Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 1:49 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1758 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 118  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: sob čer 13, 2009 9:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
viliro píše:
Na sliznici tlustého střeva to žádný negativní vliv mít nebude, tak jako nepoškodí oko při výplachu. Laktobacily by mrtvá voda zlikvidovat mohla, ale ty se dají doplnit. Nabídka v lékárnách je velká. Podle vědeckých poznatků, urina má podobné desinfekční vlastnosti jako mrtvá voda. Zde by asi platilo pravidlo, že smícháním dvou 40% lihovin nezískáme 80%.
Obdobně to bude i při urině s mrtvou vodou. Co by se získalo, by mohly zodpovědět pouze laboratorní testy. Možná, že to bude zajímavý dotaz pro MUDr. Vilmu Partykovou, zabývající se urinoterapii.

Pokud by mrtvá voda mohla laktobacily likvidovat, tak se velice podstatně, svými účinky, liší od uriny. Urina laktobacilům naopak velice prospívá, podporuje jejich kolonizaci v tlustém střevě a současně likviduje patogenní kmeny. Proto z opatrnosti doporučuji kombinaci obou látek, ovšem nemám žádnou jistotu, zda se výsledný produkt bude chovat tak, jak se domnívám. Čili, zde mi nejde o vynásobení účinků smícháním obou látek, ale spíše o potlačení případných nepříznivých účinků mrtvé vody. MUDr. Vilma Partyková, je nezpochybnitelnou autoritou na toto téma a pokud ji jste schopen oslovit, tak předpokládám, že její stanovisko by zajímalo mnoho lidí, včetně mě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: úte čer 16, 2009 6:45 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Nie je vhodnejšie, ked užívam antimykotyká robit klystýr nejakým bylinným vývarom napr. ten heřmánek?
Ešte som nedostal náhradu za Nizoral, ale od zajtra áno, tak sa pýtam, či tá moč nebude náhodou znehodnotená alebo toxická vplyvom tých liekov.
Mimochodom, bol som u jedného z najlepším európskych gastroenterológov(vraj) a ked som sa ho spýtal čomu sa mám vyhýbat v stravovaní tak povedal, že takmer ničomu, ani koláčom dokonca. Vraj s mierou.
No ja sa im radšej vyhnem a dám si namiesto toho ovocie.
No nečakal som takú odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: úte čer 16, 2009 8:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Nie je vhodnejšie, ked užívam antimykotyká robit klystýr nejakým bylinným vývarom napr. ten heřmánek?
Ešte som nedostal náhradu za Nizoral, ale od zajtra áno, tak sa pýtam, či tá moč nebude náhodou znehodnotená alebo toxická vplyvom tých liekov.
Mimochodom, bol som u jedného z najlepším európskych gastroenterológov(vraj) a ked som sa ho spýtal čomu sa mám vyhýbat v stravovaní tak povedal, že takmer ničomu, ani koláčom dokonca. Vraj s mierou.
No ja sa im radšej vyhnem a dám si namiesto toho ovocie.
No nečakal som takú odpoved.

