No pánové, já jsem při připojování RO málem vyletěl z kůže!
První problém byl v připojení tak tenké hadičky na 1/2 coulovou vodovodní baterii. Kvůli tomu jsem musel 50km do většího města a prosit prodavačky, aby to nevzdávaly, že jistě příjdou na to a nějakou přechodku mi najdou. Podařilo se.
Druhý den tu byl také další problém. Šroubení s kulovým ventilem, které se montuje na přívod vody do RO je bohužel 1/2 coulu a já bych ho potřeboval 3/8. Tak opět do většího města
Připojení na odpad - ani nebudu popisovat, jak jsem se při tom usakroval. K tomu se mi ještě poštěstilo protrhnout ,,husí krk" odpadu ze dřezu.....
No sláva, konečně to mám, nastává hodina pravdy, slavnostní natlakování RO a okamžité uzavření přívodu.
Byla to dobrá sprcha. RO tekla snad ze všech spojů, co jich tam je!!!
A tak jsem dokolečka dokola demontoval a zase montoval, abych pak zjistil, že pořád netěsní - ani po přitažení kolínek (jak je uvedeno v návodu). Mezitím mi začaly vzlínat také spoje mezi přechodkami a tak bylo o zábavu postaráno. A já neustále přetěsňoval a přetěsňoval a přidával stále více těsnící teflonové pásky........... a byl pěkně nas....!
Pak mě napadlo dát té pásky 6x! více než obvykle, prostě se s tím nepárat - nějak to dopadne.
Dopadlo. Konečně!!!
Právě mi pošta doručila oplachovací ventil k RO, který je pouze doporučeným příslušenstvím, ale toho jsem si samozřejmě nevšiml. Takže jdu na to. Mi se snad bude o reverzní osmoze i zdát
Ale zase na druhou stranu, kdyby jste snad někdo potřebovali připojit RO, tak vám to provedu i se zavázanýma očima