playaa píše:
Daval jsem sem prispevek ohledne me zkusenosti s tinnitem, smazal jsem ho, jelikoz chci uvest par veci na pravou miru...
Tinnitus v levem uchu jsem dostal 2 mesice zpet behem cesty domu na kole po navstve sauny a bazenu.
Na cca. 1 vterinu se mi v uchu ozval vysoky hlasity ton, po jehoz ustanuti zacal tinnitus (zvonivy a sumivy zvuk)
Prvnich nekolik noci jsem temer nespal a byl ve znacnem stresu, dostaval jsem v noci az panicke ataky.
Prakticky lekar (zde v Holandsku kde ziji) mi ucho proplachnul, a dostal jsem tabletky na spani a stres (na 10 dni, abych restartoval spankovy rezim).
Tinnitus se po par dnech lehce zmirnil, ale v teto zmirnene forme pretrvava.
Nejvic mi pomohly dechove cviceni Rosti Vaclavka, tzv. ohmovani nosem (zainteresovani necht si vyhledaji "dychanek 55" na jeho youtube kanalu)
a dychani nosem se zpomalenym vydechem podporujici relaxaci. Po 10 minutach ohmovani nosem dokonce tinnitus vzdy zmizi, ale jen na par vterin az minut.
Zacal jsem brat magnesium, vitamin C, multivitamin, ginko bilobu, a take jsem vyzkousel par cviku na krcni pater z duvodu pokud by ten problem byl odtamtud
(mensi problemy s krci pateri mam cely zivot).
Jsem ve fazi kdy to celkem zvladam, avsak nejvetsi potiz je s usinanim, protoze pri absenci jinych zvuku mozek ten tinnitus jakoby jeste zvyrazni, a mam tak jeste stale
obcas problem unsout. Smiruju se s tim, ze to uz mam natrvalo. Predpokladam, ze zde neni nikdo, kdo by se tinnitu zcela zbavil, ale moc rad se necham inspirovat a poslechnu
si pripadne rady.
Jak popisovaný začátek tak pokračování toho vašeho problému, konkrétně panické stavy se v naprosté většině případů váží na střevní mikrobiom který podle všeho příliš stimuluje střevo což může představovat zcela zásadní problém. Tím že to evidentně adrenální systém nedává tělo spotřebovává naprosto nesmyslné dávky stěžejních nutrientů a konkrétně u hořčíku jde o mnohanásobky normální denní spotřeby. Tam je potřeba nasadit megadávky, ideálně se dostat až na stav průjmu, pak lehce klesnout aby průjem nebyl a brát to maximum co bez průjmu snesete. Pokud vnímáte jakýkoliv trávící problém jednoznačně se přestaňte soustředit pouze na to pískání a řešte trávení a relaxaci.