Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte lis 12, 2024 3:40 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 8:19 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Má to nějaký praktický důvod, aby patlanina byla tuhá? Mně víc chutná trošku řidší a našlehaná.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tvaroh s ľanovým olejom ako liek
PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 8:37 am 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 326
Jarda píše:
Obilí je obecně nevhodná potravina, která překyseluje a může se tedy používat pouze ve stavu nouze, nebo jako součást přesně stanovených diet, ale jako běžné denní jídlo je určitě nevhodné.

Přijde mi stále ale divné, že se to všechno stále točí kolem obilí. I v případě dobrého proslinění to člověk nedokáže strávit ideálně? Taky mi přijde zvláštní, že i Ajurvéda, matka léčení, jak ji všichni nazývají, dnes operuje s vařenou stravou a klidně i s obilovinami. Asi protože lidé neumí už moc strávit syrovou stravu a trvá to než si na to člověk zvykne.

Možná i to bude kořením. Obecně se mluví, že syrová strava je hůře stravitelná a tak je asi vhodné používat vhodné koření. Dají se obecně všechna koření použít do syrové stravy?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 9:31 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28394
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Má to nějaký praktický důvod, aby patlanina byla tuhá? Mně víc chutná trošku řidší a našlehaná.

Ne nijak to nevadí a někdy vyjde řídká, někdy hustá, manželka se s tím zase moc nemaže a co vyjde, to vyjde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tvaroh s ľanovým olejom ako liek
PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 9:34 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28394
Bydliště: Poděbrady
fdh píše:
Přijde mi stále ale divné, že se to všechno stále točí kolem obilí. I v případě dobrého proslinění to člověk nedokáže strávit ideálně? Taky mi přijde zvláštní, že i Ajurvéda, matka léčení, jak ji všichni nazývají, dnes operuje s vařenou stravou a klidně i s obilovinami. Asi protože lidé neumí už moc strávit syrovou stravu a trvá to než si na to člověk zvykne.

Možná i to bude kořením. Obecně se mluví, že syrová strava je hůře stravitelná a tak je asi vhodné používat vhodné koření. Dají se obecně všechna koření použít do syrové stravy?

Obilí je obrovský problém a člověka jen ničí, jedná se o náhražku přirozené stravy a aplikovatelnou pouze v případě nouze. Koření je jednoznačně vhodné a hlavně takové, které stimuluje tvorbu žaludečních kyselin. Pak trávíte i hřebíky a nemáte se syrovou stravou potíže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tvaroh s ľanovým olejom ako liek
PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 10:04 am 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 326
Jarda píše:
Obilí je obrovský problém a člověka jen ničí, jedná se o náhražku přirozené stravy a aplikovatelnou pouze v případě nouze. Koření je jednoznačně vhodné a hlavně takové, které stimuluje tvorbu žaludečních kyselin. Pak trávíte i hřebíky a nemáte se syrovou stravou potíže.

Jaké koření se dá konkrétně doporučit k syrové stravě? Lze to někde vyčíst vhodné kombinace nebo nám sem na diskuzi něco napište. \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tvaroh s ľanovým olejom ako liek
PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 3:58 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28394
Bydliště: Poděbrady
[quote="fdh":1jnsamn9]Jaké koření se dá konkrétně doporučit k syrové stravě? Lze to někde vyčíst vhodné kombinace nebo nám sem na diskuzi něco napište. \":-)\"[/quote:1jnsamn9]
Je zde celé vlákno, kterého jste si asi nevšiml

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tvaroh s ľanovým olejom ako liek
PříspěvekNapsal: stř črc 14, 2010 4:58 pm 
Offline

Registrován: pát říj 30, 2009 11:21 pm
Příspěvky: 326
[quote="Jarda":39ef0fmc]Je zde celé vlákno, kterého jste si asi nevšiml

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Varianta se šlehačkou vs. Hubnutí
PříspěvekNapsal: čtv črc 22, 2010 8:02 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jak se díváte na šance lidí zhubnout, když DENNĚ budou jíst SP-variantu se šlehačkou...

Pokud někdo váží tolik jako 2 normální chlapi dohomady...měl by spíše jíst třeba jen cca 2-3 lžíce tak tučného spredu?

Kolik takového spredu by jste viděl jako optimální jíst u takového člověka, a denně nebo třeba obden či 2x týdně...?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv črc 22, 2010 8:35 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28394
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Jak se díváte na šance lidí zhubnout, když DENNĚ budou jíst SP-variantu se šlehačkou...

Pokud někdo váží tolik jako 2 normální chlapi dohomady...měl by spíše jíst třeba jen cca 2-3 lžíce tak tučného spredu?

Kolik takového spredu by jste viděl jako optimální jíst u takového člověka, a denně nebo třeba obden či 2x týdně...?

Stále se na tloušťku díváte z pohledu nějakých kalorických dávek, což je bohužel pohled zcela mylný. Vždy jde pouze o vhodnou stravu a tělo prosté parazitů, pak se ani bohatýrskou dávkou jídla k vyšší váze nedopracujete. Tlustí lidé paradoxně vlastně hladoví, protože zpravidla v sobě krmí mraky nějakých zvířátek a na ně zbude pouze šunt z kterého se bohužel jiné, než tlusté tělo, vypěstovat nedá. Pokuste se ho odmořit a zbavit parazitů, pak uvidíte jak bude hubnout zcela bez problémů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 25, 2010 7:33 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Koupili jsme pro zmenu mleko z automatu. Jinak bereme primo z kravina zchlazene, a s nesebranou smetanou-to rovnou po zteplani na pokojovou teplotu dame houbickam....

Mame pocit ze mleko z automatu neni tak tucne, nejspis tam je sebrana smetana aby jim to neucpalo trysky a nezluklo...

DOTAZ: To mleko s nesebranou smetanou odhadujete na kolik procent tucnosti a kolik slehacky(kupujeme 30% z Lidlu ktera neni UHT) by to pripadne jeste uneslo na 1litr po privyknuti ktere jste jiz popsal ...?
Jak by to bylo jinak u toho mleka z automatu-predpokladam ze te slehacky by bylo potreba asi o dost vice na 1L...?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned črc 25, 2010 8:21 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28394
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Koupili jsme pro zmenu mleko z automatu. Jinak bereme primo z kravina zchlazene, a s nesebranou smetanou-to rovnou po zteplani na pokojovou teplotu dame houbickam....

Mame pocit ze mleko z automatu neni tak tucne, nejspis tam je sebrana smetana aby jim to neucpalo trysky a nezluklo...

DOTAZ: To mleko s nesebranou smetanou odhadujete na kolik procent tucnosti a kolik slehacky(kupujeme 30% z Lidlu ktera neni UHT) by to pripadne jeste uneslo na 1litr po privyknuti ktere jste jiz popsal ...?
Jak by to bylo jinak u toho mleka z automatu-predpokladam ze te slehacky by bylo potreba asi o dost vice na 1L...?

Netuším jakou tučnost na tom čerstvém mléku máte, ale z krámu je standart na 3,5%, což bude určitě méně. Ostatní odhadnout nedovedu, to se může značně lišit, ale houbě to nijak vadit nebude, zase nejde o tak veliký rozdíl, že by ji to třeba zahubilo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SP a slehacka
PříspěvekNapsal: pon črc 26, 2010 12:08 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Ideal by nejspis byl, mit cca polovinu zrn na delani normalniho kefiru, a druhou polovinu zrn si "vyšlechtit" az na slehacku....

Zeptam se jinak, pokud dodam houbicce slehacku s mensi tucnosti(napr.30%), tak vysledny produkt nemuze mit vice jak 30%....to je logicke...
\":!:\" \":idea:\" - Nebylo by nejlepsi u mleka primo z kravina(nebo primo od farmare), sbirat smetanku a jakmile se nashromazdi behem par dnu dost smetany tak ji namísto kupování slehacek, pouzit na SP ? - ta slehacka ze sebrane smetany by mela byt tucna daleko vic nez bezne kupovana??(nebo tu tucnost prodavane slehacky necim dohaneji?

Problem je ze vzdy tam urcity podil mleka bude, a zjistit kolik zrovna je tucnost bezne clovek zmerit nemuze....napada Vas nejaka finta jak mit vetsi jistotu ze se clovek dostane na tech 35%tuku nebo výše...?