Můžete použít i ten heřmánek, ale nutné to není, ta moč prostě kopíruje momentální podmínky v organizmu a pokud užíváte antimykotika, tak prostě v té moči budou a ničemu to rozhodně nevadí.
Co se týká nejlepších kapacit, to je veliký problém prorostlý celým našim uvažováním. Většina lidí se zde považuje za chytré a schopné podle počtu dosažených titulů, případně dalších průkazných školních výsledků. Osobně se domnívám, že jde o velice zkreslený pohled, na reálný stav schopnosti být skutečně chytrý. Znám relativně dost lidí s titulem, kteří jsou naprosto neschopní a kontakt s nimi může představovat vážný problém. Sám jsem měl tu čest, se delší dobu bavit s gastroenterologem, jenž se mohl pochlubit několika tituly, včetně doktora věd a profesury. Měl neuvěřitelně zaneřáděný organizmus a projevy těžké dysfunkce tlustého střeva, nebyl nejmenší problém odečíst pouhým pohledem z jeho poďobaného obličeje. Na závěr našeho hovoru, jsem stočil hovor na hemeroidy a jen tak mimochodem jsem se zeptal, zda na ně také netrpí. Moji diagnózu, ke svému velkému údivu, potvrdil a já jsem se rozpovídal jak je léčím já. Jemu se můj přístup zdál komplikovaný a odpověděl, že jemu prostě stačí mastička. Pokud je Váš odborník stejné kategorie, tak nemá žádnou cenu se s ním bavit na téma zdravá výživa, on o ní naprosto nic neví a ani vědět nechce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: úte čer 16, 2009 8:42 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Tento si s ktorým som hovoril ja mal cukrovku alebo niečo podobné. Ale čo sa týka jeho zjavu, tak posobil zdravým dojmom.
Popri tom ako mi radil, popíjal Colu. Povedal, že celozrnné pečivo vraj možem akourát nie 20 kusov naraz ako som to niekedy robil, ibaže bolo biele fuj! Kandidoze robi dobre aj kyslé prostredie aj zásadité. Nieked fakt neviem čo mám jest. Tá pohankami úplne stačí. Prípadne tie špaldové zrná. Ale tá zlelná pohanka ked sa dobre dochutí tak je to fakt chutné. Mne osobne to chutí aj samo o sebe, samozrejme vždy so šalátom. Ked už by som musel niečo iné tak radšej polentu. Nemá síce žiadnu hodnotu z hladiska zv ale aspon to nie je ako pečivo. Toho cesnaku si dávam čím dalej viac. Na maso mi dokonca tvrdil, že si ho možem dat kolko chcem, že aj 4x v týždni je to vraj ok. Tak to som si pomyslel. Vobec mi nechyba, tak načo ho mám do seba cpat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: úte čer 16, 2009 9:07 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Tento si s ktorým som hovoril ja mal cukrovku alebo niečo podobné. Ale čo sa týka jeho zjavu, tak posobil zdravým dojmom.
Popri tom ako mi radil, popíjal Colu. Povedal, že celozrnné pečivo vraj možem akourát nie 20 kusov naraz ako som to niekedy robil, ibaže bolo biele fuj! Kandidoze robi dobre aj kyslé prostredie aj zásadité. Nieked fakt neviem čo mám jest. Tá pohankami úplne stačí. Prípadne tie špaldové zrná. Ale tá zlelná pohanka ked sa dobre dochutí tak je to fakt chutné. Mne osobne to chutí aj samo o sebe, samozrejme vždy so šalátom. Ked už by som musel niečo iné tak radšej polentu. Nemá síce žiadnu hodnotu z hladiska zv ale aspon to nie je ako pečivo. Toho cesnaku si dávam čím dalej viac. Na maso mi dokonca tvrdil, že si ho možem dat kolko chcem, že aj 4x v týždni je to vraj ok. Tak to som si pomyslel. Vobec mi nechyba, tak načo ho mám do seba cpat?

Cukrovku vyloženě vyvolává kombinace tepelně upravené mouky s tukem a cukrem, to samé ji samozřejmě také velice rychle zhoršuje a po vynechání těchto potravin, dochází téměř okamžitě ke zlepšení. Maso, konkrétně na kandidu, skutečně nijak nevadí, ale zase vadí z hlediska dobré imunity a ta také není k zahození.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: čtv čer 18, 2009 1:26 am 
Offline

Registrován: stř kvě 13, 2009 1:38 am
Příspěvky: 48
Tak jsem dnes ráno provedla další klystýr. Nebyl již tak "dokonalý", jako ten první - což přičítám částečně nedokonalému uvolnění a trochu také odstáté, tudíž silnější (3 dny sbírané) urině.
Tekutinu jsem v sobě zadržela stěží 8 minut a poté dalších cca 45 min. běhala občas na WC. Také jsem si všimla (to bylo i poprvé), že po klystýru pak celý den pociťuji slabé občasné bolesti v oblasti podbříška - což přičítám nevytrénovaným vazům a tekutinou klystýrem namáhaným střevům. Minule už druhý den vše zmizelo, tak uvidím, jak to bude tentokrát.
Jinak trávení v pořádku, zdá se, že se i poněkud upravilo (častější defekace). Předtím byl občas i jednou denně problém.
Podstatné omezení plynatosti.
Zlepšení chronické rýmy (výrazné), která se u mne vyvinula zhruba před 11 lety následkem mnoha po sobě se opakujících nachlazeních v zimě, kdy v našem domě zničila jeho samozvaná majitelka (která byla později obviněna z podvodu, jelikož vůbec nezaplatila kupní cenu domu) kompletní centrální vytápění a zotvírala v nejtěžších mrazech okna prázdného bytu pod námi, takže v něm popraskaly radiátory (bylo -25oC +- celé tři nebo čtyři týdny). Krom toho ještě nechala vysadit na celou zimu vchodové dveře domu.
Takže od té doby máme já i maminka chronickou rýmu, která se zhoršuje vlivem vlhkosti (za deštivých dnů) nebo náhlou změnou teploty (průvanem) a každý den začíná ihned po probuzení. Při alergických testech v nemocnici vše vyšlo negativně (konkrétní alergen nezjištěn) - takže jen předepsali aplikování nějakého chemického nosního spreje. Čož jsem stejně zavrhla, protože do sebe nebudu prát další chemikálie jen proto, abych rýmu "zmírnila" - jak mi bylo řečeno.
Podle toho, co jsem o klystýrech četla, mám naději, že mi snad časem pomohou se této obtíže (která vede i k časté a přetrvávající únavě) zbavit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: čtv čer 18, 2009 4:11 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
Araila píše:
Takže od té doby máme já i maminka chronickou rýmu, která se zhoršuje vlivem vlhkosti (za deštivých dnů) nebo náhlou změnou teploty (průvanem) a každý den začíná ihned po probuzení. Při alergických testech v nemocnici vše vyšlo negativně (konkrétní alergen nezjištěn) - takže jen předepsali aplikování nějakého chemického nosního spreje. Čož jsem stejně zavrhla, protože do sebe nebudu prát další chemikálie jen proto, abych rýmu "zmírnila" - jak mi bylo řečeno.
Podle toho, co jsem o klystýrech četla, mám naději, že mi snad časem pomohou se této obtíže (která vede i k časté a přetrvávající únavě) zbavit.

Do určité míry máte pravdu, ale velice vhodné, je urychlit proces očisty a současně denně čistit nos pomocí Néti http://www.zdravi-az.cz/Odstraneni_dysbakteriozy_03.php . Tato technika Vás zbaví potíží celkem rychle a hlavně trvale, pokud nebudete jíst hlenotvorné potraviny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: úte čer 23, 2009 11:39 pm 
Offline

Registrován: sob úno 14, 2009 3:19 pm
Příspěvky: 32
Dobry den, chci se zeptat jak dlouho se da skladovat urina, konkretne v PETce, jestlize ji chci pouzit do nalevu, abych si nezpusobil nejake problemy...? Je chyba, kdyz je zminena PETka pri skladovani uzavrena? Diky za odpoved a Vas cas.............Petr


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: stř čer 24, 2009 7:43 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
nofingers píše:
Dobry den, chci se zeptat jak dlouho se da skladovat urina, konkretne v PETce, jestlize ji chci pouzit do nalevu, abych si nezpusobil nejake problemy...? Je chyba, kdyz je zminena PETka pri skladovani uzavrena? Diky za odpoved a Vas cas.............Petr

Prameny se v doporučeních různí, ale obecně jde říci, že vhodná doba pro odstátí uriny je do 7 dnů. PET láhev by neměla být uzavřena, pouze přikryta nějakým kouskem plátna, nebo tak na jeden závit dejte víčko, ať to může dýchat a čpavek může odcházet. Já osobně ji používám hned druhý den, tak cca okolo 1 litru, případně naředím vodou. Na klystýr se dá celkem bez potíží použít i koloidní stříbro, tak 1 polévková lžíce na lit vody. Potom ovšem musíte intenzivněji doplňovat laktobacily a to samé platí pro mrtvou vodu. U té se domnívám, že je vhodné ji smíchat s urinou a aplikovat jako nálev, již jsem to tu někomu radil.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: stř čer 24, 2009 1:40 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Mat, ked si chces dat cokolvek dokopy, musis sa naucit pocuvat svoje telo. To co plati pre jedneho, nemusi platit pre druheho. Vsetky stravovacie rezimy su len zaklad... treba ich prisposobit konkretnemu cloveku. Je mozne, ze v diete tvojmu telu nieco vadi. Predstav si, ako sa stravuje vacsina ludi... a dokazu na tom fungovat velmi "dobre" az podozrivo dlho. Niektori sa dokonca doziju aj 90 rokov na klobaskach a chlaste. Tym chcem len povedat, ze ked si v nejakej prechodnej faze, nemusis vylucovat vsetko. Hlavne, ak tvoje telo rapidne chudne, dava ti najavo, ze sa s ubytkom niektorych prvkov v strave nevie vysporiadat. Chudnutie je ok, casto sa po par mesiacoch detoxu pribere, ale hranicu si kazdy moze zvolit sam.
Obiloviny v prvej faze nevylucuj. Ano, su prekyselujuce a zahlienuju, ale su ovela menej prekyselujuce ako ine veci, co sa bezne jedia (maso, vajcia, pasterizovane mliecne vyrobky). Napriklad, 36 dnova kura na ryzovej diete, precisti telo. Keby boli obiloviny take nezdrave, neprecistili by telo. Samozrejme, su diety, ktore precistia viac, ale vzdy ide aj o to, ako to zvlada psychika. Ked niekto nasadi ucinnejsiu ocistu, ale je kvoli tomu v neustalom strese a psychickej nepohode, viac by mu pomohla jednoduchsia ocista.
Obiloviny kludne nasad. Pohanku jednoznacne doporucujem, pseno je zasadotvorne, ryza natural basmati je najlepsia ryza, aku som jedol, a spaldova psenica ci jacmen, na tom zili ludia cele tisicrocia. Pre pochudnutych ludi su posledne dve velmi vhodne, zvlast jacmen. Zisti si viac, ako ktore obiloviny treba spravne pripravovat, je nutne ich aj namacat. S jardou suhlasim o prospesnosti klickov pre zdravie. Malo ludi si vie predstavit, ake procesy v klickoch vznikaju a akou astronomickou rychlostou v nich rastu vitaminy, enzymy a ine zdraviu prospesne latky. Niekedy sa mnozstvo vitaminov zvysi aj viac ako o 600%. Naklicene su samozrejme lepsie ako varene, ide predsa o zivu stravu, nie umrtvenu. Doporucujem ti klicit si, a postupne zvysovat podiel klickov k tepelne upravovanej obilovine. A hlavne, zozen si ten jacmen. \":-)\"
Spolu so strukovinami poskytuju kompletne pokrytie esencialnych aminokyselin. Zase, pre pochudnutych ludi je najlepsi cicer. Ten ani nevar, klici sa tak lahko a jednoducho, ze ho jedz len kliceny. Dalsie zazraky klicenia su fazulky mungo a lucerna.
Na priberanie este potrebujes tuky. Ked si chces davat dohromady metabolizmus tukov a bielkovin, musis znizit mnozstvo tepelne upravenych bielkovin na minimum a mnozstvo tepelne upravenych tukov na NULU! To znamena - ziadne pasterizovane mliecne vyrobky. Jediny nepasterizovany mliecny vyrobok, ktory oficialne zozenies je bryndza, ktora je zaroven dobrym probiotikom. Kolko tukov denne? 50-70g. Prijmi ich v tychto zdrojoch - vlasske orechy, lieskovce, mandle, slnecnica, sezam, lanove semienka, tekvicove a konopne semienka, za studena lisovane oleje. K tym olejom, zisti si, ktore ti najviac v salatoch chutia, tie pouzivaj. K semienkam este jedna vec. Konopne semienka su zaroven ultimatnym zdrojom omega-3 kyselin. Lanove s nimi nemozu superit, pretoze konopne narozdiel od lanovych chutia uzasne aj samotne, takze zo 2-3 polievkove lyzice denne len tak, a mas omega-3 pokryte na 100%. \":-)\"
Takze moja rada: Obiloviny ponechaj, postupne zvysuj mnozstvo naklicenych.
Vyskusaj jacmen a cicer, ako zdroj bielkovin a na priberanie su najvhodnejsie.
70g tuku v hore uvedenych zdrojoch. Najma tekicove a konopne semienka, tie davaj najcastejsie. Najlepsie na olovrant je dobre dat si jeden druh orechov alebo semien. Travia sa dost dlho, a jedz ich najlepsie 3 hodiny po poslednom jedle. Daju vela energie, takze do vecere bezproblemov vydrzis. Ked ich namocis na 8-12 hodin, su lepsie stravitelne, co pochudnutemu telu len prospeje.
Tie klystiry zarad len ako doplnok, vzdy a vzdy je najdolezitejsie co clovek je (a akym sposobom to je). Vyhybaj sa prejedaniu sa a dobre prezuvaj. Tuto vec vacsina ludi podcenuje, a pritom je to aj viac ako 50% uspechu. Lepsie jest varene obiloviny dobre prezute a neprejedat sa, ako sa prejedat zeleninov a ovocim a nahadzat ju do seba. Samozreje, ako som pisal hned na zaciatku, pocuvaj vlastne telo... napriklad, ked ti povie, ze jacmen nie, skus zaradit spaldu, a podobne. Zvysok stravy dopln kvalitnym surovym ovozelom, ktory by mal predstavovat 50% stravy, ale na seansy typu 3kg jahod behom hodiny radsej zabudni. \":-)\" Good luck. \</div

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: stř čer 24, 2009 4:33 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
[quote="Xion":piqef9g9]Mat, ked si chces dat cokolvek dokopy, musis sa naucit pocuvat svoje telo. To co plati pre jedneho, nemusi platit pre druheho. Vsetky stravovacie rezimy su len zaklad... treba ich prisposobit konkretnemu cloveku. Je mozne, ze v diete tvojmu telu nieco vadi. Predstav si, ako sa stravuje vacsina ludi... a dokazu na tom fungovat velmi "dobre" az podozrivo dlho. Niektori sa dokonca doziju aj 90 rokov na klobaskach a chlaste. Tym chcem len povedat, ze ked si v nejakej prechodnej faze, nemusis vylucovat vsetko. Hlavne, ak tvoje telo rapidne chudne, dava ti najavo, ze sa s ubytkom niektorych prvkov v strave nevie vysporiadat. Chudnutie je ok, casto sa po par mesiacoch detoxu pribere, ale hranicu si kazdy moze zvolit sam.
Obiloviny v prvej faze nevylucuj. Ano, su prekyselujuce a zahlienuju, ale su ovela menej prekyselujuce ako ine veci, co sa bezne jedia (maso, vajcia, pasterizovane mliecne vyrobky). Napriklad, 36 dnova kura na ryzovej diete, precisti telo. Keby boli obiloviny take nezdrave, neprecistili by telo. Samozrejme, su diety, ktore precistia viac, ale vzdy ide aj o to, ako to zvlada psychika. Ked niekto nasadi ucinnejsiu ocistu, ale je kvoli tomu v neustalom strese a psychickej nepohode, viac by mu pomohla jednoduchsia ocista.
Obiloviny kludne nasad. Pohanku jednoznacne doporucujem, pseno je zasadotvorne, ryza natural basmati je najlepsia ryza, aku som jedol, a spaldova psenica ci jacmen, na tom zili ludia cele tisicrocia. Pre pochudnutych ludi su posledne dve velmi vhodne, zvlast jacmen. Zisti si viac, ako ktore obiloviny treba spravne pripravovat, je nutne ich aj namacat. S jardou suhlasim o prospesnosti klickov pre zdravie. Malo ludi si vie predstavit, ake procesy v klickoch vznikaju a akou astronomickou rychlostou v nich rastu vitaminy, enzymy a ine zdraviu prospesne latky. Niekedy sa mnozstvo vitaminov zvysi aj viac ako o 600%. Naklicene su samozrejme lepsie ako varene, ide predsa o zivu stravu, nie umrtvenu. Doporucujem ti klicit si, a postupne zvysovat podiel klickov k tepelne upravovanej obilovine. A hlavne, zozen si ten jacmen. \":-)\"
Spolu so strukovinami poskytuju kompletne pokrytie esencialnych aminokyselin. Zase, pre pochudnutych ludi je najlepsi cicer. Ten ani nevar, klici sa tak lahko a jednoducho, ze ho jedz len kliceny. Dalsie zazraky klicenia su fazulky mungo a lucerna.
Na priberanie este potrebujes tuky. Ked si chces davat dohromady metabolizmus tukov a bielkovin, musis znizit mnozstvo tepelne upravenych bielkovin na minimum a mnozstvo tepelne upravenych tukov na NULU! To znamena - ziadne pasterizovane mliecne vyrobky. Jediny nepasterizovany mliecny vyrobok, ktory oficialne zozenies je bryndza, ktora je zaroven dobrym probiotikom. Kolko tukov denne? 50-70g. Prijmi ich v tychto zdrojoch - vlasske orechy, lieskovce, mandle, slnecnica, sezam, lanove semienka, tekvicove a konopne semienka, za studena lisovane oleje. K tym olejom, zisti si, ktore ti najviac v salatoch chutia, tie pouzivaj. K semienkam este jedna vec. Konopne semienka su zaroven ultimatnym zdrojom omega-3 kyselin. Lanove s nimi nemozu superit, pretoze konopne narozdiel od lanovych chutia uzasne aj samotne, takze zo 2-3 polievkove lyzice denne len tak, a mas omega-3 pokryte na 100%. \":-)\"
Takze moja rada: Obiloviny ponechaj, postupne zvysuj mnozstvo naklicenych.
Vyskusaj jacmen a cicer, ako zdroj bielkovin a na priberanie su najvhodnejsie.
70g tuku v hore uvedenych zdrojoch. Najma tekicove a konopne semienka, tie davaj najcastejsie. Najlepsie na olovrant je dobre dat si jeden druh orechov alebo semien. Travia sa dost dlho, a jedz ich najlepsie 3 hodiny po poslednom jedle. Daju vela energie, takze do vecere bezproblemov vydrzis. Ked ich namocis na 8-12 hodin, su lepsie stravitelne, co pochudnutemu telu len prospeje.
Tie klystiry zarad len ako doplnok, vzdy a vzdy je najdolezitejsie co clovek je (a akym sposobom to je). Vyhybaj sa prejedaniu sa a dobre prezuvaj. Tuto vec vacsina ludi podcenuje, a pritom je to aj viac ako 50% uspechu. Lepsie jest varene obiloviny dobre prezute a neprejedat sa, ako sa prejedat zeleninov a ovocim a nahadzat ju do seba. Samozreje, ako som pisal hned na zaciatku, pocuvaj vlastne telo... napriklad, ked ti povie, ze jacmen nie, skus zaradit spaldu, a podobne. Zvysok stravy dopln kvalitnym surovym ovozelom, ktory by mal predstavovat 50% stravy, ale na seansy typu 3kg jahod behom hodiny radsej zabudni. \":-)\" Good luck. \</div

