Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Alkohol https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=9&t=480 |
Stránka 1 z 3 |
Autor: | Veronika [ pát pro 04, 2009 11:29 am ] |
Předmět příspěvku: | Alkohol |
Dobry den, mohl byste prosim rozvest , zda existuje nejaky alkoholicky napoj, jenz je vhodne pozivat? -Pivo ? popripade nealkoholicke -Cervene vino? V jakem mnozstvi? Dekuju.Veronika |
Autor: | Jarda [ pát pro 04, 2009 5:07 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Veronika píše: Dobry den, mohl byste prosim rozvest , zda existuje nejaky alkoholicky napoj, jenz je vhodne pozivat? -Pivo ? popripade nealkoholicke -Cervene vino? V jakem mnozstvi? Dekuju.Veronika Jistě, jde o červené, jednodruhové, suché archivní víno a užívá se metodou, co kdo snese. Vhodnější je ovšem omezit denní spotřebu tak do 0,3 l. Jinak občas nezaškodí plzeňské pivo, ale piva obecně jsou zdrojem plísní a pro pravidelnou konzumaci je rozhodně nedoporučuji. |
Autor: | Jarka73 [ ned dub 01, 2012 12:08 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Používat alkoholické nápoje je problém. Již 2 dc červeného vína denně výrazně zvyšují rakovinu prsu. Takže pozor, co někomu slouží, většině může škodit. |
Autor: | Xeelee [ ned dub 01, 2012 8:04 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Jarka73 píše: Používat alkoholické nápoje je problém. Již 2 dc červeného vína denně výrazně zvyšují rakovinu prsu. Takže pozor, co někomu slouží, většině může škodit. Našel sem studie tvrdící opak, narazil sem na nějaký články, který zpochybňujou metodiku studie, ale ani na jeden důvěryhodnej zdroj, kterej by tvrdil, že víno riziko rakoviny prsu zvyšuje. |
Autor: | Lenka Jirásková [ ned dub 01, 2012 8:23 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Dobrý den, když už je tu řeč o alkoholu -nemáte někdo dobrý tip na kocovinu? (tak určitě nejlepší to je s alkoholem nepřehánět, ale když už se stane) |
Autor: | smajliss [ ned dub 01, 2012 8:30 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Lenka Jirásková píše: Dobrý den, když už je tu řeč o alkoholu -nemáte někdo dobrý tip na kocovinu? (tak určitě nejlepší to je s alkoholem nepřehánět, ale když už se stane) Já mám dobré zkušenosti s Vincentkou. A vždycky jsem si potom ještě dával chlorellu. |
Autor: | Jarda [ sob dub 07, 2012 6:51 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Jarka73 píše: Používat alkoholické nápoje je problém. Již 2 dc červeného vína denně výrazně zvyšují rakovinu prsu. Takže pozor, co někomu slouží, většině může škodit. To asi bude hovadina, uvědomte si kolik krve páně prolil hrdlem za svůj život každý farář a nevšiml jsem si že by tam byla nějak vysoká úmrtnost, spíše patří do té druhé skupiny, tedy jsou relativně dlouhověcí. |
Autor: | Jarda [ sob dub 07, 2012 6:53 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Lenka Jirásková píše: Dobrý den, když už je tu řeč o alkoholu -nemáte někdo dobrý tip na kocovinu? (tak určitě nejlepší to je s alkoholem nepřehánět, ale když už se stane) Dost záleží na tom, čím se napustíte, na víno funguje hroznové víno, na tvrdý chlast med ve vodě a na pivo lák z okurek, nebo silná česnečka, respektive cokoliv, co podpoří činnost jater. |
