to Jarda : Ja som toho názoru, že keď človek nemá patologický postoj ku sexu (ani čoby len trochu), je s ním totálne vysporiadaný a berie ho presne tak, ako "Stvoriteľ" zamýšľal (takže tak, ako som spomínal v predchádzajúcom príspevku), tak je odolný voči akýmkoľvek pohlavným chorobám a parazitom, ktorý sa prenášajú sexom. Samozrejme, aby tak bolo, mal by žiť aj zdravým životným štýlom (zdravá strava, pohyb, vzťahy, atď...). Silne pochybujem, žeby zámerom "Stvoriteľa" bolo dať šancu mikróbom a parazitom prenášať sa činnosťou (teda sexom), ktorá slúži na pokračovanie rodu (keď to berieme zo živočíšneho hľadiska - resp. tak sexuje väčšina ľudí), komunikáciu medzi dvoma telami a dušami, duchovný rozvoj. To, že sa tie choroby prenášajú, za to si môže človek, lebo počúva "morálku" a "náboženstvá", ktoré sú buď celkovo proti sexu, alebo sú len za sex s jednou osobou - a tak dáva šancu chorobám, ktoré vznikajú z duševných príčin.
Áno, sú rôzne názory na sexualitu... aj u Tantrikov.... jedny hovoria, že vzniká energetický chaos, ak má človek viac ako jedného sex. partnera (lebo celkový človek a jeho sexuálna energetika sa nesústredí na sexuálnu energetiku len jedného, ale napr. dvoch partnerov)...
Lenže ja o tom pochybujem. To by sme si totiž mohli pestovať vzťah ku jedinej potravine (napríklad banán), zisťovať koľko je pre nás najlepšie ich (ako jediné jedlo) zjesť v deň "ničnerobenia", v pracovný deň, atď... v akom časovom odstupe od seba, kedy sa môžeme napiť atď... A zároveň nechcieť iný druh jedla (jablko, mandle, mäso...), lebo naše trávenie si už dokonale zvyklo na trávenie banánov, a my mu nechceme spôsobiť "chaos", i keď by mu to z celkového hľadiska prospelo, lebo z banánu naše telo všetky potrebné živiny nezíska, ani keby sa postavilo na hlavu...
Preto ak je sex "iná forma komunikácie", tak je otázne : Je to iná forma komunikácie jedného človeka len s jediným človekom - ja a jeden človek ? Je to iná forma komunikácie jedného človeka s viacerými ľuďmi - ale najprv dva roky s jednym, potom rok s druhý, 5 rokov s tretím... Alebo je to iná forma komunikácie jedného človeka s každým, kto s ním takto komunikovať chce (a aj on samotný s nimi ), ALE BEZ patologického postoja ku sexualite atď ?
Tiež som niečo čítal o tom prenášaní parazitov atď... Ale dočítal som sa to, že sa MôŽE diať pri orgazme... buď bez ochrany, ale aj s ochranou - lebo vtedy sa telo na pár minút tak oslabí, že veľmi ľahko sa cez jeho oslabenú energetiku do neho môže všeličo dostať - AK to "niečo" existuje v tele jedného z nich. Môže sa to do človeka dostať buď fyzicky (napríklad do muža cez dierku jeho penisu pri jeho orgazme a ejakulácii), alebo do ženy (cez mužove spermie, alebo celkovo cez tú energetiku, ktorá vznikne medzi dvoma pohl. orgánmi pri orgazme jedného, alebo oboch z nich - to môže byť energeticky, ale aj fyzicky). Mikróby sa môžu prenášať aj cez orálny sex, atď (existuje ešte plno spôsobov). Lenže tak, ako zdravé pH a super trávenie si poradí aj s vypitím roztoku baktérií cholery, tak "myseľ bez patologických postojov" napríklad ku sexualite, nebude musieť byť "karhaná" chorobami... Keď vedia zvieratá zjesť výkal bez toho aby sa im niečo stalo, piť z mláky atď... a mať sex bez pohlavných chorôb (a možno aj parazitov - to si ale nie som 100% istý - to môžem len tušiť), tak prečo by nemohol aj človek ? Áno - môže to len človek, ktorý to má celkom vyriešené. A vyriešiť inak ako skúsenosťami to nemôže...
Napríklad ja osobne chcem (momentálne nemám priateľku) svojej priateľke - keď sa už budeme dobre poznať - nejak "pripliesť" do cesty nejakého fešáka, ktorý ju zvedie... Zabijem tým dve muchy jednou ranou : 1. Uvedomím si, že ten fakt, že mala sex počas vzťahu so mnou s niekym iným, v skutočnosti NIKOMU neubližuje (a keď ho bude mať viac krát - aj s tým musím počítať a kašľať na to), a keď si niekto myslí že áno, tak je to len jeho ilúzia že je to tak... (taká ilúzia vzniká z vlastníckeho postoja ku vzťahu, zo strachu, z neschopnosti dovoliť partnerovi prežívať pekné chvíle aj s iným človekom, ktorý by mohol byť jeho potencionálny partner...).
2. Ona si uvedomí (ak nie na prvý krát, tak na viacero pokusov), že mi nijak neublížila, a že aj ona sa cítila fajn (pokiaľ ten muž bude dobrý milenec A príjemný človek).
Inak sa sexualita nedá uvoľniť. Myslím si aj to, že by to bol ešte "hlbší zážitok" vtedy, keby som sa aspoň na jednu takú "akciu" mohol pozrieť, a vidieť tak moju partnerku s úsmevom na tvári s iným mužom. LEN VTEDY by som mohol "on-line" prežívať ten pocit a mohol by som prežívať "stav meditácie", ktorý by mi umožnil "rozpustiť" patologický postoj ku sexu. Ďalšia možnosť by bola nie len pozerať sa na to, ale aj sa nejak z toho tešiť, a dávať to najavo jej, alebo obom. Prípadne ju chytiť za ruku, alebo pohladkať, a jemu povedať :"Peter, neže budeš myslieť len na seba...
dieta