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2009 4:07 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
Necital som, ze Mat ma kandidozu, ked to chce liecit, samozrejme obiloviny niesu dobre. Myslel som to ako vseobecnu radu, pre vacsinu ludi by bolo vyhodnejsie ostat jest varene obiloviny, pretoze to nieje az tak stresujuce a drsne, ako ich vylucit uplne. Pre mna je to medzikrok, stav, od ktoreho sa potom pokracuje dalej, ak ma clovek zaujem... napriklad, postupne ich nahradit klicenymi. Vo vseobecnosti, varenu stravu nikomu nedoporucujem ako najzdravsiu alternativu, ale len ako kompromis. Nie kazdy ma na to, prejst na surovu stravu. Ked som uz pri surovej strave, tak si myslim, ze spravne skombinovane vitarianstvo riesi najviac zdravotnych problemov zo vsetkych stravovani a diet, a casto clovek zisti, ze aj stav v ktorom bol dovtedy a myslel si, ze bol zdravy, bola vlastne choroba, ktora ho oberala o polovicu energie a najmenej 3 hodin spanku denne.

Inak nemyslel som polievkovu lyzicu oleja, ale semienok, ktore okrem tukov obsahuju aj ine latky a vlakninu. Konope je lieciva rastlina a semienka z neho su malym zazrakom.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: čtv čer 25, 2009 6:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
Xion píše:
Necital som, ze Mat ma kandidozu, ked to chce liecit, samozrejme obiloviny niesu dobre. Myslel som to ako vseobecnu radu, pre vacsinu ludi by bolo vyhodnejsie ostat jest varene obiloviny, pretoze to nieje az tak stresujuce a drsne, ako ich vylucit uplne. Pre mna je to medzikrok, stav, od ktoreho sa potom pokracuje dalej, ak ma clovek zaujem... napriklad, postupne ich nahradit klicenymi. Vo vseobecnosti, varenu stravu nikomu nedoporucujem ako najzdravsiu alternativu, ale len ako kompromis. Nie kazdy ma na to, prejst na surovu stravu. Ked som uz pri surovej strave, tak si myslim, ze spravne skombinovane vitarianstvo riesi najviac zdravotnych problemov zo vsetkych stravovani a diet, a casto clovek zisti, ze aj stav v ktorom bol dovtedy a myslel si, ze bol zdravy, bola vlastne choroba, ktora ho oberala o polovicu energie a najmenej 3 hodin spanku denne.
Inak nemyslel som polievkovu lyzicu oleja, ale semienok, ktore okrem tukov obsahuju aj ine latky a vlakninu. Konope je lieciva rastlina a semienka z neho su malym zazrakom.

Doporučené množství tuku 70 g, jsou cca 3 polévkové lžíce a to je například ve lněném i konopném oleji docela nebezpečné, navíc lněné semínko obsahuje veliké množství lignanů a ani s ním se to nedá zrovna přehánět, člověk si snadno může vyvolat prudké snížení tlaku a krvácení. Jinak v rozumném množství je konopné semínko i olej velice zdravá potravina a nelze jí nic vytknout.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: pon čer 29, 2009 3:56 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Prečo mám v poslednej dobe nafúknuté brucho po tom urina klystýri?
Nemalo by byt ploché?
Predtým bolo ploché a teraz sú tam plyny aj po vykonaní klystýru.
Je to tými kvasinkami alebo?
Dnes som ochutnal tú urinu a bola trochu horká, ale inak bez chuti.
Keby som to vypil, tak kedy by bola vhodná doba?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Klystýr a mikroklyzma
PříspěvekNapsal: pon čer 29, 2009 8:19 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Prečo mám v poslednej dobe nafúknuté brucho po tom urina klystýri?
Nemalo by byt ploché?
Predtým bolo ploché a teraz sú tam plyny aj po vykonaní klystýru.
Je to tými kvasinkami alebo?
Dnes som ochutnal tú urinu a bola trochu horká, ale inak bez chuti.
Keby som to vypil, tak kedy by bola vhodná doba?
Ďakujem

Nadýmání je jednoznačně projevem nesrovnané bakteriální skladby v tlustém střevě, klystýr s tím nemá celkem nic společného, ten jen vymyje úsady na stěně tlustého střeva. Potom musí pracovat ty správné bakterie, které pokud tam nejsou, tak to prostě nefunguje, jestli můžete, tak co nejvíce jezte ty kvašené produkty.
Obecně se urinoterapie praktikuje ráno na lačno v objemu cca 2 dcl, tak je nejúčinnější, ale to nijak nebrání tomu praktikovat ji kdykoliv v průběhu dne. Já mám dokonce vyzkoušený 100% revers uriny po několik dní a ani toto nepředstavuje žádný problém, pokud alespoň něco málo vypijete v čerstvé osmotické vodě, stačí tak do 0,5 - 1 litr denně hlavně večer. Nejlepší chuť je z mého hlediska po ovoci a konkrétně po pomerančích.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1758 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 118  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz