Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 7:34 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 79  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát říj 08, 2010 3:45 pm 
Offline

Registrován: úte srp 31, 2010 2:36 pm
Příspěvky: 26
vkládala jsem malou cca 7 mm a vůbec ne hluboko. tak nevím, jestli se v tom prostředí může rozložit....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefir a pH organizmu
PříspěvekNapsal: pát říj 08, 2010 7:32 pm 
Offline

Registrován: pát říj 23, 2009 12:34 pm
Příspěvky: 104
Igor píše:
Chcem sa opytat Jardu ale aj ostatnych, ktori si sleduju/meraju pH v priebehu dna, ake maju poznatky o vplyve kefiru na jeho hodnotu? Niekde som tu cital, ze kefir ma zasadity ucinok. Ovsem ja mam po dvoch tyzdnoch sledovania jeho vplyvu na moje pH skusenost prave opacnu. Zvykol som si vypit asi 850ml kefiru asi dve hodiny po obede zlozenom prevazne zo surovej zeleniny. Kefir som pil sam, nicim nekombinovany. Moje obedy sa v priebehu dvoch tyzdnov nijak vyrazne nelisili, lisilo sa len uzitie kefiru. Bolo par dni, kedy som si ho nedal. V dnoch, kedy som neuzil kefir, mal som poobede okolo 17tej hodine pH este 7,4 - 7,6 a tento stav mi vydrzal cca do 19tej hodiny aj ked som okolo 18tej nieco zjedol. Potom pH mierne klesalo az na nejakych 6,35 vo vecernych hodinach. V dnoch ked som vypil okolo 15:30 - 16:00 spominanych cca 9dl kefiru som mal pH o nejakej 17tej hodine 5,6-6,3, teda priblizne o cele pH menej. Toto som spociatku pripisoval nahode ale meraniami bez kefirovych dni a dni z kefirom, resp. uz v poslednych dnoch meranim pred uzitim kefiru a po nom som si vlastne potrvdil ze ide o vplyv kefiru, pretoze po jeho uziti po hodine mam nizsie pH o jednu celu hodnotu.

Podobný problém s kefírem mám taky, sražení hodnot pH po kefíru je podobné. V kefíru problém určitě není, je připraven správně a je z čerstvého nepasterizovaného kozího mléka. Odstupy od jídla jsou v pořádku, ale přesto se mi kefír tráví hůř. Vysazoval bych ho docela nerad, dělám z něho i vynikající SP do salátů.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kefir a pH organizmu
PříspěvekNapsal: pát říj 08, 2010 9:36 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
gonzales01 píše:
Podobný problém s kefírem mám taky, sražení hodnot pH po kefíru je podobné. V kefíru problém určitě není, je připraven správně a je z čerstvého nepasterizovaného kozího mléka. Odstupy od jídla jsou v pořádku, ale přesto se mi kefír tráví hůř. Vysazoval bych ho docela nerad, dělám z něho i vynikající SP do salátů.

Opravdu je potřeba si důkladně posledovat jídelníček a zjistit, zda to nedělá nějaká kombinace jídel o které by to člověk ani neřekl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát říj 08, 2010 10:29 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Kefír obsahuje bílkoviny, bílkoviny ke trávení potřebují kyselé prostředí. Voilá! Neuvěřitelné.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: pát říj 08, 2010 10:57 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
Kefír obsahuje bílkoviny, bílkoviny ke trávení potřebují kyselé prostředí. Voilá! Neuvěřitelné.

Trávení bílkovin opravdu potřebuje kyseliny, ale to zdaleka neznamená, že stoupá v těle kyselost, podle vaší logiky by musel zdechnout každý mnich v Tibetu a to se běžně nestává, kyseliny se dají naštěstí i vydýchat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob říj 09, 2010 12:55 am 
Offline

Registrován: sob úno 14, 2009 3:19 pm
Příspěvky: 32
Jarda píše:
Každý mléčný produkt hlenotvorný je, ovšem u kefíru je to opravdu minimalizováno právě rozložením obsažených bílkovin bakteriemi. Nicméně každé tělo se chová individuálně a co jednomu svědčí, může druhému vadit, nejspolehlivější metoda je pokus s jedním, nebo několika dny čistě na kefíru a uvidíte, jak se vám to bude jevit.

Jde mi o to jestli je vhodne kefir zacit uzivat, kdyz jsem zrovna vylezel pravdepodobne chripku, doprovazenou hodne silnou rymou, ktera mi pozdeji sedla na prudusky? Nyni uz jsem skoro zdrav, ale asi bude lepsi s kefirem jeste chvili pockat....?
Jeste bych se rad zeptal, jak nejspolehliveji odhlenit prudusky pri nemoci? Je vzdy telo schopno se s tim vyporadat samo, ci mu pomoct (byliny...apod)? Dekuji Petr.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob říj 09, 2010 8:13 am 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Jarda píše:
Trávení bílkovin opravdu potřebuje kyseliny, ale to zdaleka neznamená, že stoupá v těle kyselost, podle vaší logiky by musel zdechnout každý mnich v Tibetu a to se běžně nestává, kyseliny se dají naštěstí i vydýchat.

Safra. Jak mi tedy vysvětlíte, že v tabulce překyselujících potravin jsou takřka výlučně bílkoviny - všechny druhy masa, vajec, sýrů a většina ořechů? To bude asi nějaká ošklivá náhoda.
P.S: Nejvíc mně baví, jak Vy máte pro všechno hned vysvětlení. Pán na oběd spořádal zeleninu /silně zásadotvornou/ a k tomu kefír - a je překyselený. Vaše odpověď: "To bude asi tím, že se to zkombinovalo dohromady".

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob říj 09, 2010 8:16 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
nofingers píše:
Jde mi o to jestli je vhodne kefir zacit uzivat, kdyz jsem zrovna vylezel pravdepodobne chripku, doprovazenou hodne silnou rymou, ktera mi pozdeji sedla na prudusky? Nyni uz jsem skoro zdrav, ale asi bude lepsi s kefirem jeste chvili pockat....?
Jeste bych se rad zeptal, jak nejspolehliveji odhlenit prudusky pri nemoci? Je vzdy telo schopno se s tim vyporadat samo, ci mu pomoct (byliny...apod)? Dekuji Petr.

Kefír zase takový problém nepředstavuje, ale u těchto zdravotních potíží bych ho nějakou dobu opravdu raději nepoužíval, spíše bych si z něho dělal tvaroh a z toho tvarohu sirnou patlanici, která záněty odstraňuje. Ideální je používat v takovém případě křenovou kašičku s citrónovou šťávou, která hleny ředí a odvede z těla, se součastnou pravidelnou denní očistou střeva, nebo investovat do Sanogelu a ten toxiny odvede.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: sob říj 09, 2010 8:24 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
Safra. Jak mi tedy vysvětlíte, že v tabulce překyselujících potravin jsou takřka výlučně bílkoviny - všechny druhy masa, vajec, sýrů a většina ořechů? To bude asi nějaká ošklivá náhoda.
P.S: Nejvíc mně baví, jak Vy máte pro všechno hned vysvětlení. Pán na oběd spořádal zeleninu /silně zásadotvornou/ a k tomu kefír - a je překyselený. Vaše odpověď: "To bude asi tím, že se to zkombinovalo dohromady".

Kdybych na všechno neměl rychle rozumné vysvětlení, tak bych si nemohl dopisovat s lidmi jako jste vy, kteří se stále snaží zpochybňovat logické závěry mnoha generací našich předků, nebo se domníváte, že naši předci žrali takové plastické sajrajty jako se jedí nyní. Takovým šmejdem se za komančů nekrmila ani prasata a to máte jenom pár let zpět, ale co tak před 300 lety, ovšem dnes se to zabalí do barevného obalu, dodá se lživá reklama a žerte tupouni. Mimochodem člověk může být překyselený i z vlastních špatných pocitů, třeba ze stresu a to vám do těch tabulek asi nezapadá?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř říj 13, 2010 2:32 pm 
Offline

Registrován: stř dub 21, 2010 2:24 pm
Příspěvky: 160
Dobrý den. Nemáte prosím někdo zkušenost se sušením tibetské houby? Potřebuji ji nějak zazimovat. Třeba na jakém materiálu to mám nechat usušit? Po uschnutí z toho bude prášek? Jestli se to už někde rozebíralo, tak se omlouvám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř říj 13, 2010 5:25 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Lenka píše:
Dobrý den. Nemáte prosím někdo zkušenost se sušením tibetské houby? Potřebuji ji nějak zazimovat. Třeba na jakém materiálu to mám nechat usušit? Po uschnutí z toho bude prášek? Jestli se to už někde rozebíralo, tak se omlouvám.

To se nerozebíralo, ale suší se jako každá jiná houba, tedy omýt , lehce osušit ubrouskem a na čistém ubrousku usušit opravdu do sucha. Pak lehce poprášit sušeným mlékem a v uzavřené zavařovací skleničce jde uchovat v ledničce klidně i rok.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř říj 13, 2010 5:47 pm 
Offline

Registrován: čtv úno 18, 2010 4:55 pm
Příspěvky: 60
Skladování tibetské houby
Do malé sklenice s víkem vložíme 2 lžičky tibetské houby a zalijeme do 2/3 mlékem. Dobře uzavřeme a vložíme do mrazáku. Houbu tak lze skladovat až několik let, aniž by byla ovlivněna její kvalita a léčebné účinky. Krátkodobě lze tibetskou houbu uchovávat v lednici a nebo ji usušit.

video uz tu je,ale tady je ciste jen priprava.
http://www.youtube.com/watch?v=AgbhstCDNYs&feature=player_embedded#!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř říj 13, 2010 7:43 pm 
Offline

Registrován: pon říj 04, 2010 4:38 pm
Příspěvky: 1493
Jarda píše:
Kdybych na všechno neměl rychle rozumné vysvětlení, tak bych si nemohl dopisovat s lidmi jako jste vy, kteří se stále snaží zpochybňovat logické závěry mnoha generací našich předků, nebo se domníváte, že naši předci žrali takové plastické sajrajty jako se jedí nyní. Takovým šmejdem se za komančů nekrmila ani prasata a to máte jenom pár let zpět, ale co tak před 300 lety, ovšem dnes se to zabalí do barevného obalu, dodá se lživá reklama a žerte tupouni. Mimochodem člověk může být překyselený i z vlastních špatných pocitů, třeba ze stresu a to vám do těch tabulek asi nezapadá?

Dávat naše předky za vzor - stačí si přečíst kuchařku Magdaleny Dobromily Rettigové anebo nějaký historický román - a myslím, že to s Vašima teoriema moc nekoresponduje.
Zapadá nezapadá - jde o to jestli kefír překyseluje a já tvrdím, že ano.

_________________
Fešák som, to je pravda, ale nie som narcis


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř říj 13, 2010 8:09 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Dave píše:
Skladování tibetské houby
Do malé sklenice s víkem vložíme 2 lžičky tibetské houby a zalijeme do 2/3 mlékem. Dobře uzavřeme a vložíme do mrazáku. Houbu tak lze skladovat až několik let, aniž by byla ovlivněna její kvalita a léčebné účinky. Krátkodobě lze tibetskou houbu uchovávat v lednici a nebo ji usušit.

video uz tu je,ale tady je ciste jen priprava.
http://www.youtube.com/watch?v=AgbhstCDNYs&feature=player_embedded#!

No zmrazit mléko ve skle to asi nebude to pravé ořechové, to se vám patrně roztrhne a ještě se může člověk pořezat. Dělal bych to tedy v umělohmotné nádobě, případně v mikroténovém sáčku, kde toto riziko nehrozí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Podmáslí, kefír, jogurt
PříspěvekNapsal: stř říj 13, 2010 8:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Vševěd píše:
Dávat naše předky za vzor - stačí si přečíst kuchařku Magdaleny Dobromily Rettigové anebo nějaký historický román - a myslím, že to s Vašima teoriema moc nekoresponduje.
Zapadá nezapadá - jde o to jestli kefír překyseluje a já tvrdím, že ano.

Tvrzení je věc jedna a realita věc druhá.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1184 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 79  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz