Tu nejde o neochotu odpovedať. Na Vaše otázky sú okrem toho odpovede vo viacerých vláknach, takže prečítať si len toto by nestačilo.
Odpovedať možno postupne, napr. kde kúpiť? Mangala.cz je asi najvýhodnejšie. Má dobré ceny a je to overený výrobca a predajca. Aj náhradné filtre má asi v najlepších cenách origo USA. Akú RO pre Vás doporučiť záleží aký máte zdroj vody. Poznám oblasť kde podľa môjho názoru človek s vlastnou studňou ani RO nepotrebuje, stačili by mu samotné filtre. Teda podľa toho akú máte vodu. A potom záleží aj na Vašej peňaženke. Chcete čo najlacnejšiu? Alebo potrebujete komfort? Ja napríklad som kôli komfortu kúpil so zásobníkom 5-stupňovú. Nemusím čakať než mi nafiltruje vodu, otvorím točku a voda tečie zo zásobníka. Mineralizátor nepoužívám, no to asi tu na fóre nikto. Ako doplniť minerály to je iné vlákno, napr. Zelený nápoj..., tam pán Jardo uvádza podrobnosti.
K bodu 4,5 neviem odpovedať.
K bodu 6, myslím že zamrazením sa obnoví kryštalická mriežka ale prečo by ste si ju nemohol nechať ohriať? Tam už mriežka zostane, či nie? No väčšina to nerieši.
Inak v práci máme rozmiestnené zdroje filtrovanej vody, nikdy som sa nejak nezaoberal na akom princípe pracujú, no keď jeden vyhodili do odpadu som ho otvoril a zistil som že je to vlastne RO, len pred menbránou boli len dva filtre. Potom tam je ešte ohrievač lebo to pripravuje aj teplú vodu na zalievanie kávy. A chladiace zariadenie na vodu určenú na pitie. Neni v tom ani UV ani mineralizátor.
Ja mám túto a som spokojný:
http://www.mangala.cz/ro105-filtracni-j ... -p-12.html Vtedy bola v akcii za 2500 Kč.
Používam ju 3 roky, filtre mením cca po roku, menil som aj menbránu a štvorcestný ventil lebo mi z nejakej príčiny tieklo moc vody do odpadu, menbránu som dal 80RMP FILMTEC, je len o 100Kč drahšia a má odstrániť až 99% solí.