Pisete:"Někdy se mě sice povede sehnat nepasterizovaný výrobek od domácích výrobců..."-Jak si tedy říci o "poptavku" u dodavatele...reknete proste: "Ja bych rad mel sebranou smetanu v tom a tom mnozstvi(treba 1L), a jsem ochoten si priplatit...?
Stejne nebude mit clovek si overit jakou tucnost dostal, ale nejspis to bude daleko lepsi nez kupovana v obchode...


Naposledy upravil muflon dne pon črc 26, 2010 2:20 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: SP a slehacka
PříspěvekNapsal: pon črc 26, 2010 8:06 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28394
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Ideal by nejspis byl, mit cca polovinu zrn na delani normalniho kefiru, a druhou polovinu zrn si "vyšlechtit" az na slehacku....

Zeptam se jinak, pokud dodam houbicce slehacku s mensi tucnosti(napr.30%), tak vysledny produkt nemuze mit vice jak 30%....to je logicke...
\":!:\" \":idea:\" - Nebylo by nejlepsi u mleka primo z kravina(nebo primo od farmare), sbirat smetanku a jakmile se nashromazdi behem par dnu dost smetany tak ji namísto kupování slehacek, pouzit na SP ? - ta slehacka ze sebrane smetany by mela byt tucna daleko vic nez bezne kupovana??(nebo tu tucnost prodavane slehacky necim dohaneji?

Problem je ze vzdy tam urcity podil mleka bude, a zjistit kolik zrovna je tucnost bezne clovek zmerit nemuze....napada Vas nejaka finta jak mit vetsi jistotu ze se clovek dostane na tech 35%tuku nebo výše...?

Pisete:"Někdy se mě sice povede sehnat nepasterizovaný výrobek od domácích výrobců..."-Jak si tedy říci o "poptavku" u dodavatele...reknete proste: "Ja bych rad mel sebranou smetanu v tom a tom mnozstvi(treba 1L), a jsem ochoten si priplatit...?
Stejne nebude mit clovek si overit jakou tucnost dostal, ale nejspis to bude daleko lepsi nez kupovana v obchode...

Ano, tak to sám dělám a také to tak doporučuji. Tučnost houba skutečně zvýšit nedokáže, ale pouze zachová. Na tyto postupy nejsem odborník, ale domnívám se, že šlehačka bude mít maximálně 35%, dále již by se vyrábělo vlastně máslo. Tuk se totiž začne oddělovat a dokonce ani čisté máslo není 100%, jak se lidé domnívají, to je až ghí-přepuštěné máslo, které je teprve čistý tuk. Máte pravdu u domácích producentů nekupujete standardizovaný výrobek, ale jinou kvalitu, což je daleko podstatnější, než pár procent, které dle mého názoru neznamenají zásadní rozdíl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv srp 19, 2010 8:05 am 
Offline

Registrován: pon črc 19, 2010 2:53 pm
Příspěvky: 61
Dobrý den, ráda bych si ujasnila: píšete, že samotná lněná semínka (pokud se nejí spolu s potravinami obsahujícími síru) jsou škodlivá.
Týká se to pouze lněných semínek? Nebo všech potravin, které výrazně snižují cholesterol, nebo ředí krev?
Další otázka: stačí tedy pokud tato semínka konzumuji spolu s potravinami obsahujícími síru, abych si neuškodila? Diky Jana


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv srp 19, 2010 9:16 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28394
Bydliště: Poděbrady
Janka píše:
Dobrý den, ráda bych si ujasnila: píšete, že samotná lněná semínka (pokud se nejí spolu s potravinami obsahujícími síru) jsou škodlivá.
Týká se to pouze lněných semínek? Nebo všech potravin, které výrazně snižují cholesterol, nebo ředí krev?
Další otázka: stačí tedy pokud tato semínka konzumuji spolu s potravinami obsahujícími síru, abych si neuškodila? Diky Jana

To jste špatně pochopila, na lněná semínka nemá síra velký vliv, pouze emulguje lněný olej a umožní jeho rozpustnost ve vodě, což normálně moc nefunguje. Lněná semínka obsahují lignany a kyanid, čímž se mohou stát ve větším množství nebezpečná, protože silně ředí krev, ale do dvou polévkových lžic denně je riziko minimální.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz