Beladona píše:
Týden jsem si měřila ranní tepolotu pod jazykem a bylo to 36,5 - 36,6, jednou 36,7. Pravidelně jím vločky nori, poslední měsíc lugolův roztok 8 kapek 1-2x denně. K tomu selen nebo paraořechy. Poslední dny mám skvrnu na zápěstí i po 4 hodinách pěkně viditelnou. Je ještě něco dalšího, co bych mohla udělat pro správnou funkci žláz?
I když mi chrchel kvasinky ze střev vyšel před 14 dni, pořád ji mám ve slině. Zdá se, že mi sedí pořád nahoře, stále smrkám a svědí mě oči. Nejspíš mám taky pořád zánět štítné žlázy. Jak lze nejlépe kandidu vyhnat z téhle oblasti? Zkoušela jsem koupel s mms a přitom si vodou z vany udělat néti, ale dost to pálí, tak mám strach, abych si nepoškodila sliznice.
"Je ještě něco dalšího, co bych mohla udělat pro správnou funkci žláz?"
Je toho hodne:
1) dodrzovat pravidelny denni rezim v souladu s cirkadialnim rytmem, doslova chodit spat se slepicema a vstavat, dodrzovat pravidelne cas jidel, obcas zaradit pust, ale hlavne chodit pravidelne alespon 2x denne na cerstvy vzduch nejlepe do lesa, podel reky a na houby, ci jen tak lehce projit, v lete se obcas vykoupat v prirodni vode v rece ci rybniku nehlede na vizualni kvalitu a mirny obsah sinic, napr. lide v Indii se nekoupaji v rekach jen tak nazdarbuh, lidske telo ma tento zpusob ocisty zapsano v DNA a zkratka to potrebuje pro dlouhodobe zdravi, vic vysvetlovat neni treba to je proste empiricky potvrzeny fakt.
2) zkusit ranni otuzovani studenou vodou alespon krk a casem treba i cele telo, otuzovani je ale individualni zalezitost a me samozrejme vyhovuje postup ktery je asi neprijemnejsi i pro zacatecnika: Nejdriv teplou sprchu dle pomeru libosti/fakture za teplou vodu a pak koncetiny studenou a pak cele telo a hlavne cca 10-20 samostatne otuzovat krk. Stitna zlaza se vyskytuje hadej kde?
3) vyhybat se potravinam a zpusobu zpracovani ktery neni overeny po generace, jist sezoni ovoce a zeleninu, jist v klidu a pohode a obcas si po obede schrupnout anebo kdykoliv si telo rekne.
4) nelecit sekundarni problemy nemoci praskovanim, je to neprirozene, zbytecne a vlastne i skodlive, samotne telo ma samo o sobe nejdokonalejsi lecebne mechanismy s nejmensimi moznymi vedlejsimi nezadoucimi ucinky,
5) najit si kazdy den dostatek casu na svoje telo, naslouchat mu nejlepe porad a kdyz chce odpocivat tak mu dat odpocinek nebo o co si rekne, empiricky vyhodnocovat vse co do tela prijde a i formu v jake to vychazi, kvalitni stolice je zaklad. Mit v hlave poradek a nevytesnovat psychicke kliny komercnimi nesmysly, ktere akorat uzaviraji zhoubny kruh.
6) lidske telo je naprogramovane v DNA tak aby dokazalo vymlatit z prirozeneho okoli maximum, prirozne okoli je to co je zapsano v DNA, nedodavali se telu prirozene okoli zacne se telu neceho nedostavat, jde o komplexni zalezitost, konkretne o tech vlivech by bylo tema na dlouho. Zkratka je podstatny fakt ze lidska DNA je jako mor, je sama o sobe dokonala ikdyz posledni dobou diky civilizaci ztraci na dokonalosti. V prirode preziva jen nejsilnejsi druh, ktery se dokazal nejrychleji a nejlepe prizpusobit okoli, zpusoby prizpusobeni a evolucni zmeny kterymi je schopny ziskat ci uz jednou ziskal vyhodu ma zapsane v DNA na tzv. hluchych mistech (seda hmota DNA) o kterych se toho zatim moc nevi, pomalu se zacinaji rozkryvat. Mezi zviraty a lidmi neni v tomto smeru vyznamejsi rozdil. Teda jeden je ze lidska DNA se zda jednodussi nez DNA cerva. I lidska DNA podleha tlaku zmen okoli a pokud sou zmeny okoli prilis drasticke dochazi i v prubehu zivota jedince k nechtenym aktivacim useku DNA (genove prepinace), zmene useku (mutace), pokud sou tyto zmeny v kratkem prilis rychle metabolismus jedince se s tim tezko popere. Geneticky evolucni vyvoj cloveka zkratka jaksi nestiha kopirovat zmeny okoli, protoze zivot cloveka je delsi nez priroda zamyslela, kdyby zil kratce tak dochazi k rychlejsi variabilite diky krizeni DNA a k rychlejsimu prizpubovani. Je to jako problem s bakterialni antibiotickou rezistenci. Bakterie maji tak kratky zivot ze pokud nektera disponovana prirozenou imunitou prezije utok toxinu, jeji DNA se rychle prirozenou cestou duplikuje a vznikne imuni generace. Zkratka neprirozene chovani v neprirozenem okoli, tedy v rozporu s informacemi v DNA daneho jedince, zpusobuje metabolicke poruchy. Mozna by se to dalo vysvetlit snadneji a jasneji ale nenapadlo me jak to rict jinak.
7) vliv stravy-to je nadlouho
pokud clovek zije prirozene tak se domnivam ze i psychicka odolnost vuci stresum naroste, ale i tak je lepsi rozpoznat stresy a vychybat se jim nejlepe preventivne.
9) nejist dlouhodobe pravidelne radeji zadne jidlo, mysli mze jist porad ty vlocky taky neni vhodne, ale pokud na ne mate chut a pochutnate si na nich tak pravdepodobne telo rika ze mu to nevadi. Syndrom z prejedeni se z nejakeho jidla je docela dobry indikator jak si skladat jidelnicek a jist pestre.
10) uf sem vysilen, urcite by es nasly i dalsi faktory ale uz nemam sil.
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/