z čehokoliv zeleného, ale nikdy jsem ji nezkoušel a nedovedu tedy odpovědět, zda to vůbec bude k pití. Vyzkoušejte a dejte vědět, samotného mě to zajímá.

PříspěvekNapsal: ned úno 23, 2014 5:32 pm 

Neví někdo, zda se může pít zelený nápoj i v těhotenství ? Já osobně dávám do nápoje jetel, pampelišku, kopřivu a meduňku, jestli má někdo zkušenost, dejte prosím vědět, děkuji \":)\"

PříspěvekNapsal: ned úno 23, 2014 5:47 pm 

V loni na podzim jsem poprvé okusila zelený nápoj a byla jsem naprosto uchvácená! Dnes už jsem měla první jarní ! ALE-nějak jsem přehlídla,že se to má cedit,já to piju tak jak to je-takže vypiju i část -asi polovinu rostlin-vadí to? Má to ty samé ozdravné účinky jako cezený nápoj? Nenarušuje to nějak ta vláknina ? Mám tedy raději cedit? Děkuji

PříspěvekNapsal: pon úno 24, 2014 12:38 pm 

jajda22 píše:
V loni na podzim jsem poprvé okusila zelený nápoj a byla jsem naprosto uchvácená! Dnes už jsem měla první jarní ! ALE-nějak jsem přehlídla,že se to má cedit,já to piju tak jak to je-takže vypiju i část -asi polovinu rostlin-vadí to? Má to ty samé ozdravné účinky jako cezený nápoj? Nenarušuje to nějak ta vláknina ? Mám tedy raději cedit? Děkuji

Ahoj, nejsem odborník,ale myslím,že je to jako když rozmixujete zeleninu/ovoce= potravina se rychleji stráví,než kdybyste to nedokonale rozkousala,ale díky vláknině se nevstřebá rychle jako šťáva. Tedy ozdravné účinky zůstávají,jenom ta vláknina trochu omezí jejich vstřebávání.
Já si to cedím,páč mi tam ty cucky nechutnají a navíc konzumuju vlákniny dosti z pevné stravy.
Pokud vám chutnají nepřeceděné mixáže doporučuju smoothies. Jsou známé a na internetu je spousta receptů. Jde o to zmixovat spolu se zelenými listy ještě ovoce (nejlepší jsou druhy jako banán,mango,kiwi..ale jde použít cokoliv). Akorát to nelokejte bez "rozkousání" jinak se to nenatráví a může nadýmat.

PříspěvekNapsal: stř bře 26, 2014 4:56 pm 

Dobrý den,
nejsem zahrádkaž ani expert přes to co roste ze země a tak se chci zeptat, ten jetel a tu vojtěšku namixuju prostě celou tak jak ji utrhnu? Je třeba důležité v jakém stádiu růstu tyto rostliny natrhám. Díky za odpověd

PříspěvekNapsal: stř bře 26, 2014 11:08 pm 

zvanc píše:
Neví někdo, zda se může pít zelený nápoj i v těhotenství ? Já osobně dávám do nápoje jetel, pampelišku, kopřivu a meduňku, jestli má někdo zkušenost, dejte prosím vědět, děkuji \":)\"

Nevidim nejmensi duvod, proc by to nemelo jit, urcite bych to zkusil. Pro budouci dite by to melo byt prinosne. Muzete pridat jeste jecmen, vojtesku, svizel, jitrocel, rebricek, spenat, petrzel, celer a dalsi zelene rostliny. To vsechno muze bez problemu rust na zahrade.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: stř bře 26, 2014 11:12 pm 

Sc3r0 píše:
Dobrý den,
nejsem zahrádkaž ani expert přes to co roste ze země a tak se chci zeptat, ten jetel a tu vojtěšku namixuju prostě celou tak jak ji utrhnu? Je třeba důležité v jakém stádiu růstu tyto rostliny natrhám. Díky za odpověd

Ono to snad ani jinak nejde nez to namixovat tak, jak to utrhnete a precedit tu stavu. Maximalne bych to predtim oplachl pod vodou. Idelani stadium je kdyz jsou ty rostliny mlade nez rozkvetou mimo pampelisky, tak je naopak ten kvet cenny.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: stř bře 26, 2014 11:15 pm 

jajda22 píše:

Pouze Vam ta stava s vlakninou dele lezi v zaludku a nasledne zbytecne zatezuje streva vlakninou, pokud mate vlakninu i z jinych zdroju.

Inzenyr

PříspěvekNapsal: čtv bře 27, 2014 11:40 am 

inzenyr píše:
Pouze Vam ta stava s vlakninou dele lezi v zaludku a nasledne zbytecne zatezuje streva vlakninou, pokud mate vlakninu i z jinych zdroju.

Inzenyr

Jenže nějak přesně nevím,kolik vlákniny přijímám nebo bych měla.Jsem na stravě půl na půl-vařená,syrová,tak mi to vyhovuje,ale s tou vlákninou a hlavně bílkovinami tápu-při rozboru krve jsem jich měla málo

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 346 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]