Ahojte.
Ľudí, ktorí zadržiavajú veľa vody, zaujíma ako sa odvodniť. Mňa však zaujíma pravý OPAK, pretože moje telo viaže málo vody.
Moje telo viaže málo vody, čo sa prejavuje napr. na tom, že bez doplnkového používania kreatínu (kreatín monohydrát v kvalite CreaPure - najčistejšia kvalita) a to denne, v množstve 3,5g, mám o kilo a pol menej, než keď kreatín používam...
Kreatín sa vyskytuje hlavne v mäse, hlavne v tmavom, červenom. V 250g mäsa (vážené v surovom stave) je okolo 1g kreatínu. Denne zjem tak 300-400g mäsa (jedno jedlo dňa, znova jem len raz denne). Lenže to mi nepomáha naviazať dostatok vody do organizmu, do jeho tkanív, preto kreatín beriem aj doplnkovo...
Cvičím celé telo, každý sval, dokonca aj svaly tváre, a to už dlhé roky. Bez kreatínu (resp. na nízkosacharidovej strave, aby som bol možno presnejší...
), viažem málo vody, takže moje svaly, hoci sú vyrysované a pekne definované, tak...majú relatívne malý objem, a svaly tváre nie sú "plné" ako by boli na strave s väčším množstvom sacharidov (napr. nad 100g denne), ale úplne ploché, hoci úplne bez náznaku ovísania (vďaka cvičeniu)... Takže ku geneticky úzkej tvári (nie ale extrémne úzkej) mám "šľachovité" svaly tváre... Nič mi na tvári neovísa ani nebude ovísať, ale chýba jej "pekný objem". Ten by som dosiahol tým, že by sa vypracované svaly mojej tváre (cvičievam pravidelne tvárovú gymnastiku) trochu naliali vodou....
Viem, že vodu dobre naviažu do tkanív tela tieto chute : slaná, kyslá (ale nie citrón - obsahuje odvodňujúci draslík), sladká..... Otázne je, akú koncentráciu slanej, kyslej a sladkej (sladkú asi môžme škrtnúť...) vody potrebujem na to, aby ma to trochu zavodnilo tak, ABY SOM NEMUSEL UŽÍVAT KREATÍN MONOHYDRÁT.
Dôvod prečo nechcem používať "doplnok výživy" kreatín monohydrát je ten, že si myslím, že takto izolovaný a v takom množstve (3,5g sa nachádza takmer v kile mäsa, ale v mäse sú aj vitamíny, minerály, bielkoviny, tuky, ktoré môžu zapezpečiť vhodnú absorpciu kreatínu do organizmu) z dlhodobého hľadiska môjmu telu bude ŠKODIŤ. Hlavne obličkám.
Ďalej - musím o to viac vody piť, keď užívam kreatín monohydrát ako práškový doplnok výživy... A to mi nevyhovuje, lebo tým pádom by som musel rozširovať svoje "časové okno" na pitie, nakoľko čím viac vody, tým viac času.... A čím dlhšie "časové okno" na prijímanie tekutín, tým menej spomalím starnutie. A preťažované obličky (esencia života).....
V zime chcem vypiť maximálne 1,6L tekutín denne (nepotím sa v zime ani keď cvičím), v lete tak 2,5- maximálne 3 litre (v horúčavách)... ale s tým, že od toho očakávam zavodnenie...lebo vodu chcem piť mierne slanú (tak, aby z nej nepreháňalo), alebo kyslú (príklady : voda so soľou, voda s octom, voda s octom a soľou, voda s citrónom, ananásovou šťavou a so soľou...)....
Myslíte si, že uvažujem dobre, alebo by ste ma radi doplnili ? Ďakujem za odpovede....
PS : čím kratšie časové okná na zkonzumovanie dostatočného množstva kvalitného jedla a vypitia dostatočného množstva kvalitných nápojov (tu by som ale nešiel nad 2dcl za 20 minút), tým lepšie pre dlhovekosť & spomalené starnutie. Preto tie časové okná...