Autor: | ceskymo [ stř kvě 08, 2013 4:40 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Lenka Jirásková píše: Dobrý den, když už je tu řeč o alkoholu -nemáte někdo dobrý tip na kocovinu? (tak určitě nejlepší to je s alkoholem nepřehánět, ale když už se stane) Tak me se nejvic osvedcilo "Cim se zkazis, tim se naprav", takze na kocovinu z koralky plati rano cucnout zase koralky (i kdyz poranu je to humus), nebo pivo spravit zase pivem - treba jenom pulkou sklenicky. Dokonce jsem nekde cetla opodstatneni tehle metody: pry se jatra soustredi na zpracovani toho noveho alkoholu a tak telo zapomene na projevy opice...? |
Autor: | Gabriel [ čtv kvě 09, 2013 2:04 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Lenka Jirásková píše: Dobrý den, když už je tu řeč o alkoholu -nemáte někdo dobrý tip na kocovinu? (tak určitě nejlepší to je s alkoholem nepřehánět, ale když už se stane) U mna spolahlivo funguje sa poriadne napit cerstvej stavy 0,5-1,5L, viacmenej je to jedno akej, osvedcena je jablko + zelenina 1:1. prip. citrusovy mix s prevahou pomarancov. A domaci med nikdy nie je na skodu uz pocas chlastania, alebo tesno po... a kvantum vody. |
Autor: | Alopat [ pát kvě 17, 2013 9:35 pm ] | ||
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol | ||
Jaký alkohol je pro naše zdraví nejlepší První studie, která byla provedena v České republice, testovaní muži pili 375 ml vína neboli 43 g alkoholu denně kolem večeře a jiné. http://www.tribune.cz/clanek/27955-jaky-alkohol-je-pro-nase-zdravi-nejlepsi Příznivé projevy pití malého množství vína, piva a jiných alkoholických nápojů na mortalitu na infarkt myokardu, cévní mozkovou příhodu, hypertenzi, diabetes mellitus, na zlepšení kvality a prodloužení života a na zpomalení příznaků stárnutí jsou způsobeny samotným alkoholem. Příčinou je především zvýšení HDL cholesterolu, snížení agregability krevních destiček a snížení hladiny fibrinogenu. Racionální je pít malé množství jakéhokoli druhu alkoholu co nejvíce dní v týdnu. Pití vína bychom měli dávat přednost před konzumací jiných druhů alkoholu. Důvodem by mohla být skutečnost, že ve víně, na rozdíl od ostatních alkoholických nápojů, může příznivě působit vliv antioxidantů. Mezi bílým a červeným vínem není žádný rozdíl a nemá smysl věřit „francouzskému paradoxu“, který upřednostňuje červené víno před bílým. Rozhodujícím kritériem nechť zůstane chuťový vjem. Resveratrol je velice perspektivní molekula, která je schopna snížit počet kardiovaskulárních onemocnění, zabránit vzniku rakoviny, působit proti zánětům a zejména oddálit stárnutí a prodloužit život. Všechno to však bylo prokázáno pouze v buněčných kulturách nebo u pekařského droždí, hmyzu, červů a u malých rybek, ale nikdo to neprokázal u lidí. Podle dávek používaných v experimentech by člověk musel vypít 200 až 1 000 litrů červeného vína denně, aby mohl očekávat nějaký efekt z resveratrolu. Ale ani toto množství by nemělo žádnou naději, protože pokud by nebyl resveratrol obsažený ve víně rozložen světlem a okysličením nebo při konzumaci jídla, byl by tak rychle metabolizován, že by neměl čas se projevit příznivými účinky známými z experimentů na buněčných kulturách. Snaha zvýšit přísun resveratrolu v tabletové formě se neukázala účinná, a proto firma Glaxo výrobu resveratrolu zastavila. Navíc v letošním roce otřáslo mediálním světem odvolání padělatele výsledků o resveratrolu a víně, jímž byl slavný lékař, vydavatel odborných časopisů, profesor Dipak K. Das Francouzský lékař a enolog Jules Guyot, který se zabýval kultivací vína, uvádí v knize vydané již v roce 1861 následující působení bílých a červených vín: „Bílá vína rozšiřují intenzivněji stimulativní působení na nervový systém. Jsou‑li lehká, působí na orgány rychle a rozněcují všechny funkce. Červená vína naopak způsobují trvalé uklidnění nervového systému, svalů i zažívacích funkcí. Jejich působení na organismus je tlumené a nadto prodlužuje nepřepínané vzrušení…“ Bez ohledu na rozdíly mezi bílým a červeným vínem je dnes již jasné, že upřednostňovat pití červeného vína před bílým nemá žádné opodstatnění. Naopak řada studií, včetně naší, ukazuje, že bílé víno má před červeným celou řadu předností při ovlivňování kardiovaskulárních onemocnění. V současné době již také stoupá obliba bílého vína a zvyšuje se jeho konzumace, a to nejen u nás, ale v celém světě. Myšlenka, že by resveratrol, obsažený více v červeném než bílém víně, mohl příznivě ovlivnit srdce, se zdá vyloučena. KLÍČOVÁ SLOVA druh alkoholu víno infarkt myokardu cévní mozková příhoda diabetes mellitus hypertenze resveratrol Mechanismus příznivého působení alkoholu Mají všechny druhy alkoholu stejné účinky na lidské zdraví ? Působení různých druhů alkoholu na snížení mortality u infarktu myokardu Příznivé působení různých druhů alkoholu na cévní mozkovou příhodu Příznivé působení různých druhů alkoholu u seniorů Příznivé působení jednotlivých druhů alkoholu na délku života Když je nejlepší víno, tak jaké ?
|
Autor: | Jarda [ ned kvě 26, 2013 1:41 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Alopat píše: Jaký alkohol je pro naše zdraví nejlepší První studie, která byla provedena v České republice, testovaní muži pili 375 ml vína neboli 43 g alkoholu denně kolem večeře a jiné. http://www.tribune.cz/clanek/27955-jaky-alkohol-je-pro-nase-zdravi-nejlepsi Příznivé projevy pití malého množství vína, piva a jiných alkoholických nápojů na mortalitu na infarkt myokardu, cévní mozkovou příhodu, hypertenzi, diabetes mellitus, na zlepšení kvality a prodloužení života a na zpomalení příznaků stárnutí jsou způsobeny samotným alkoholem. Příčinou je především zvýšení HDL cholesterolu, snížení agregability krevních destiček a snížení hladiny fibrinogenu. Racionální je pít malé množství jakéhokoli druhu alkoholu co nejvíce dní v týdnu. Pití vína bychom měli dávat přednost před konzumací jiných druhů alkoholu. Důvodem by mohla být skutečnost, že ve víně, na rozdíl od ostatních alkoholických nápojů, může příznivě působit vliv antioxidantů. Mezi bílým a červeným vínem není žádný rozdíl a nemá smysl věřit „francouzskému paradoxu“, který upřednostňuje červené víno před bílým. Rozhodujícím kritériem nechť zůstane chuťový vjem. Resveratrol je velice perspektivní molekula, která je schopna snížit počet kardiovaskulárních onemocnění, zabránit vzniku rakoviny, působit proti zánětům a zejména oddálit stárnutí a prodloužit život. Všechno to však bylo prokázáno pouze v buněčných kulturách nebo u pekařského droždí, hmyzu, červů a u malých rybek, ale nikdo to neprokázal u lidí. Podle dávek používaných v experimentech by člověk musel vypít 200 až 1 000 litrů červeného vína denně, aby mohl očekávat nějaký efekt z resveratrolu. Ale ani toto množství by nemělo žádnou naději, protože pokud by nebyl resveratrol obsažený ve víně rozložen světlem a okysličením nebo při konzumaci jídla, byl by tak rychle metabolizován, že by neměl čas se projevit příznivými účinky známými z experimentů na buněčných kulturách. Snaha zvýšit přísun resveratrolu v tabletové formě se neukázala účinná, a proto firma Glaxo výrobu resveratrolu zastavila. Navíc v letošním roce otřáslo mediálním světem odvolání padělatele výsledků o resveratrolu a víně, jímž byl slavný lékař, vydavatel odborných časopisů, profesor Dipak K. Das Francouzský lékař a enolog Jules Guyot, který se zabýval kultivací vína, uvádí v knize vydané již v roce 1861 následující působení bílých a červených vín: „Bílá vína rozšiřují intenzivněji stimulativní působení na nervový systém. Jsou‑li lehká, působí na orgány rychle a rozněcují všechny funkce. Červená vína naopak způsobují trvalé uklidnění nervového systému, svalů i zažívacích funkcí. Jejich působení na organismus je tlumené a nadto prodlužuje nepřepínané vzrušení…“ Bez ohledu na rozdíly mezi bílým a červeným vínem je dnes již jasné, že upřednostňovat pití červeného vína před bílým nemá žádné opodstatnění. Naopak řada studií, včetně naší, ukazuje, že bílé víno má před červeným celou řadu předností při ovlivňování kardiovaskulárních onemocnění. V současné době již také stoupá obliba bílého vína a zvyšuje se jeho konzumace, a to nejen u nás, ale v celém světě. Myšlenka, že by resveratrol, obsažený více v červeném než bílém víně, mohl příznivě ovlivnit srdce, se zdá vyloučena. KLÍČOVÁ SLOVA druh alkoholu víno infarkt myokardu cévní mozková příhoda diabetes mellitus hypertenze resveratrol Mechanismus příznivého působení alkoholu Mají všechny druhy alkoholu stejné účinky na lidské zdraví ? Působení různých druhů alkoholu na snížení mortality u infarktu myokardu Příznivé působení různých druhů alkoholu na cévní mozkovou příhodu Příznivé působení různých druhů alkoholu u seniorů Příznivé působení jednotlivých druhů alkoholu na délku života Když je nejlepší víno, tak jaké ? Zde bych ctil zkušenosti dané staletími více než nějaké novodobé studie. Červené víno chlastalo v rámci služebních povinností většina kněží a mnichů a jejich zdravotní stav byl většinou velice dobrý a to do vysokého věku, což beru jako jedinečnou a celosvětově funkční studii. |
Autor: | merti [ pon čer 03, 2013 10:18 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
Pane Zajíčku, já osobně považuju víno za nejčistší a nejživější, tj. nejpřirozenější alkohol - a vlastně nápoj vůbec hned po vodě. Ale myslíte, že běžně prodávaná vína ještě všechny tyhle kvality mají, nebo už to díky různým "vylepšením" jsou jen patoky? A ještě jedna věc: Jakýkoliv alkohol je pořád toxin (proto víno působí tak, jak působí). Takže chce-li si člověk zachovat co největší čistotu těla i ducha, je víno v rozumných dávkách spíš tím, co mysl pozvedá a bystří, nebo ji ovlivňuje spíš negativně? Jak se konkrétně na tohle díváte Vy osobně? Díky za odpověď. Merti |
Autor: | Jarda [ stř čer 26, 2013 10:10 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Alkohol |
merti píše: Pane Zajíčku, já osobně považuju víno za nejčistší a nejživější, tj. nejpřirozenější alkohol - a vlastně nápoj vůbec hned po vodě. Ale myslíte, že běžně prodávaná vína ještě všechny tyhle kvality mají, nebo už to díky různým "vylepšením" jsou jen patoky? A ještě jedna věc: Jakýkoliv alkohol je pořád toxin (proto víno působí tak, jak působí). Takže chce-li si člověk zachovat co největší čistotu těla i ducha, je víno v rozumných dávkách spíš tím, co mysl pozvedá a bystří, nebo ji ovlivňuje spíš negativně? Jak se konkrétně na tohle díváte Vy osobně? Díky za odpověď. Merti Tak běžně prodávaná vína jsou většinou velice problematické kvality a já osobně k nim důvěru určitě nemám. Preferuji vysokou kvalitu a garanci minimální chemizace a ladění vína. Víno je opravdu toxické, jako každý jiný alkohol, ale vždy to je o množství, prostě v určitém množství lék a v jiném jed, jako u všeho. |
Stránka 1 z 3 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |