Zdraví-AZ https://forum.zdravi-az.com:443/ |
|
Živá a mrtvá voda https://forum.zdravi-az.com:443/viewtopic.php?f=9&t=784 |
Stránka 1 z 24 |
Autor: | muflon [ sob čer 05, 2010 2:39 pm ] |
Předmět příspěvku: | Příprava Živé a mrtvé vody |
Zde cituji uzivatele cimirka z fora u pramene ktery vyrabi velmi levne a dostacujici pristroje(z kvetinace a plastoveho kbeliku od marmelady ). Příprava živé a mrtvé v přístroji od květináče Do kbelíku se vloží neglazovaný keramický květináč, který má zaslepený otvor ve dně. Do každé nádoby se nalije pitná voda (cca 1,8l). Přiklopí se víko a zajistí se pomocí gumiček, aby nemohlo spadnout a aby oba mikrospínače ve víku byly sepnuté. Zapojí se to do zásuvky. Mikrospínače jsou tam pro jistotu, kdyby někdo odklopil víko a oponmenul vytáhnout přívod ze zásuvky, mikrospínače rozepnou 220V napájení, aby nemohlo dojít k úrazu el.proudem. Po cca 20ti minutách(čas se liší podle tvrdosti vody,ale kbelík začíná být mírně teplý) se odpojí od sítě a je možné odklopit víko. POZOR. Při provozu se uvoňuje malé množství kyslíku a vodíku - třaskavá směs. Proto je lepší používat na větraném místě a dodržet postup vypínání (nejdříve odpojit ze sítě a pak teprve odklopit víko), aby náhodou nedošlo k výbuchu. Pravdepodobnost výbuchu je sice mizivá, ale je potřeba to vědet. V květináči se vytvoří "živá voda" v kyblíku "mrtvá voda". Koncentrace je podle délky zapnutí v síti a podle množství a kvality nalité vody. Nejlépe je to kontrolovat pomocí lakmusových papírkù, nebo měřidlem ph. Po uvedené době a upři uvedeném množství a vodě která byla použita, má živá (zásaditá) voda ph cca 3, mrtvá (kyselá) voda má ph cca 8-11. To je prakticky maximum intenzity ph jaké lze dosáhnout. Při delším provozu se vody prakticky už jen ohřívají a již dále se ph prakticky nemění. Živá voda se zbarví tak jako do běla a je v ní a na hladině bílá pěna. Mrtvá voda je nažloutlá. Obě vody se co nejdříve slijí do samostatných nádob, kde se nechají "odpočinout", aby se vysrážely kaly. Živá voda minimálně 24hod, mrtvá 2 až tři dny. Po této době se voda slije a je možné jí používat. PS:je vhodne nekolik prvnich vod vylit, aby se takova divna mydlova chut z kvetinace zminimalizovala. I po te je vhodne vzniklou zivou vodu pit zredenou s cistou vodou(RO,destilkou nebo jinak filtrovanou vodou). Je mozno ji i premrazit. |
Autor: | muflon [ sob čer 05, 2010 2:51 pm ] |
Předmět příspěvku: | levny pristroj na zivou vodu bez kvetinace |
Mate nekdo tip na pokud mozno levny pristroj na zivou vodu, ktery neni narocny na udrzbu?(mozno dat sem i odkaz). Zatim mame zkusenost s velmi levnym pristrojem co pouziva kvetinac, jsme spokojeni(vyrabi uzivatel cimirek z fora u pramene). Tento levny si chci vzit do prace a chceme jeste koupit nejaky jiny kde neni ta trochu cihlova chut ve vode citit. Pan Jarda v jinem vlakne pise ze nez kvetinac, tak je mnohem vhodnější jako diafragma použít celofán, případně u komfortnějších zařízení sintrované sklo. Ani jeden z těchto materiálů chuť nijak negativně neovlivňuje , ale je to podle jeho slov trochu složitější jak na výrobu, tak na údržbu. |
Autor: | muflon [ sob čer 05, 2010 2:54 pm ] |
Předmět příspěvku: | Odstraneni vysrazenych kalu |
Mate nekdo zkusenost jak to delate, aby po odlezeni vznikle vody se prefiltrovaly vysrazene kaly? Mozna pres platenko nebo jak jinak? PS:pokud je postup(delka odlezeni vznikle vody) a doba vyroby(20min) u jinych pristroju jina, prosim uvedte to zde a napiste i konkretni typ pristroje. |
Autor: | Jarda [ sob čer 05, 2010 8:02 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Odstraneni vysrazenych kalu |
muflon píše: Mate nekdo zkusenost jak to delate, aby po odlezeni vznikle vody se prefiltrovaly vysrazene kaly? Mozna pres platenko nebo jak jinak? PS:pokud je postup(delka odlezeni vznikle vody) a doba vyroby(20min) u jinych pristroju jina, prosim uvedte to zde a napiste i konkretni typ pristroje. Není třeba nic filtrovat, vodu po vyrobení dáte do PET lahve, ona si do druhého dne sedne s pak se prostě slije pouze ta část bez kalů a zbytek se vylije. Délka výroby je závislá na typu diafragmatu, tvrdosti vody, ploše elektrod a použitém napětí, čili nemá význam to rozebírat, je vždy jiná a tak proměnlivá, že i stejné zařízení na jiné vodě bude fungovat jinak. |
Autor: | muflon [ ned čer 06, 2010 11:13 am ] |
Předmět příspěvku: | Jak dlouho vydrzi, pouziti zive vody s Lepicolem nebo šťávou |
Muzu zivou vodou naredit cerstve vylisovanou stavu? Take jsem zkusil zalit sypky Lepicol(nikoli v tobolkach ale sypany) zivou vodou. Muze to nejak vadit Laktobacilum? Jak dlouho vydrzi ziva voda pri pokojove teplote(v lednici uz neni misto...)? A mrtvou vodu mame jiz par tydnu v koupelne na vyplach ust a na kozni aplikace....je u mrtve vody vetsi "doba trvanlivosti" diky jeji vetsi sterilizacni kysele vlastnosti(nez u zive vody)...kolik dni tedy je asi tak maximum uchovavat nez ji clovek nespotrebovanou vyleje? (predpokladam ze neustale dolevat novou nemusi stacit sterilizovat, ze bude mozna vhodnejsi psat si na flasky s mrtvou vodou datum vyroby a nedolevat neustale (jedine pokud ji vyuzivame hodne-coz neni nas pripad). Habana z fora u pramene pise ze nekde cetl(overeno zatim nema) ze po jednom nebo dvou dnech klesa dost ORP u zive vody...to by ovsem melo vliv na to jak dlouho je vhodne nechat odstat vodu kvuli vysrazeni usazenin(2dny je tedy asi moc)- takze asi bude platit ze staci nechat odstat do druheho dne a co nejdrive vypit...V zasobe nam ziva nezustane(tu vypijem rychle), to spis ta mrtva voda tam lezi jako "chcipla".... Dekuji |
Autor: | Jarda [ ned čer 06, 2010 7:56 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Jak dlouho vydrzi, pouziti zive vody s Lepicolem nebo šťávou |
muflon píše: Muzu zivou vodou naredit cerstve vylisovanou stavu? Take jsem zkusil zalit sypky Lepicol(nikoli v tobolkach ale sypany) zivou vodou. Muze to nejak vadit Laktobacilum? Jak dlouho vydrzi ziva voda pri pokojove teplote(v lednici uz neni misto...)? A mrtvou vodu mame jiz par tydnu v koupelne na vyplach ust a na kozni aplikace....je u mrtve vody vetsi "doba trvanlivosti" diky jeji vetsi sterilizacni kysele vlastnosti(nez u zive vody)...kolik dni tedy je asi tak maximum uchovavat nez ji clovek nespotrebovanou vyleje? (predpokladam ze neustale dolevat novou nemusi stacit sterilizovat, ze bude mozna vhodnejsi psat si na flasky s mrtvou vodou datum vyroby a nedolevat neustale (jedine pokud ji vyuzivame hodne-coz neni nas pripad). Habana z fora u pramene pise ze nekde cetl(overeno zatim nema) ze po jednom nebo dvou dnech klesa dost ORP u zive vody...to by ovsem melo vliv na to jak dlouho je vhodne nechat odstat vodu kvuli vysrazeni usazenin(2dny je tedy asi moc)- takze asi bude platit ze staci nechat odstat do druheho dne a co nejdrive vypit...V zasobe nam ziva nezustane(tu vypijem rychle), to spis ta mrtva voda tam lezi jako "chcipla".... Dekuji Šťávám ani laktobacilům živá voda nijak nevadí a klidně ji používat můžete. Jak živá, tak mrtvá voda mají prakticky neomezenou skladovatelnost a nijak se nekazí, jiná věc je ORP, které asi klesat může, ale jak prudce, to ověřené nemám. Na nějakém fóru jsem zaznamenal informaci, že živou vodu měl někdo schválně uloženou v PET lahvi 10 let a zcela beze změn. |
Autor: | Jirka1 [ úte čer 08, 2010 9:43 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Živá a mrtvá voda |
Mohl by mi někdo vysvětlit, co je to ta živá a mrtvá voda? Jaký je rozdíl mezi touto vodou a vodou připravenou reverz. osmózou. Začínám se v tom nějak ztrácet. |
Autor: | muflon [ úte čer 08, 2010 10:06 am ] |
Předmět příspěvku: | Re: Živá a mrtvá voda |
Jirka1 píše: Mohl by mi někdo vysvětlit, co je to ta živá a mrtvá voda? Jaký je rozdíl mezi touto vodou a vodou připravenou reverz. osmózou. Začínám se v tom nějak ztrácet. viz odkazy v prvnim prispevku tohoto vlakna |
Autor: | Jarda [ úte čer 08, 2010 8:20 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Živá a mrtvá voda |
Jirka1 píše: Mohl by mi někdo vysvětlit, co je to ta živá a mrtvá voda? Jaký je rozdíl mezi touto vodou a vodou připravenou reverz. osmózou. Začínám se v tom nějak ztrácet. Živá a mrtvá voda je voda vyrobená pomocí diafragmatické elektrolýzy a s vodou z reverzní osmózy nemá nic společného. Pije se hlavně voda živá, která má vysoce zásaditou povahu a slouží jako zdroj záporných iontů. |
Autor: | muflon [ ned čer 13, 2010 3:26 pm ] |
Předmět příspěvku: | Využití mrtvé vody |
Mozna to nekde pisou (nemam cas procitat vse co na webu popsano...), ale napadlo mne ze misto vylevani nadbytecne mrtve vody ji kvuli sterilizacnim ucinkum vyuzijeme nejen na kloktani, ale i na VYTIRANI PODLAH(hlavne WC a misky kocek... ). Dale nevim zdy by sla dat mrtva voda i do ostrikovace a vyuzit nejen na houbicky na myti nadobi(kde je mnoho pomnozenych potvurek ), ale i na strikani nektereho ovoce a zeleniny nachylnych na plisne....(totez lze i s mms, ale kdo to ma porad aktivovat kdyz prece mrtva voda je vzdy po ruce bez pripravy a v nadbytecnem mnozstvi... |
Autor: | Jarda [ ned čer 13, 2010 8:37 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Využití mrtvé vody |
muflon píše: Mozna to nekde pisou (nemam cas procitat vse co na webu popsano...), ale napadlo mne ze misto vylevani nadbytecne mrtve vody ji kvuli sterilizacnim ucinkum vyuzijeme nejen na kloktani, ale i na VYTIRANI PODLAH(hlavne WC a misky kocek... ). Dale nevim zdy by sla dat mrtva voda i do ostrikovace a vyuzit nejen na houbicky na myti nadobi(kde je mnoho pomnozenych potvurek ), ale i na strikani nektereho ovoce a zeleniny nachylnych na plisne....(totez lze i s mms, ale kdo to ma porad aktivovat kdyz prece mrtva voda je vzdy po ruce bez pripravy a v nadbytecnem mnozstvi... To se tam píše a klidně se takto mrtvá voda dá využívat. Do ostřikovače nevím a na houbičky na nádobí určitě ano, na ovoce a zeleninu asi také, ale MMS je určitě lepší, navíc k tomuto účelu se aktivovat nemusí, aktivuje se pozvolna samo kyselostí samotné ošetřené potraviny. |
Autor: | nety [ sob čer 19, 2010 2:25 pm ] |
Předmět příspěvku: | Prístroj na výrobu ionizovanej vody |
Súrne potrebujem prístroj na výrobu ionizovanej vody. Prosím ozvite sa kto sa tým zaoberá a predáva. ďakujem |
Autor: | Jarda [ sob čer 19, 2010 8:55 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Prístroj na výrobu ionizovanej vody |
nety píše: Súrne potrebujem prístroj na výrobu ionizovanej vody. Prosím ozvite sa kto sa tým zaoberá a predáva. ďakujem Nejde o nic složitého, naťukejte do vyhledavače pojem „mrtvá voda“ a pak otevřete fórum U pramene. Otevře se vám diskuze, kde je vše slušně popsáno a stačí na to i laik. |
Autor: | Inka [ pon srp 09, 2010 10:47 pm ] |
Předmět příspěvku: | Re: Živá a mrtvá voda |
Prosím o vysvětlení, jsem trochu zmatená. V příspěvku o fungování přístroje na živou a mrtvou vodu z 5 června 2010 je uvedeno následující: „Po uvedené době a upři uvedeném množství a vodě která byla použita, má živá (zásaditá) voda ph cca 3, mrtvá (kyselá) voda má ph cca 8-11. To je prakticky maximum intenzity ph jaké lze dosáhnout.“ Já myslela, že ph 0-7 znamená kyselost, a naopak pH větší než 7 zásaditost, ale zde je to uvedeno obráceně, tak nevím, zda jsem si to zapamatovala špatně či zda je překlep v příspěvku. Děkuji moc. |
Stránka 1 z 24 | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |