Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned lis 24, 2024 12:48 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned srp 22, 2010 7:25 am 
Offline

Registrován: pon črc 19, 2010 2:53 pm
Příspěvky: 61
Aha, myslela jsem, že síra podporuje i využitelnost "Omega kyselin", takže myslíte, že pokud chci do sebe dostat
nějaké Omega 3 mastné kyseliny (např. na podporu myšlení) je samotné semínko bez oleje nedostačující? 2 lžíce je málo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned srp 22, 2010 8:39 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Janka píše:
Aha, myslela jsem, že síra podporuje i využitelnost "Omega kyselin", takže myslíte, že pokud chci do sebe dostat
nějaké Omega 3 mastné kyseliny (např. na podporu myšlení) je samotné semínko bez oleje nedostačující? 2 lžíce je málo?

Rozhodně vám jich více dodá sirná patlanice, případně můžete vyzkoušet krocaní, nebo kachní sádlo, kde se jich vyskytuje také hodně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte srp 24, 2010 1:21 pm 
Offline

Registrován: stř dub 21, 2010 2:24 pm
Příspěvky: 160
Musím si dávat pozor na množství semínka v patlanici? Dělám ji z kozího jogurtu, je to dost řídké, takže tam dám tolik semínek, aby to bylo dost husté. Je problém třeba 6 velkých lžic s kopečkem do půl litru patlanice?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte srp 24, 2010 7:25 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Lenka píše:
Musím si dávat pozor na množství semínka v patlanici? Dělám ji z kozího jogurtu, je to dost řídké, takže tam dám tolik semínek, aby to bylo dost husté. Je problém třeba 6 velkých lžic s kopečkem do půl litru patlanice?

To určitě ne, dává se 4 lžíce na 250 ml kefíru, čili ho tam vlastně máte asi málo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob srp 28, 2010 12:01 pm 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Je nějaký problém, když užívám SP nepravidelně? Často čtu o nějakých "kůrách", ale já si jen někdy vzpomenu, někdy ne, často nejsem celý den doma. Jak vlastně poznám, že už mám dost omega 3? Děkuji

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: sob srp 28, 2010 10:03 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
Je nějaký problém, když užívám SP nepravidelně? Často čtu o nějakých "kůrách", ale já si jen někdy vzpomenu, někdy ne, často nejsem celý den doma. Jak vlastně poznám, že už mám dost omega 3? Děkuji

Nepravidelnost nevadí, pokud nejde vyloženě o léčbu těžkých onemocnění a poznat stav omega 3 mastných kyselin se objektivně nedá. Nicméně dá se poznat nedostatek a pokud máte nějaké zánětlivé procesy, tak je jich většinou málo i když by se to teoreticky dalo tvrdit i obráceně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř zář 22, 2010 9:33 pm 
Offline

Registrován: sob zář 04, 2010 10:18 am
Příspěvky: 18
Dobrý večer pane Jardo.
Prosím o radu. Chtěla bych vědět, zda je v mé situaci vhodné konzumovat sirnou patlaninu a případně kokosový olej.
Z krve mi byl zjištěn cukr, 8,8 mml/l, zkusila jsem 14 denní kůru se Sanogelem a do jídelníčku zařadila živou potravu a koupila jsem si glukometr. Cukr je nyní většinou 5 - 6mml/l, a ještě se mi povedlo shodit asi 6 kg, za což jsem moc ráda. Stále mě ale svědí pokožka a vylézají různé pupínky. Domnívám se, že jsou to projevy čištění, že se ty nahromaděné jedy takto dostávají z těla ven. Ale mám ještě jeden problém. Již delší dobu mi praská kůže na kloubu prstu a v tom ohybu se to nechce hojit, kůže se loupe a pod ní je červená "nezralá" kůžička. Je to velmi nepříjemné, bolestivé a svědí to. Dost mi to vadí, protože bolavý prst na ruce nemůžu běžně používat při domácích pracích a už vůbec ho nemohu namáčet ve vodě. Už bych si přála to mít zahojené. Četla jsem zde na stránkách že pokud je v těle zánět, že by pomohla sirná patlanina. Tak mě napadlo, zda by mi pomohla sirná patlanina, nebo kokosový olej, třeba i na ten nehojící se prst, ale na druhou stranu mám obavu, aby se konzumací tuku zase nezvýšil cukr. Vy jste mi sice nedávno doporučoval kvůli zvýšenému cukru raději žádný tuk nejíst, aby se buňky odstučnily a mohly přijímat cukr, ale já už opravdu nevím co bych na ten prst dala, aby se zahojil. K doktorovi se mi s tím jít nechce, protože by mi předepsal, jako se už stalo, mast s kortikoidy, nebo mast s antibiotiky. Kortikoidy neberu, ale ani mast s antibiotiky mi nepomohla. Pomohla by mi patlanina nebo byste mi doporučil něco jiného?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř zář 22, 2010 9:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Bobule píše:
Dobrý večer pane Jardo.
Prosím o radu. Chtěla bych vědět, zda je v mé situaci vhodné konzumovat sirnou patlaninu a případně kokosový olej.
Z krve mi byl zjištěn cukr, 8,8 mml/l, zkusila jsem 14 denní kůru se Sanogelem a do jídelníčku zařadila živou potravu a koupila jsem si glukometr. Cukr je nyní většinou 5 - 6mml/l, a ještě se mi povedlo shodit asi 6 kg, za což jsem moc ráda. Stále mě ale svědí pokožka a vylézají různé pupínky. Domnívám se, že jsou to projevy čištění, že se ty nahromaděné jedy takto dostávají z těla ven. Ale mám ještě jeden problém. Již delší dobu mi praská kůže na kloubu prstu a v tom ohybu se to nechce hojit, kůže se loupe a pod ní je červená "nezralá" kůžička. Je to velmi nepříjemné, bolestivé a svědí to. Dost mi to vadí, protože bolavý prst na ruce nemůžu běžně používat při domácích pracích a už vůbec ho nemohu namáčet ve vodě. Už bych si přála to mít zahojené. Četla jsem zde na stránkách že pokud je v těle zánět, že by pomohla sirná patlanina. Tak mě napadlo, zda by mi pomohla sirná patlanina, nebo kokosový olej, třeba i na ten nehojící se prst, ale na druhou stranu mám obavu, aby se konzumací tuku zase nezvýšil cukr. Vy jste mi sice nedávno doporučoval kvůli zvýšenému cukru raději žádný tuk nejíst, aby se buňky odstučnily a mohly přijímat cukr, ale já už opravdu nevím co bych na ten prst dala, aby se zahojil. K doktorovi se mi s tím jít nechce, protože by mi předepsal, jako se už stalo, mast s kortikoidy, nebo mast s antibiotiky. Kortikoidy neberu, ale ani mast s antibiotiky mi nepomohla. Pomohla by mi patlanina nebo byste mi doporučil něco jiného?

Děkuji

To se blbě odhaduje z čeho to vzniká, ale vyzkoušel bych to kokosovým olejem mazat, případně vyzkoušejte kašičku z rozmixované papáye, nebo kostival a samozřejmě sirná patlanina také umí celkem zázraky. Ovšem nedělal bych vše naráz, vždy pouze jedno a pokud to třeba za tři dny nezabere, tak další. Také dlouhodobě zcela vynechávat tuk, není dobré, nějaké rozumné množství se jíst musí, jinak nefunguje dobře defekace.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv zář 23, 2010 5:51 pm 
Offline

Registrován: sob zář 04, 2010 10:18 am
Příspěvky: 18
Pane Jardo, moc děkuji za odpověď.
Ještě jenom prosím o Váš názor, zda můžu teď tu patlaninu, když snižuji cukr, konkrétně zda by mi ho patlanina zase nezvýšila.
A ještě bych se s Vámi chtěla poradit, zda je v pořádku, když jsem si po konzumaci melounu (dneska jím celý den jenom meloun) změřila cukr a on vyskočil na 8 mml/l, ale za hodinu se už srovnal na 5,3 mml.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv zář 23, 2010 8:50 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
Bobule píše:
Pane Jardo, moc děkuji za odpověď.
Ještě jenom prosím o Váš názor, zda můžu teď tu patlaninu, když snižuji cukr, konkrétně zda by mi ho patlanina zase nezvýšila.
A ještě bych se s Vámi chtěla poradit, zda je v pořádku, když jsem si po konzumaci melounu (dneska jím celý den jenom meloun) změřila cukr a on vyskočil na 8 mml/l, ale za hodinu se už srovnal na 5,3 mml.

To je dost individuální, ale domnívám se, že ano, ovšem v nějakém rozumném množství. Jinak ten cukr je normální i u naprosto zdravého člověka se hladina trochu houpe, to by ničemu vadit nemělo, naopak jde o signalizaci schopnosti těla tento přebytečný cukr rychle odbourat a tak to je dobře. Naprostá většina cukrovkářů, po přechodu na syrovou stravu, začne normálně jíst kvanta sladkého ovoce a nemají nejmenší problémy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pon říj 11, 2010 1:23 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Patlaninu připravuji následujícím způsobem

- v kávovém mlýnku umelu 2-3 lžíce lněných semínek
- do misky dám cca 2,5dcl kozího kefíru (nízkotučný) nebo kefíru z houby a přidám 2-3 lžíce oleje
- chvilku mixuji, přidám rozemletá semínka, koření a česnek nebo cibulku, opět chvíli mixujï

Lze tomuto postupu něco vytknout, někde jsem snad četl že se má mixovat i pět minut? Co množství tuku, nemám jej zkusit nějak zvýšit?

Takto připravené množství mám na dva tři dny, není to mnoho nebo málo?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte říj 12, 2010 8:49 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Patlaninu připravuji následujícím způsobem

- v kávovém mlýnku umelu 2-3 lžíce lněných semínek
- do misky dám cca 2,5dcl kozího kefíru (nízkotučný) nebo kefíru z houby a přidám 2-3 lžíce oleje
- chvilku mixuji, přidám rozemletá semínka, koření a česnek nebo cibulku, opět chvíli mixujï

Lze tomuto postupu něco vytknout, někde jsem snad četl že se má mixovat i pět minut? Co množství tuku, nemám jej zkusit nějak zvýšit?

Takto připravené množství mám na dva tři dny, není to mnoho nebo málo?

Děkuji

Je to takto možné dělat, ale účinnost se skladováním směsi dosti slábne, čili bych volil jiný postup, který nyní používám i sám. Rozmixuji dvě lžíce lněného semínka, přidám dvě lžíce lněného oleje a čtyři lžíce tvarohu, trochu to promixuji, až vznikne homogenní směs a sním. Toto je ideální postup a je vhodnější si připravovat tuto dávku vždy čerstvou, klidně i několikrát denně. Ten kefír by měl být naopak dost tučný, ideální je 35 %.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte říj 12, 2010 9:08 am 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Díky za odpověď. Chápu tedy že doba mixování nemusí být nijak dlouhá, ale je lepší SP připravovat vždy čerstvou a s co nejtučnějším produktem.

Nejsem si jistý kolik procent tuku má když dělám kefír z houby (mléko mám čerstvé plnotučné z mlékomatu, možná tedy kolem 4 procent), ale nevím kde bych sehnal 35proicentní mléčný výrobek. Snad kdybych přidával šlehačku. I ten nejtučnější tvaroh co jsem v obchodě našel měl jen 10 procent.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte říj 12, 2010 9:17 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28400
Bydliště: Poděbrady
sakul píše:
Díky za odpověď. Chápu tedy že doba mixování nemusí být nijak dlouhá, ale je lepší SP připravovat vždy čerstvou a s co nejtučnějším produktem.

Nejsem si jistý kolik procent tuku má když dělám kefír z houby (mléko mám čerstvé plnotučné z mlékomatu, možná tedy kolem 4 procent), ale nevím kde bych sehnal 35proicentní mléčný výrobek. Snad kdybych přidával šlehačku. I ten nejtučnější tvaroh co jsem v obchodě našel měl jen 10 procent.

Chápete to správně a opravdu je vhodné si do toho mléka na výrobu kefíru dávat šlehačku, což jsem zde již také popisoval a dokonce i v nějakém časopise. Pokud si navíc z toho kefíru uděláte vykapáním syrovátky kvalitní tvaroh, tak se dá dostat skoro na 40% a je velice dobrý.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: úte říj 12, 2010 12:44 pm 
Offline

Registrován: sob říj 02, 2010 10:19 pm
Příspěvky: 1106
Díky za tip. Myslím, že jsem někde zahlédl Váš návod jak z tibetského kefíru udělat šlehačku - zkusím dohledat a udělám podle návodu.

Jinak SP i ten kefír jsou chuťově naprosto neuvěřitelné.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz