Zdraví-AZ
https://forum.zdravi-az.com:443/

Šťávy ovocné a zeleninové
https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=9&t=56
Stránka 354

Autor:  Mat [ pon črc 27, 2009 1:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ovocné šťávy

Tak ma napadlo ešte ku tým melónom, resp štave. Nevadí, že ju mixujem s uhorkovovu a mrkvovou?
Mimochodom ked tú šupu umývam býva značne ušpinená od blata atd.tak to umyjem jarou a potom dobre este raz opláchnem v teplej vode. Mám to nejaký vplyv na tú štavu? Rád by som to umyl niečim iným keby to šlo ale je to velmi špinavé a umývat to len vo vode to je nezmysel. Šúpat to škrabkou to tak 30sekuúnd a potom od hnevu vyhodit.
Ďakujem

Autor:  Jarda [ pon črc 27, 2009 11:09 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ovocné šťávy

Mat píše:
Tak ma napadlo ešte ku tým melónom, resp štave. Nevadí, že ju mixujem s uhorkovovu a mrkvovou?
Mimochodom ked tú šupu umývam býva značne ušpinená od blata atd.tak to umyjem jarou a potom dobre este raz opláchnem v teplej vode. Mám to nejaký vplyv na tú štavu? Rád by som to umyl niečim iným keby to šlo ale je to velmi špinavé a umývat to len vo vode to je nezmysel. Šúpat to škrabkou to tak 30sekuúnd a potom od hnevu vyhodit.
Ďakujem

Ta směs je sice zvláštní, ale meloun je zelenina, tak by to vadit nemělo. Já jsem to v takovéto kombinaci dosud nezkoušel, mám raději meloun samotný bez příměsí.
Co se týká toho jaru, to je tedy pěkná blbost a rozhodně to nedoporučuji. Sám meloun opláchnu vlažnou vodou a to ne zrovna moc dobře a ihned ho lisuji. Trochu hlíny ještě nikoho nezabilo a určitě je hlína mnohem zdravější než jar. Pokud už naprosto zbytečně chcete být takový pečlivka, tak meloun umyjte kartáčkem pod tekoucí vodou.

Autor:  Mat [ stř črc 29, 2009 7:34 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Ovocné šťávy

To tam hodim len par kuskov ked mi niečo ostane, inak to ani ja nemiešam.
Ten melón umyvat jarou mi tiež pride ako blbost ale ked je tak neuveritelne zasr....y, tak ma napadne všeličo.

Hned sa spytam k tej sudovej kapuste. Kupujem to v takom sačku balene a nie je tam nič len sol a koreniny.
Len ma tak napadlo, že pokym to donesiem domov tak je to aj 30-60min v teple 30 stupnovom teple. Túto kapustu bes umelých sra...k nemajú totiž všade a ja som lenivý urobit si vodičák, tak to zatial prenášam.
Neumrú dovtedy tie laktobacily? Sudovej kapuste z trhu sa vyhýbam. Kupujem tú balenú. Je to dufam ok?
Neviem čo do toho tie "tety" z trhu dávajú tak preto.
Ďakujem

Autor:  Jarda [ stř črc 29, 2009 4:38 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Ovocné šťávy

Mat píše:
To tam hodim len par kuskov ked mi niečo ostane, inak to ani ja nemiešam.
Ten melón umyvat jarou mi tiež pride ako blbost ale ked je tak neuveritelne zasr....y, tak ma napadne všeličo.

Hned sa spytam k tej sudovej kapuste. Kupujem to v takom sačku balene a nie je tam nič len sol a koreniny.
Len ma tak napadlo, že pokym to donesiem domov tak je to aj 30-60min v teple 30 stupnovom teple. Túto kapustu bes umelých sra...k nemajú totiž všade a ja som lenivý urobit si vodičák, tak to zatial prenášam.
Neumrú dovtedy tie laktobacily? Sudovej kapuste z trhu sa vyhýbam. Kupujem tú balenú. Je to dufam ok?
Neviem čo do toho tie "tety" z trhu dávajú tak preto.
Ďakujem

Sudové zelí, pokud je ponořené ve vlastní šťávě, se prakticky nekazí a rozhodně ne za 30-60 minut. Laktobacily běžně žijí ve Vašich střevech a pokud tam budete mít jenom 30 °C, tak budete s největší pravděpodobností již mrtvý. Tety z trhu sice nemají standartizované zboží, ale to vůbec neznamená, že musí být horší než to v obchodě. Rozhodně ho můžete ochutnat a pokud to bude dobré, tak na zelí ani nic zkazit nejde a máte docela záruku, že teta tam žádné konzervanty dávat nebude, stojí dost peněz a na nic jí tam nejsou, zelí se bez nich nezkazí. Zde jde jen o sůl, aby jí tam nebylo moc, ale to poznáte při ochutnání.

Autor:  Mat [ čtv črc 30, 2009 6:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Toto je balnené v nepriepustných sáčkoch. Aj na tých laktotbACILOCH od GS je napísané, že majú byt v teplote 15-25 stupnov, preto sa pýtam.
Mimochodom miešam to tak, žře dám polovicu kapustu a polovicu šalátu+ si dám k tomu tú ryžu, do nej repkový olej a pridám do nej ešte kai zmes korenia. Olej už nedávam do kapusty. Netreba to však?
Je možné dat si ku tej ryži iba tú kapustu? Namisto cca 200g dám 400g iba tú kapustu+ryžu.
Čím viac kyslej kapusty tým lepšie, alebo?
Je rozdiel medzi počtom laktobacilov v kyslej kapuste a pickles?
Ďakujem

Autor:  Xion [ čtv črc 30, 2009 9:14 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Jarda, pijete ovocne a zeleninove stavy z mustom alebo precedene, cize len tu cistu vodovu zlozku? Asi budu lahsie stravitelne bez toho mustu, no chcem sa opytat, ci Vami navrhovany pitny rezim je robeny na stavy bez mustu alebo ci sa tam moze nechat. Napriklad z mrkvovej stavy mi navrchu ostane dost husta penovita vrstva duziny, ale je mi to luto vyhodit, no ked pijem 3/4 litra takej stavy, uz sa tej duziny celkom dost nazbiera.

Autor:  Jarda [ čtv črc 30, 2009 5:24 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Mat píše:
Toto je balnené v nepriepustných sáčkoch. Aj na tých laktotbACILOCH od GS je napísané, že majú byt v teplote 15-25 stupnov, preto sa pýtam.
Mimochodom miešam to tak, žře dám polovicu kapustu a polovicu šalátu+ si dám k tomu tú ryžu, do nej repkový olej a pridám do nej ešte kai zmes korenia. Olej už nedávam do kapusty. Netreba to však?
Je možné dat si ku tej ryži iba tú kapustu? Namisto cca 200g dám 400g iba tú kapustu+ryžu.
Čím viac kyslej kapusty tým lepšie, alebo?
Je rozdiel medzi počtom laktobacilov v kyslej kapuste a pickles?
Ďakujem

Je veliký rozdíl v čistém vyseparovaném laktobacilu v pilulkách a produktu tak komplexním jako je kyselé zelí, ta teplota na krátkou dobu skutečně nijak nevadí.
Co se týká obilovin to, že jsou zdrojem hlenů, jsem Vám psal již tisíckrát a rozhodně je nedoporučuji. Kyselého zelí dávám tak 1/4-1/3 objemu salátu, pokud ho budete jíst hodně, tak dostanete solidní průjem a určitě poznáte, že už je to moc. Ve srovnání s pickles se jedná o relativně shodné produkty a přesný počet laktobacilů opravdu neznám, to už je stravování na vědecké úrovni a do toho já nedělám.

Autor:  Jarda [ čtv črc 30, 2009 5:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Xion píše:
Jarda, pijete ovocne a zeleninove stavy z mustom alebo precedene, cize len tu cistu vodovu zlozku? Asi budu lahsie stravitelne bez toho mustu, no chcem sa opytat, ci Vami navrhovany pitny rezim je robeny na stavy bez mustu alebo ci sa tam moze nechat. Napriklad z mrkvovej stavy mi navrchu ostane dost husta penovita vrstva duziny, ale je mi to luto vyhodit, no ked pijem 3/4 litra takej stavy, uz sa tej duziny celkom dost nazbiera.

Tak jak je vylisuji, je i piji, nic z nich neseparuji a upřednostňuji co nejrychlejší spotřebu. Na dvouhřídelovém odšťavňovači navíc vyrobím poměrně čistou šťávu, ale určitý podíl vlákniny tam samozřejmě zůstává a tu normálně vypiji.

Autor:  Mat [ čtv črc 30, 2009 6:23 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Jarda píše:
Je veliký rozdíl v čistém vyseparovaném laktobacilu v pilulkách a produktu tak komplexním jako je kyselé zelí, ta teplota na krátkou dobu skutečně nijak nevadí.
Co se týká obilovin to, že jsou zdrojem hlenů, jsem Vám psal již tisíckrát a rozhodně je nedoporučuji. Kyselého zelí dávám tak 1/4-1/3 objemu salátu, pokud ho budete jíst hodně, tak dostanete solidní průjem a určitě poznáte, že už je to moc. Ve srovnání s pickles se jedná o relativně shodné produkty a přesný počet laktobacilů opravdu neznám, to už je stravování na vědecké úrovni a do toho já nedělám.

To som rád. Tá kapusta je celkom chutná.
Na tú ryžu som si už zvykol a velmi mi chutí. Inak obiloviny okrem pohanky a jahel vobec. nejem.
Vzdy ku tomu davam to čo som napisal. Akurát priberanie mi ide celkom pomaly.
Iba jedno kilo. Jem vačšinu z toho čo ste mi doporčil+ tú celozrnnnú ryžu.
Pijem melónvú, uhorkovú,mrkvovú štavu. Cca 4l denne.
Čím to je, že to ide tak pomaly?
Ďakujem

Autor:  Jarda [ čtv črc 30, 2009 9:07 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Mat píše:
To som rád. Tá kapusta je celkom chutná.
Na tú ryžu som si už zvykol a velmi mi chutí. Inak obiloviny okrem pohanky a jahel vobec. nejem.
Vzdy ku tomu davam to čo som napisal. Akurát priberanie mi ide celkom pomaly.
Iba jedno kilo. Jem vačšinu z toho čo ste mi doporčil+ tú celozrnnnú ryžu.
Pijem melónvú, uhorkovú,mrkvovú štavu. Cca 4l denne.
Čím to je, že to ide tak pomaly?
Ďakujem

To je naprosto nepodstatné, důležité je jak se cítíte a pokud dobře, tak je vše ok. Ostatní je jen otázkou času, pokud nic zase nepokazíte.

Autor:  Mat [ pát črc 31, 2009 1:28 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Snažím sa. Len mojmu okoliu to pripadá málo.
Pardoxne som omnoho rýchlešie schudol ako pribral.

Autor:  Jarda [ pát črc 31, 2009 3:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Mat píše:
Snažím sa. Len mojmu okoliu to pripadá málo.
Pardoxne som omnoho rýchlešie schudol ako pribral.

Tak buďte rád, víte kolik tlusťochů by se docela chtělo zbavit svých draze zaplacených špeků a ono jim to moc nejde. Mnohokrát jsem Vám říkal, na každého se vybodněte, hlavní je jak se cítíte sám.

Autor:  Xion [ pát črc 31, 2009 10:53 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Ja Matovi tak trochu rozumiem, byt vychudnuty je pre psychiku tiez problem, hlavne tie reci a pohlady okolia. Hlavne zeny sa citia pri chudych muzoch nesvoje, pretoze maju pocit, ze su tucne, aj ked niesu. Toto mi trvalo roky pochopit, kym mi to jedna povedala. \":-)\"
Treba to vsak poriesit v psychike. Musis uverit, ze chudy budes len jednu dobu, kym sa ti da do poriadku travenie, ked zacne travenie a metabolizmus slapat ako ma, priberies na optimalnu vahu a to dokonca z tych malych mnozstiev, z ktorych teraz chudnes.

Autor:  Jarda [ sob srp 01, 2009 6:16 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Xion píše:
Ja Matovi tak trochu rozumiem, byt vychudnuty je pre psychiku tiez problem, hlavne tie reci a pohlady okolia. Hlavne zeny sa citia pri chudych muzoch nesvoje, pretoze maju pocit, ze su tucne, aj ked niesu. Toto mi trvalo roky pochopit, kym mi to jedna povedala. \":-)\"
Treba to vsak poriesit v psychike. Musis uverit, ze chudy budes len jednu dobu, kym sa ti da do poriadku travenie, ked zacne travenie a metabolizmus slapat ako ma, priberies na optimalnu vahu a to dokonca z tych malych mnozstiev, z ktorych teraz chudnes.

Obdivovaného muže nedělá vzhled, či konkrétní váha, ale přirozená inteligence, jiskra v oku a sebevědomí. V přítomnosti takového muže každá žena taje jako padlý sníh, stačí kývnout a je jeho, bez ohledu na cokoliv. To je to čemu se říká kouzlo osobnosti a paradoxně to má i veliký vliv na zdraví, tito lidé prakticky neonemocní, protože jejich psychika to prostě nepřipouští.

Autor:  zdravi [ sob srp 01, 2009 1:54 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Šťávy ovocné a zeleninové

Jak je to se šťávou z řepy zavařené? Vím, že píšete(nikoliv tepelně upravené)Přichází se ale o všechny dobré vlastnosti a proto zavařeniny vyhodit a sehnat čerstvou červenou řepu?
Nebo je zdravá i zavařená červená řepa?

Stránka 354 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/