Angel na cestách...
Před týdnem jsem odlétal na Sicílii na týden s jógou. Napadla mě ďábelská myšlenka využít tamních zdrojů zralého ovoce a vzít si s sebou do kufru Angel juicera... Všem okolo byl podezřelý můj splasklý kufr, vážící 20,5 kg (jen Angel 9,5)... Let do Catanie proběhl bez problémů a já si pak týden užíval skvělých šťáviček- především na bázi pomerančů, které jsou tam skutečně "doma" a jsou neobyčejně sladké a dobré. Pak také nějaké jablíčko, mrkev, broskev a jako zelená složka listový salát... Dnes jsme se vraceli. Rozhodl jsem se stroj rozložit. Motor jsem vezl v příručním zavazadle a hřídele s příslušenstvím jsem dal do kufru.. Při odbavení v Catanii přijali můj kufr a šel jsem na kontrolu s baťůžkem... Prý, co to tam mám... Řekl jsem : Motor... A copak je to za motor?... No tak jsem to vysvětlil, motor ukázal a bylo to O.K... Ale jen do té chvíle, kdy začali letištním rozhlasem vyvolávat mé jméno, že se mám dostavit někam k přepážce. Osazestvo našeho letadla zkoprněle sledovalo, jak 20 minut před odletem mizím s úředníkem v útrobách letiště... Prý: Vy vezete nějaké kovové předměty?... Já : Ano, to jsou komponenty k odšťavňovači... Hm, a můžete otevřít svůj kufr a ukázat nám je?... Tak jsem z kufru vylovil dva masivní ozubené hřídele vzdáleně připomínající ruční granáty... Pánům se zjevně ulevilo a s úsměvem mě propustili zpět ke skupince čekající na odlet našeho letadla... Samozřejmě jsem si vysloužl přízviska jako Terorista apod a prý, kdy to jako míním odpálit a tak...
Let proběhl bez dalších zádrhelů, takže od zítřka si zase začnu užívat šťáviček z domácích zdrojů. Na dvorku mám ještě zbytky osení od Velikonoc a na zahradě už mi krásně klíčí vojtěška...