Milan píše:
Zdravím p.Jardo.Píši znovu o očistě,(sanka),předešlý příspěvěk jsem asi špatně odeslal.Prováděl jsem očistu dle návodu.Po vypití prvního hrnku(1,5.l.)se nic nedělo,čekal jsem 5 minut,dělal jsem úkroky,stlačení břicha,nic.Jelikož jsem vypil hrnek rychle a téměř na ex jak doporučujete,měl jsem tlaky,byl jsem plný,jako nafouklý.Dole se hned ještě nic neotevřelo a tak jsem začal klystýr-irigátor.Přes něj mi skoro nic neteklo,asi jen deci vody,zasekl se výtok.
Jelikož se ještě hned nic neprovalilo konečníkem a byl jsem toho plný,neudržel jsem tlaky,začal jsem nadavovat a měl nutkání ke zvracení,(nikoliv z nechutné slané vody).Neudržel jsem to a vetší část čisté vody jsem vyzvracel.Chtěl jsem to vzdát,sklízel jsem nádobíčko a přišly tlaky ve střevech.Potom se provalila s obtížemi část,řídké kaly,hrudkovité.Dráždilo mě to ale ještě částečně na zvracení,potom jsem opět trochu vyzvracel.Částečně se mi ulevilo tak jsem začal pít dál.Potom vyšla další část konečníkem,jako ta první.Pil jsem postupně dál a 2,3,4,hrnek již vycházel téměř okamžitě po napití a lehce.Poslední hrnek byla čistá voda.Nepil,nevylokal jsem první hrnek moc rychle,když jsem se rychle zaplnil a dole se to ještě nestačilo otevřít,neotevřelo a vyšlo to vrchem? Byla očista dobrá,když jsem část, 0,5 až tři čtvrtě lit.vyzvracel? I tak jsem se pročistil pěti až pěti a půl litry slané vody.Nakonec heřmánek vyšel ven také okamžitě téměř všechen,čistá žlutá voda.Po posledním upití heřmánku až nakonec, (asi 0,3-0,5 l.) již ale nic nevyšlo,menší část zůstala,mmyslel jsem že je konec a čekal jsem 3/4 hod.na první jídlo,rýži.Začal jsem jí jíst a těsně na začátku jídla vyšla poslední část heřmánku.Nevadí že jsem začal jíst hned po poslední části heřmánku? Myslel jsem že již nic nevyjde a tak jsem začal po 3/4.hod.jíst.Dále,nevíte - stačila do rýže 1 pol.lžíce másla,nebo více? Neměl jsem to čím odvážit ty 4.dkg.nevím jaké je to množství na objem.Byly chyby,kde a jaké? Příště to snad již bude lepší.
Díky,Milan.
Žádné složitosti na tom nehledejte, byl jste zadělaný nějakým lepivým sajrajtem a pak se není čemu divit, já upozorňuji a několikadenní přípravu na syrové stravě, nebo předčištění sérií klystýrů. Jinak to proběhlo celkem správně, až na to máslo toho se tam dává více, ale to ničemu nevadí, také doporučuji sníst na závěr laktobacily, což nepíšete, ale je to vhodné. Nyní již víte do čeho jdete a příště to bude mnohem lepší, jenom trénink dělá mistra.